Reklama

Reklama

Obsahy(1)

F. L. Věk je dobrá partie, proto se paní Butteauová snaží, aby se sblížil s její nejmladší Betty. Když jdou společně do divadla, kde se ovšem hraje německy, setkává se Věk s Thámem a ten mu odhaluje intrikánství rodiny Butteaových, o kterém Paula údajně neví. Po návratu domů však Paule vyčte, že své matce a sestře s intrikou pomáhala. Věk se setkává s přáteli vlastenci - vedle Krameria je to rychtář Vavák a páter Vrba. Dozvídá se od nich, že se císař Leopold napřesrok dá korunovat za českého krále a všichni si slíbí, že se na korunovaci sejdou. Věk se vrací do Dobrušky a přiváží mamince šperk z českých granátů, ale matka ho chce schovat pro budoucí nevěstu. Starému Žalmanovi přináší Komenského spisy. Sobě pak spinet - což je pro Dobrušku senzace. Celé sousedství mu naslouchá, zvláště Márinka Snížkova... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

František je partie, nebojím se napsat terno. Nicméně i v tomto případě se projevuje jeho neoblomný, pevný charakter a hlavně zcela svobodný úsudek. František čeká na tu pravou, poctivou, bez falše a přetvářky, kdepak načančané kočičky Butteauovic...panna Márinka, to bude ta pravá. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Opravdu rovni jsou si všichni lidé jen před tváří Boží. Kdo chce rovnost na Zemi, to je jenom lhář a šejdíř". Další povedený díl tohoto skvostného seriálu. Skvělý scénář a opravdu úžasné herecké výkony, o tom si naše dnešní kinematografie může nechat jenom zdát. ()

Dvojirakri

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Márinka mi po všech těch strastech, kterými si František v rodině Butteauových prošel, přišla jako takové nenápadné ale zjevení, ona není na první pohled vysloveně krásná jako panna Betty nebo panna Paula, je obyčejná, ale vždy když se na Františka usměje, je v její tváři všechno - krása, obdiv, láska, touha, něha... Tohle se režiséru Filipovi moc povedlo! ()

Reklama

Reklama