Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se převážně těšil na Bena Stillera, Miloše Formana a hlavně na Edwarda Nortona a jeho režii, ale z filmu jsem byl zklamán, jelikož mě bohužel neoslovil. Výprava a děj zhruba nezajímavá a místy se objevili srdce bijící dialogy(viděl jsem to v dabingu, takže nemohu posoudit s originálem) a ještě bych vyčetl délku filmu, jenž se mi zdála příliš dlouhá. Jen abych nekritizoval, ve filmu se objeví několik humorných situací, ale ne tak v silném množství, aby film udržela zajímavým. Nevím, jestli budu mít někdy náladu a zájem se na film znovu podívám, mé hodnocení 2,5 hvězdičky... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Edward Norton je opravdu všestranný filmový tvůrce. Spoustě hereckých osobností, které se rozhodnou, že se občas z "place" projdou k režisérskému křesílku, se jejich režisérské počiny často nevydaří. Proto jsem ráda, že zrovna u mého oblíbeného herce, je tomu jinak. Ed ukázal, že umí nejen před kamerou, ale i za ní. Jsem zvědavá na jeho další film. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Edwarda Nortona. Příjemná, inteligentní, zábavná komedie. Norton a Stiller v hlavních rolích předvádějí už tradičně dobré výkony, Jenna Elfman v roli blondýny však nic moc. Potěší i cameo Miloše Formana, coby z Československa prchnuvšího kněze. Škoda, ke konci už se ale příběh zbytečně natahuje. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Důvtipná romantická komedie začíná jako až "slapsticková" groteska, načež plynule předává otěže milým citům znovushledání, kamarádství a randění (to poslední záhy rozhodne, není o žádném přelétavém dilematu). Vkusně (humorně a pozitivně) pojaté rozdíly vyznání a víry nicméně kromě úvodního rozestavení protagonistů představují spíš neokoukaný "kolorit", působící sice nějaké tlaky z vnějšku, ale ve výsledku nerozhodující. Výborné herecké kolegy si vodí neodolatelná Jenna Elfman. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Edward Norton (Brian Finn) si kvůli své roli obarvil vlasy na blond, přestože pro jeho postavu nebyla barva vlasů důležitá. (Nancy...)
  • Scéna, v níž tři hlavní postavy v dětském věku běhají po parku, je předělávkou scény z filmu Jules a Jim (1962) režiséra Francoise Truffauta, který je také o milostném trojúhelníku. (ČSFD)

Reklama

Reklama