Reklama

Reklama

Policejní odznak - Série 1

(série)
USA, 2002, 13 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Catherine Dent, Reed Diamond, Walton Goggins, Michael Jace, Jay Karnes, Benito Martinez, CCH Pounder, Kenny Johnson, Tamlyn Tomita (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (5)

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série šlape skvěle. Postav je tak akorát a seriál je postavený na strike teamu, přitom ale nenudí ani epizodní zápletky, které vyšetřují detektivové a nebo se řeší i osudy ostatních policistů. Boj pěšáků s vedením, boje gangů, boje dobra se zlem... Je tu toho opravdu hodně.Bude hůř, teda pro diváka vlastně líp. ()

Acehow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezona the shield je pro mě takový malý oříšek. Nedávno jsem viděl první sezonu the Wire takže budu hodně porovnávat. V ohledu čísté zábavy mě The shield víc bavil. Ale ohledně kvality je Wire úplně jinde. ikdyž moje hodnocení u obou jsou čtyři hvězdičky. Největší slabostí The shield je že to byl průkopník takovýhle dramat v televizi a od té soby uběhlo hodně času a latka se celkem posunula. Možná další sezony mě překvapí a ukážou že tenhle serial se může klidně přít with the big boys. Ale to se až uvidí. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Bad cop, jeho partia zásahovej jednotky a jeho akcie zaberajú najväčšiu časť priestoru, jeho rodina je skôr odsunutá nabok. Od prvej epizódy ho spoznávame ako alfasamca a hajzla, postupom epizód sa odhaľuje viac z jeho kladných vlastností. Seriál sa zaoberá aj jeho ambicióznym šéfom, ktorý ho chce nachytať pri čine, dvojicou z oddelenia vrážd a dvojicou pochôdzkarov. Strike team, ktorému velí hlavný hrdina, je skôr súbor hoväd (fanúšikovia The Sopranos sa potešia) ako morálneho etalónu, žiadny policajt z partie však nezabúda, že si má skôr plniť policajné povinnosti, ako strkať úplatky do vrecka. Najzábavnejší z nich je Shane, emočne rozháraný redneck v skvostnom podaní Waltona Gogginsa, známeho aj z Tarantinovho filmu Hateful Eight, kde hral podobnú postavu. Tu spôsobí svojou búrlivou povahou množstvo závažných problémov, osvedčí sa však aj jeho policajný inštinkt pri riešení vrážd, reflexy pri chytaní zločincov a hlavne lojalita ku svojmu šéfovi. Cenu najväčšieho sympaťáka teamu si odnáša Lemonhead, ktorý niekedy cíti potrebu spraviť správnu chlapskú vec nad rámec zákona, je skôr rozvážny a zjavne pokazený svojimi kolegami, čo sa týka porušovania zákona. Zo súkromného života Ronnieho sme sa nedozvedeli nič vieme o ňom však, že je lojálny a vie byť šikovný podvodník, keď treba. Zaujímavou postavou je aj Dutch z oddelenia vrážd, ktorý oplýva najlepším policajným inštinktom zo všetkých postáv seriálu, ktorý sa prejaví najlepšie pri pátraní po sériovom vrahovi, ktorému je venovaný priestor vo viacerých častiach série, zápasí však s naprávaním pozície beta samca na vyšší level. Jeho niekedy trhlé nápady sa snaží svojimi cynickými poznámkami krotiť jeho staršia kolegyňa Claudette, o ktorej súkromnému životu sa venovala len jedna epizóda série. Najväčšia pracovná dynamika v sérii je medzi pochôdzkarmi Danny a nováčikom Julienom. Danny rieši vzťahy a lojalitu ku svojim kolegom z iných oddelení, pričom sa musí mať na pozore vplyvom tiesnivých pocitov Juliena, ktorý rieši uchovanie tajomstva svojej sexuálnej orientácie pred celým policajným zborom, na ich prácu. Nikdy by ma nenapadlo, že sa mi zapáči seriál s epizódnym riešením policajných prípadov. Našťastie sa zameriava hlavne na rozvoj postáv a hlavného deja s nimi spojeného. Akcia snímaná dynamickou kamerou je viac než slušná a všetkému dáva korunu napätie z rozporuplnej situácie okolo hlavných hrdinov, perfektne zahraných komplexných postáv. Všetky epizódy série = 100%. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální jízda. Spousta charakterů, spousta dějových linek, který se nejen smysluplně prolínají, ale gradují. Jsem zvědavej, kam se tohle bude posouvat dalších šest sérií. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

24 s více kriminálním nádechem. Oba seriály pojí hodně syrová a autentická atmosféra, ale Shield působí přeci jen trošku více šablovitě. Což, rozhodně nevadí. Ony ty šablony jsou tak promakaný fenomenálním scénářem, že se tomu nedá nic vytýkat. Rozdíl i mezi 24 a Shield, je taky méně akce a Jack Bauer byl více morálnější, než Vic. Ale to neznamená, že je to úplný zmrd. Nepopírám, že mu rozhodně dělá problém najít balanc mezi tím správným a špatným, ale to považuji za takovou malou daň A VŠAK i za solidní challenge. Máme tu perfektně napsanou postavu, která propadá tomu svému zlému já (něco na styl Waltera Whita z Breaking Bad) a doslova vidím, čeho je schopný. To co si dovolil na konci první epizody, mě nechalo v šoku. Jak mám potom fandit, nebo soucítit s někým takovým? Ale sakra, Chiklis tady hraje tak skvěle, že si vychutnávám každou scénu s ním. Takže se na to podíváme s trošku náročnější optikou: Nelze úplně soucítit konání hlavní postavy a nejednou krát nasere a přesto si divák k němu musí najít cestu. VYPRACOVAT SI TO. Vnímat to. Být v tom a studovat jeho činy. Stát se na chvíli členem Strike Team a pocítit veškeré akce i následky s nimi. Tak tohle beru. Ono totiž, nepamatuji si kdy jsem sledoval něco tak napumpovaného charakterní atmosférou. Ta atmosféra gangů, špíny, syrovosti a všech těch ingrediencí, které tomu patří, zde jsou a nenechávají vydechnout. Musím potom pochválit i vedlejší postavy, protože tak precizně nejen obsazené a zahrané charaktery, ale aj především sepsané, klobouk dolů. Nejsou jen do počtu. Každá z těch postav je ta hlavní a má silné dějové linky, které se každou scénou rozvětví. Takže Shield má i hodně vysokou replaybilitu. I vedlejším postavám (je jedno, zda záporákům, či klaďasům), to hodně pálí a veškeré dialogové přestřelky, maj skutečnou váhu. Dutch je můj oblíbený charakter. Režie prostě nemá chybu, je dynamická, kreativní, nekompromisní a vtáhne do děje, tou buldočí kamerou. Shield je show, pro náročnější diváky, kteří si nechtějí nechat nic usnadnit. Je informativní, pestrá, atmosférická, autentická, nekompromisní a díky všem těmto chuťovkám - ZÁBAVNÁ. Musel jsem posunout svoje nároky a připravit se na něco inovativního, něco co mi bude i trošku proti srsti, takže jsem se musel vzdát některých svých, zaběhnutých limitů, abych si to co nejlépe vychutnal a téhlé investice po první sérii nelituji. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V závere epizódy sa na Xboxe 360 ázijská prostitútka hrá dnes už ikonickú videohru "Crazy Taxi" z roku 1999. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama