Reklama

Reklama

Vražedné pobřeží

(seriál)
  • Kanada Tropical Heat (více)
Kanada, (1991–1993), 54 h 32 min (Minutáž: 49–55 min)

Tvůrci:

Sam Egan

Hrají:

Rob Stewart, Carolyn Dunn, Ian Tracey, Ari Sorko-Ram, Pedro Armendáriz Jr., John David Bland, Eugene Clark, Al Waxman, Nicole de Boer, Garrick Hagon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Edgar Allan Poe, zakladateľ detektívneho žánru, vytvoril vo svojich poviedkach dvojicu detektíva a jeho pomocníka, aj keď len preto, aby mohol múdrejší pátrač hlúpejšiemu priateľovi odhaliť svoje deduktívne schopnosti. Túto tradíciu utvrdil najmä Sir Arthur Conan Doyle, ale aj ďalší. A v televíznych seriáloch a sitcomoch to nie je inak. V kanadskom seriáli Vražedné pobrežie (Sweating Bullets, neskôr premenované na Tropical Heat) televízie CBS (tvorcom seriálu je Sam Egan) sa však tradičné rozdelenie úloh, t. j. múdrejší detektív a hlúpejší pomocník, nekoná. Respektíve, obaja spolupracovníci sú si rovnocennými partnermi a ich stret sa odohráva skôr vo sfére neustáleho boja pohlaví. Vražedné pobrežie síce vzniklo v rokoch 1991 - 1993, ale dodnes má svojich verných priaznivcov, a tak sa netreba čudovať, že sa často vyskytuje v programoch viacerých televízií. Treba súčasne pripomenúť, že viaceré epizódy sa nakrúcali koprodukčne s Mexikom či Izraelom. Celkom sa nakrútilo 66 epizód (v prvej sezóne celkom 9, v ostatných dvoch 57), v roku 2003 vo firme Artisan Home Entertainment zostrihali štyri z najobľúbenejších epizód Tohtoročný model, Smrť na pláži, Kohútia hra a Ona do dvoch celovečerných filmov Tropical Heat Vol. 1 & 2. Veď kto by sa s chuťou nepozrel na večne proti sebe stojacich Nicka Slaughtera a Sylviu Gerardovú, ktorých so šarmom a nadhľadom zahrali Rob Stewart a Carolyn Dunnová. Nick je bývalý agent protidrogovej jednotky DEA, ktorý odmietol kryť korupciu a drogové škandály siahajúce na najvyššie miesta, a radšej si založil neistú existenciu súkromného detektíva v krásnom letovisku. Ustavične sa zapletá s kráskami v ťažkostiach, jeho finančná situácia je často beznádejná. Jedného dňa ho navštívi sympatická a emancipovaná Silvie Girardová, ktorá praštila kariérou v cestovnej kancelárii a chce sa venovať niečomu inému. A hoci ju Nick najprv odmietne, neskôr ju priberie do partnerstva, a tak vytvoria nerozlučnú dvojicu. Pohodový Nick spolu so šikovnou a zvedavou Sylviou, ovládajúcou dokonale taje počítačov, riešia s prehľadom aj tie najzamotanejšie prípady. Nezostávajú dlžní nič zločincom, ale ani sami sebe. Inak to už ani nemôže byť. Aj keď sa časom vymenili viaceré postavy, či už ide o Johna Davida Blanda ako Iana Stewarta, alebo Pedra Armendáriza ako poručíka Carilla, ktorých nahradili Ian Tracey ako Spider Garvan a Ari Sorko-Ram ako seržant Gregory, treba jednoznačne konštatovať, že seriálu to na kvalite neubralo. Je totiž výbornou kombináciou akčného a komediálneho žánru, okorenený krásnou prírodou fiktívneho tropického pobrežia ostrova Key Mariah, ktoré je ako stvorené na častý výskyt nielen nádherne opálených dlhonohých krások v ťažkostiach, ale aj na nekonečné množstvo rôznych podvodníkov, defraudantov, zlodejov či vrahov. Nechajme Nicka a Sylviu nasadnúť do ich modrého Jeepu CJ7, aby sa mohli vybrať riešiť svoju prvú skutočnú zákazku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Protože naprosto přesně vím, koho Tyler myslí, ale hlavně proto, že Tropical Heat opravdu je klasika televizní zábavy (opravdu ZÁBAVY) v našich luzích a hájích, se vším co k tomu patří, od chytlavé úvodní znělky přes výborné hlavní hrdiny a exotické prostředí až k tomu hlavnímu - solidním detektivním zápletkám - dávám ****. Ale znamená to 70%;) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo dokázal spojit drsnýho detektiva, kočky v bikinách a kriminální případy tak, aby to stálo alespoň za něco... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál bola pre mňa určitá seansa po dni strávenom v škole, detektívne prípady riešené Nickom Slaughterom v podobe herca Rob Stewarta a jeho sympatickou drzou koleginou Silviou Girard v podobe Carolyn Dunn, vedeli vždy dobre zaujať ale aj pobaviť. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy tento seriál neustále běžel na televizi Nova je dávno pryč, stejně jako doba, kdy jsem se na něj díval a docela se i bavil... ()

tron 

všechny recenze uživatele

80% za retro nostalgiu, na tomto som vyrastal, sadal som si k tomu každú sobotu doobeda, keď to dávali na Nove abola to moja srdcovka. Menili sa policajti (najradšej som mal toho fúzatého), barmani (Ian, Spider) aj milenky a klientky (čo ale bolo u Nicka vždy tak trochu jedno a to isté), zato niektoré veci našťastie nie - exotické slnečné pláže a iná atraktívna výprava, množstvo humoru a chémia medzi ústrednými detektívmi, u ktorých bolo zaujímavé už to, že šlo o zmiešaný pár, pričom nick ženy rád dostával do postele, no Sylvie ním opovrhuje. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jé, vždyť v té době v telce celkem nic nebylo a já byla z Nicka s culíkem, barevnou, kýčovitou košilí a Sylvie s jejím pršáčkem nadšená. Jasně, že z pohledu dnešní doby bych musela jít s hodnocením dolů, ale tenkrát mně s nimi bylo bezvadně i když pak se už ani jeden z nich nahoru moc nepropracoval, ale co na tom. Pláže, moře, krásný kluci a holky, mělo to šmrnc, atmoška byla báječně letní, prostě na tehdejší dobu výborný, pohodový seriál. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

znáte lepší pohoda zábavičku na pracovní odpoledne? pěkný ženský, pěknej chlap, nějaká ta akcička, vtípek, rána. ideální kombinace. škoda že to mělo jen 65 dílů, i když zase kdoví, co by se s tím stalo později, že? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty řešíš záhady, jako když Laurel s Hardym stěhují piano." Tak to je směrem k Nicku Slaughterovi trošku drzé přirovnání, ale z policejních úst nezní až tak neodborně. Nick, ve svých pestrobarevných košilích, totiž pouze poletuje po ostrově, ignoruje své účetnictví, schovává krásné podezřelé dívky, vtipkuje s kamarády ("Všechen nábytek je celý, kolem baru nejsou policejní pásky. Co je? Měl jsi včera zavřeno?") a občas se zatváří vážně - když vyřeší případ. Já jsem měl Vražedné pobřeží vždycky rád, protože je to pohodová záležitost, kterou však hodnotím pouze nostalgicky, protože o kriminální kvalitu zde nedokázal při dovolené zakopnout Sherlock, Columbo ani poručík Libor Krejcárek. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Krásne kočky v bikinách, exotika-erotika (no, skôr tá exotika...), vysoká kriminalita a jeden Nick Slaughter = fakt hustá pohodička. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nick Slaughter, hrdina mých mladých let. Všechno je v seriálu k sežrání, ale musíte se na to dívat poněkud nevyzrálýma očima, pak vám i ta akce přijde uvěřitelná, Sylvie krásná, Nick famózní, ten jeho kamarád (jehož jméno si už nevybavím ani za herbář předkožek) legrační a pobřeží vskutku vražedné. Jen nechápu ten takřka filosofický rozbor v textu distributora. Kdybych ale měl sestavit žebříček seriálů z mého mládí, Vražedné pobřeží se svou skvělou reggae znělkou by jasně vedl. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jo jo, frajer Nick Slaughter:) Pokaždé mě zaplavuje nostalgie, když si procházím či vzpomínám na kreslené a hrané seriály z mých dávných dětských let. A ta znělka, luxus:) Jo, to byly časy... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Snad žádný seriál nezestárnul tolik, jako "Vražedné pobřeží". Po létech jsem na to kouknul a zápletky se mi zdají primitivnější než cokoli jiného a prostředí slunečních pláží, kde jsou všichny happy se po pár dílech zprotiví. Ale Rob Stewart je pořád sympaťák. 35%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Opravdu pohodový seriál z atraktivního prostředí se spoustou atraktivních lidí obou pohlaví a (často) atraktivními zápletkami osvěžené nenásilným humorem. Od jisté doby nosí jeden můj kámoš vlasy v copu, sandály a rozhalenou košili. Jenže je blonďák :). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vynálezce módního stylu "havaj aneb rozepnutá košile" Slaughter bojuje na prosluněných plážích s bezprávím. Tenhle seriál neurazí žádného fanouška pohodové akce. ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Rad jsem u toho zakoncoval dny, kdyz to davali pred zpravami misto Chucka norrise, ale kdyz to daji po 150 tak uz bych byl radsi, kdyby to neexistovali. Tak i onak je to dobry serial. To prostredi bylo vybrano hodne dobre. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

No, inu co k tomuto seriálu napsat. Snad jen ze ty buchty nejsou zase tak nic extra, v Baywatch jsou lepsi. Hlavne Sylvie mohla byt hezci... Diry v zapletkach jsou snad jeste vetsi nez ta mezi zubama postavy Spidera... No to mozna ne ale prislo mi to jako dobrej for... Minimalne tak dobrej jako vetsina co je krz zuby (uz zase) procedi drsnak s culikem (ted nemam na mysli Rob Roye ()

Reklama

Reklama