Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Musim! Prostě musim tomuhle báječnému filmu dát 5*. A nejen kvůli skvělému Edwardu Nortonovi, který patří mezi mé oblíbené herce díky talentu přímo od Pána Boha a neodolatelnému úsměvu od Hospodina (mimochodem režii rozhodně zvládl bravurně a jeho imitace rozhodně kultovní postavy Dustina Hoffmana byla rozhodně neuvěřitelná). Ben Stiller opět potrvdil, že je vynikající komik. Největší poklona ale patří scénáristovi, který dokázal napsat sympatické postavy, milý film s vtipnými dialogy, a do toho všeho zamíchat náboženské otázky, aniž by vzniknul nechutný paskvil s poučením v každém druhém filmovém políčku. Prostě, tohle se moc povedlo a vůbec by nevadilo víc takových filmů. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se převážně těšil na Bena Stillera, Miloše Formana a hlavně na Edwarda Nortona a jeho režii, ale z filmu jsem byl zklamán, jelikož mě bohužel neoslovil. Výprava a děj zhruba nezajímavá a místy se objevili srdce bijící dialogy(viděl jsem to v dabingu, takže nemohu posoudit s originálem) a ještě bych vyčetl délku filmu, jenž se mi zdála příliš dlouhá. Jen abych nekritizoval, ve filmu se objeví několik humorných situací, ale ne tak v silném množství, aby film udržela zajímavým. Nevím, jestli budu mít někdy náladu a zájem se na film znovu podívám, mé hodnocení 2,5 hvězdičky... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidna romanticka komedia s netradicnym trojuholnikom v ktorej ale viac citim chirurgicku vykalkulovanost a trefne narazky do krestanskeho/zidovskeho prostredia namiesto skutocne fungujucej romantiky, ktora prilis emocie nevyvola. Norton to ako reziser natocil viac rozumom ako srdcom. Celkovo mi ustredny trojuholnik prilis nesadol a mimo komickych scen mi bolo viacmenej jedno z ktorym z nich ona skonci. Prijemnym bonbonikom je obsadenie hereckych veteranov do vedlajsich uloh v ktorych dokazuju, ze stale maju, co ponuknut. Takze vysledok nie je zly, ale moja srdcovka tento film nie je. 7/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na prvni rezijni pocin od Nortona slusny, ale tuhle zapletku bych spis sveril Allenovi, ten by z toho podle me udelal jeste vetsi pecku. Problem filmu totiz je, ze mel daleko vetsi potencial, postavy rabina a kneze mohli bejt daleko lip vyuzity a navic je film silene dlouhej. Nicmene par foru je paradnich, romanticka komedie to je prijemna a Norton, Stiller a Elfman jsou sympataci, i kdyz samozrejme nejvetsi komedialni talent tu ma Ben. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)
  • Edward Norton (Brian Finn) si kvůli své roli obarvil vlasy na blond, přestože pro jeho postavu nebyla barva vlasů důležitá. (Nancy...)

Reklama

Reklama