Reklama

Reklama

Policejní odznak - Série 7

(série)
USA, 2008, 13 h 12 min (Minutáž: 60–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Catherine Dent, Paula Garcés, Walton Goggins, Michael Jace, Jay Karnes, David Marciano, Benito Martinez, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (4)

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shield má jen těžko srovnatelného soupeře, protože dominuje v mnoha oblastech - přesto se nedokážu ubránit patrného zklamání z poslední epizody, ačkoliv se většina věcí tak nějak přirozeně uzavřela. Jestliže je však prvek, v čem Shield je králem všech králů, tak atmosféra - a já nemám na mysli prohnilé LA, syrovou režii a tak... nýbrž scény, kde se vůbec nemluví a nehraje žádná hudba - i prostá mimika všech zdejších postav, zanechá na divákovi znatelný impakt. Navíc; tenhle seriál má spousty vedlejších charakterů, kde každá má opravdu propracovaný rejstřík a dostane se vám pod kůži. Já si ani nepamatuju show, ve které bych přímo nefandil hlavním postavám a však těm vedlejším ano. Tím pádem - nějaké sympatie vůči Strike Back tam jsou, jenže vztah mezi Claudette a Dutchem ve mě třeba vyvolával větší komfort v tom smyslu, že mi byli víc sympatický a charismatický. Já si myslím, že postava Vica je hodně komplexní a i když nemohu pominout veškeré sračky, který udělal - dokázal přinést výsledky z praxe, protože... ono to na té ulici přeci jen funguje trošku jinak, než vám bude tvrdit kravaťák co sedí za stolem a počítačem. Vic i přes ty hovadiny co udělal, furt má určitý smysl morálky, kde mu skutečně záleží na rodině a na jeho týmu a jeho akty se zrcadlí dle toho, jaké jsou okolnosti. Bylo to fakt blbé, jak to dopadlo s mým oblíbencem Ronniem, ale na druhou stranu, chápal jsem obě strany. Takovou vyrovnanost jsem v žádném seriálu nezažil. Perfektní dynamika a úžasný kontrast. Přesto mi v posledním díle (zejména případ s Loydem) přišlo pár drobností nedotažených. A však opět, Shield na všechno jde přirozeně a zrcadlí dění a vývoj všeho kolem, dost racionálně a uvěřitelně. Byla to fakt pecka a jedná se o opravdu komplexní architekturu, napříč charakterama, scénářem, zápletkama, atmosférou a celkového světa, ve kterém se dění odehrává. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední sezóna jakoby ještě víc šlápne na plyn a hodí zbývající postavy do ještě větších sraček, než původně si vyšlapávali cestu. Nestává se často, aby nějaký seriál postupně gradoval po páté sezóně. Dojemný, zdrcující a do posledních chvíle dost šokující pohled do světa LA a policie. Nejlepší sezóna napříč všemi seriály, co jsem dosud viděl. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná série má nádech nevyhnutelnosti. Je od začátku jasný jak tohle dopadne. Rozhodně né dobře. Otázka je, co tomu ještě všechno bude předcházet. Závěr je nekomprosminí, takovej komorní, za to šokující a neslouvavej. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gang war medzi Arméncami a Mexičanmi tu ešte nebola a práve to je téma série, spolu s Vicom a Shaneom rozdúchavajúcimi hnev na oboch stranách, ktoré rozvíjajú aj Reziana a Cruza. Okrem hlavnej dvojice sa aj Ronnie ďalej rozvíja. Shanea, ako ja Ronnie, dostávajú najviac priestoru zo všetkých sérií. Ďalej sa vyvíja aj téma z konca piatej série. Ostatné postavy nemajú vďaka tejto trojke veľa priestoru, využívajú ho skôr na riešenie prípadov v práci, než nejakých veľkých osobných drám. Medzi nové postavy patrí agentka ICE, ktorá tiež zamotá karty. Séria priniesla znova očakávanú kvalitu, ktorá sa podarila seriálu ťahať nesmierne dlho a vo veľmi veľa epizódach (88!). Uzatvorila všetky dejové línie, aj keď samozrejme, mimo spomenutej trojice zo Strike Teamu sa ich príbehu intenzitou nikto nepribližoval. Najslabšou epizódou série je podľa mňa Moving Day, lebo slabšie rozohráva zápletku série, ktorá má neskôr intenzívnejšie momenty, no stále je to slabá epizóda s hodnotením 80%. Ostatné mi vyšli na 100%. ()

Galerie (81)

Reklama

Reklama