Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1791. Věkovo postavení v Dobrušce se upevnilo, zvláště když organizuje výpravu na korunovaci. Po létech se k němu vrací lakotný konšel Pinkava, který by ovšem na korunovaci rád něco vydělal. Na večerních sedánkách se sbližuje s Márinkou a těší ho, že jeho věrná klientka tak nadšeně hájí českou věc. Babičce Snížkové se do Prahy nechce, ale když vidí Márinčino zklamání, napíše bratranci do Prahy a obě se připojují k Věkově výpravě. Při prvním nocování se už už s Márinkou sblíží, ale stále je tu stín Pauly a intrikánek Betty i Lotty. Věk se v Praze setkává se svými přáteli - vlastenci, Krameriem a Hněvkovským, ale nakonec prožije slavnostní korunovaci v blízkosti Márinky. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

waits 

všechny recenze uživatele

"Jenom špatná kniha má na všechno odpověd". Někdy chybí taková ta radost ze sledování mimořádných výkonů (obzvlášt hovory Brzobohatého s lehce unylou Voskovou), ale kde jsou Tříska, Kemr a Menšík, tam nuda být nemůže. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se z vlastenčení na vesnických návsích a zápražích přesuneme na slavnou korunovaci. Setkáme se s mnoha přístupy k této události. Bratranec Kemr účel moc neřeší, ale těší se na slávu, zatímco tetička se trochu ošklíbá. Hezkým momentem je, kterak se v luxusním městském bytě i celoživotní selka zvyklá vstávat s kohoutím kokrháním probudí až dopoledne. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se herecký výkon Evy Voskové (Márinky) náhodou moc líbí. Ano, je trochu stydlivá, ale to je právě ono, taková má být. Jaký to rozdíl oproti fiflenám Bohdalce či G. Vránové. František si dobře vybere. Jinak musím opět pochválit pana Kemra, toho je jako vždy radost sledovat. ()

Reklama

Reklama