Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu suprovy serial - naturalisticky pohled do sveta policie (uz dosluhujici sluzebna s pokazenymi zachody). Velmi prirozene podana prace policie v terenu, mate z toho pocit, ze takhle to opravdu funguje - to vse je ale velmi dobre zahrano, hlavne uveritelne. Podobny pripad jako The Wire, je mi lito, ze v techto dvou pripadech je max u CSFD 5* :-/. Skvele serialy, vyborna atmosfera, clovek se podiva do taju zivota policistu (ale do detailu, zadna omacka okolo). A krome vseho jeste skvele odvedena filmarska prace, i herecka, fakt lahudka se divat na takto dobre udelany a propracovany serial. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Nejlepší (z půlky) epizodická kriminálka všech dob. A i souvislá dějová linie za to stojí. Na konci zahnáno do takového extrému, že mi z osudu některých postav bylo až nevolno. I když The Shield nepovažuju za úplně nejlepší seriál všech dob, tak je to rozhodně seriál, který mě po svých závěrečných epizodách odzbrojil nejvíc ze všech. Skvělé hlavní i vedlejší postavy, zápletky, atmosféra. Silnými momenty seriálu jsou různá morální dilemata, kterým postavy čelí a jejich následky. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nádherně syrový seriál, který dostává maximální grády s příchodem Foresta Whitakera, nečekaně opět v roli charismatického slizáka, kde můžeme sledovat policejní práci naprosto realisticky bez těch všech cool sci-fi vychytávek a zhovadilostí á la Kriminálka Las Vegas, Miami atd. Fakt, jaký vysílací čas tahle pecka dostala na TV Nova, svědčí o neschopnosti lidí nejodpovědnějších..;) Postavy se mají kam dál charakterově posunovat, i ten Chiklisův Vic Mackey není až takové prase, jak by se mohlo zdát, vše je tu nasáklé korupcí a roztříštěností úhlu pohledu na boj se zločinem !! Adrenalin a napětí tryská ze všech stran, aniž by se tu tlačilo na explicitu násilí či nahoty.. Naprostá absence typicky amerikánského černobílého škatulkování na hrdiny a darebáky bez náznaků hlubší motivace činí z Policejního odznaku za mě to nejlepší, co v daném žánru vůbec kdy bylo natočeno.. Samozřejmě v případě Dextera jde o samostatnou kapitolu !! [ Dabing 7/10 ] Celkem povedený kus práce, samotného zpracování dabingu se ujalo AXN v produkci společnosti DubTracks, přičemž po druhé sérii úkol zvolna s úspěchem převzala společnost SDI Media, maximálně oceňuji zachování samotných dabérů s prověřenými jmény jako Miroslav Hanuš, Jan Vondráček či Martin Stránský. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

The Shield není tak propracovaný a nejde tak do hloubky (např. do politikaření ve vyšších sférách policie nebo fungování organizovaného zločinu) jako Wire. Shield ovšem není vůbec špatný seriál. Jeho hlavní devizou je perfektní hl. postava zkorumpovaného policisty, který se snaží najít balanc mezi spravedlností a vlastním obohacením:-) Přerod této postavy a její vývoj je nakažlivé sledovat. Končím druhou sérii a jsem rád, že mne ještě dalších 5 čeká:-) EDIT: Po skouknutí 6 sérií musím jednoznačně zvednout hodnocení na 5. Seriál každou sérií poodkrývá trochu více z charakterů postav a chytře je staví do aliancí nebo proti sobě (jeden příklad za všechny - Aceveda x Mackey). Obzvlášť jak osud, chamtivost a nedůvěra cloumají s na začátku neohroženým Strike Teamem...to je paráda sledovat a scénaristé by zasloužili metál. Seriálu ani po 6 sériích nedochází dech, právě naopak. Obdivuhodné. EDIT č. 2:-) Toto musím napsat - poslední 7. série a samotný závěr seriálu je neskutečný...možná nejlepší závěr seriálu, který jsem v životě viděl. A to jsem jich viděl dost. Klobouk dolů před Shawnem Ryanem, scénáristy a herci v čele s Chiklisem. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 60. ročník (za rok) 2002 - *Nejlepší seriál (drama), *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Michael Chiklis + nominace (3) - 61. ročník 2003, 62. ročník 2004 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Michael Chiklis, 63. ročník 2005 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • Vic (Michael Chiklis) používá výstavní poloautomatickou zbraň Smith and Wesson Model 4506-1 .45 ACP, která pojme osm náboju + jeden v komoře. (Sonnik)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama