Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve druhém pokračování o vraždícím skřetovi se Leprechaun vrací, protože na něho přišlo volání přírody. Chce se ženit, ale kde najít tu pravou?
Hurá... přece se jen jedna najde. Je jí mladá dívka Bridget, která ale o vdavky s odporným skřetem ani v nejmenším nestojí. Ona i její přítel se musí dotěrného skřeta zbavit, což nebude vůbec snadné. A ani v tomto díle Leprechaun nezapomene na své zlaťáčky, které jsou pro něj vším. (Chupacabre)

(více)

Recenze (43)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo keby som ti kúpil radšej limonádu?“ Čo má séria za problém? Stále niekto uteká temným domom, v lese húka sova, polícia nič nerieši, jedna nezaujímavá postava umiera za druhou a stále do toho behá otravný leprechaun (inak skvele zamaskovaný a oblečený Warwick Davis). Škoda, že sa neobjavoval v oveľa lepších scenároch, tá postava mala na to, stať sa kultovou. Takto ju ale vyznávajú len fanúšikovia odľahčených béčok (čo ja ozaj nie som, česť výnimkám). Lacné (už finančne, ale i scenáristicky), neustále niekto kričí „zabíja tu škriatok!“, na čo sa s ním ostatné postavy hádajú, že škriatkovia predsa neexistujú. Už prvý diel ma nebavil – a to som ho ako malý videl v kine. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Leprechaun je nadprirodzená bytosť vyskytujúca sa v írskom folklóre. Je to zlostný škriatok, ktorý si stráži svoj hrniec plný zlata a vyžíva sa v nepríjemnostiach, ktoré spôsobuje ľuďom. V roku 1993 natočil režisér Mark Jones filmovú variáciu na tento írsky mýtus. Bola to vcelku zábavná horrorová komédia. Také to klasické nízkorozpočtové americké béčko z deväťdesiatých rokov minulého storočia. O rok neskôr sa tejto témy chopil režisér Rodman Flender a natočil voľné pokračovanie. Zachovalo si to atmosféru pôvodného snímku, titulnú úlohu znova stvárnil Warwick Davis. No tento krát ma krpatý, zlomyseľný, lakomý, násilnícky, írsky leprechaun moc nepobavil. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná ve středověku, což by nebylo špatné. Pak uplyne 1000 let a dávné tajemno se tak nějak vytratí. Každopádně skřetovi padla opět do oka Bridget (píšu opět, páč je příbuzensky spjata s předchozí zamýšlenou nevěstou), která má přítele Codyho, což je takový moula, jak už to v podobných filmech bývá. Vše se pak točí okolo Bridget, hrnce zlata, skřeta a Codyho. Masakrů není moc, ale zase ujdou. Při líbání ňader je třeba dát si pozor, aby neutrpěla vizáž, a když si budete přát skřetovo zlato, je možné, že až vám ho bude zase brát, zůstane po něm díra. Vizuálně pěkný je svět v podzemí pod stromem. Leprikón občas zahlásí, ale mohl by být odvázanější. Jako zábavná jednohubka především pro milovníka osmdesátkových hororů dobré. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

8/10 Druhý diel škriatkovskej ságy o malom zelenom írskom bastardovi je veľmi vydarený. Povedal by som, že dokonca aj prekonáva prvý diel. Hlavne sú tu už konečne brilantné až fantazíjne vraždy. Warwick Davis je stále božský a rolu si užíva ešte viac ako v prvej časti. Ostatní herci nestoja za reč. Réžia je príjemná a hudba zaujímavá. Hlavný zápor je dej, ktorý ignoruje koniec a vlastne aj existenciu jednotky, čo je pre sériu príznačné (žiadne nadväzovanie dielov na seba nečakajte). Venované fanúšikom mierne trashovej hororovo komediálnej zábavy. PS: sériu Leprechaunov berte tak - béčko to je husté, ale určite to nie je brak. PS: môj rebríček ságy L6, L3, L2, L1, L5, L4 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy se malý irský opilec a lakomec Leprechaun rozhodne najít si nevěstu, začne tenhle film zavánět pěkným průserem, a to znamená, že začne zavánět už v první minutě a už se z těch sraček nedostane. Kdyby alespoň ta nevěsta stála za to, ale naneštěstí pro diváka je to taková pipka s velice nepříjemným hlasem. A tak nám zůstane jen několik zábavných momentů, které připraví skřet neposeda, a které stačí akorát na dvě hvězdy. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

To samé jako jednička - no možná o kousek lepší, protože se tu furt něco děje. Jenže tenhle argument sám o sobě zavání průserem - ano je to zase o vraždícím skřítkovi, půlku filmu tvoří balast kecání o ničem. Nespornou výhodou Leprechauna oproti konkurenci je fakt, že není loutka, ale hraje jej skutečný ščlověk - Warwick Davis. Tak si to nějak holt přeberte. 50% (P.S. poetikou tvrdě v osmdesátkách) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

První díl byl slabota a přesto se natočilo pokračování a nezůstalo jen u druhého dílu. Skřet Leprechaun znovu na scéně a tentokrát si hledá nevěstu. Má hrnec plný zlatých penízků a nevěsty se jen pohrnou. Jenže to by se to muselo umět natočit. To je to zásadní co neměl první díl a nemá ho ani dvojka. Námět by možná představoval velmi dobrý až strašidelný horor, ale tohle se pochválit nedá. Je to zjevně natočeno za pár babek. Je to vidět na speciálních efektech, laciných lokacích a také neznámých hercích. Warwick Davis v roli Leprechauna z toho vychází nejlépe a spolu s ním jeho cynické hlášky. Ostatní je velmi podprůměrné a hlavně z pohledu hororového diváka naprosto neuspokojivé. 20% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Leprechauna jsem viděl poprvé jako malej na VHS z videopůjčovny, to si dobře pamatuju. Film jsem si po tolika letech pak vůbec nepamatoval až na jednu scénu a to se mi vybavilo a vzpoměl jsem si že jsem to viděl tenkrát na té kazetě. Pak v dospělosti jsem to už viděl stažený z netu a celej film jsem si hezky připomenul. Tento druhý díl jsem viděl úplně jako první z celý série. Rozhodně lepší než jednička a celkově mě to bavilo víc, hororovější a atmosféra se mi líbila víc. Warwick Davis opět skvělej a v češtině ho tady namlouvá Tomáš Juřička, hláškuje dobře a hodí se k němu taky. Jinak mám samozřejmě Warwicka jako Leprechauna v originále radši, tak zní úplně nejlíp. Zajímavý na týhle sérii je - Že další a další díly jsou lepší než ty první, aspoň tak to vidim já. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to akčnější a kvalitnější než první díl, ale to nic nemění na tom, že to je furt ta stejná sračka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože se původní Leprechaun nikdy nedočkal (a ani se mu nepřiblížil) kultovního statusu a ani se nikdy netěšil příliš velké divácké přízně, vznikl až obdivuhodný počet dalších pokračování. Vážně se divím, že se tohoto tématu (postavy) chytlo tolik režisérů. Jak však ukázal čas, většina dílů této série má zřejmě prachmizernou kvalitu, o čemž svědčí jejich mrzké hodnocení na internetu. Na to já však mnohdy nedám a jelikož jsem zvídavý člověk, chtěl jsem se přesvědčit na vlastní oči. Vzal jsem to pěkně popořádku a už u jedničky jsem zjistil, že „tamtamy“ tentokrát asi moc nepřeháněli. Obyčejný průměr, nic víc nic míň. Takže nebylo ani moc překvapující, že i dvojka má téměř totožnou kvalitu. Já v obou filmech moc velký rozdíl v kvalitě nezaznamenal. Jednička mi přišla v jistém slova smyslu „zábavnější“, ve dvojce se zase více přitvrdilo. Leprechaun je naštěstí pěkný parchant a i tady se rozhodně nehodlal s nikým moc mazlit (nepočítám-li jeho nastávající) a rukavičky nechal doma. Místo toho opět zamordoval několik lidí (mimochodem scéna v garáži patří k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto). Navíc jsem rád, že se hlavní role opět chopil Warwick Davis, který předvedl další solidní výkon. Nicméně když sečtu těch pár plusů a mínusů, tak mi z toho opět vychází čistý průměr, stejně jako u prvního dílu. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Irský zakrslý zmetek je zpět a tentokrát nejde jen po zlatu, ale zapalují se mu lýtka. A je to právě on, kdo celý film drží v záplavě slabého příběhu a (kromě strýčka hlavního hrdiny) nevýrazných a slabých postav a herců, kdo svou skvělou maskou a zparchantělostí ční nad vším ostatním. O trpasličí délku lepší než jednička. 2,5* ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Další do serie o zlotřilém skřítkovi, který stejně jako první díl neurazí, avšak ani nenadchne. Co jsem zatím viděl první tři díly ze serie, všechny se nesou uplně ve stejném tempu a na stejné úrovni jsou i všechny zbylá kritéria - co se krvavých scén a černého humoru týče. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zostup o etáž nižšie. Prečo? Rozpočet bol dokonca dvakrát väčší, ako pri jedničke. Takže prečo? Nevýrazná réžia. Nuda je tu primárna a príbeh o tom, ako si chcem metrový rozprávkový chlapík zasúložiť, nieje celkom nosná téma. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok je ukážka do čias minulých a ako škriatok ženu chcel.Potom príbeh sa dostava do súčastnosti a škriatok si pomalí ide pre svoju vyvolenú.Zas príbeh doplatil na nezáživné postavy,chovali sa strašne detinsky a prihlúplo.A tu je aj príbeh dosť opozeraný a nemá čim prekvapiť.Ale tie preludy ktoré škriatok používal na odstránenie konkurentov boli príjemným Spríjemnením nie až tak dobrého filmu.škriatok ma stále čaro čo sa týka masky,uštipačností a zlobou.Ale tento diel pripomínal Freddyho vyčíňanie a aj by som povedal že ho kopíruje sam malí škriatok.Ale viac mi to pripomínalo rozprávku,nie o dobrom škriatkovi ale o zlomyseľnom. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Viděl sem zatím tři díly této série (1,2,3). A musím s lítostí napsat, že tenhle byl zatím ten nejhorší. Šlo vidět jak si Wrawrick Davis svojí roli vychutnává a má nesmírnou chut hrát, ale to je vše co film může nebídnout. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jasně že to není na 4., ale jelikož jsem chtěl zvýrazniti dle mého výrazný posun v celkové koukatelnosti a zároveň nechtěl srážeti 1.film ze 3 na 2, tak jsem to udělal takto. Úvod ve starém dobrém Irsku byl moc fajn, za ten palce nahoru. Holčina taky docela pěkná a ještě k tomu kýchá:) I když...pokud to má býti Irka, chybí mi tam zrzavé vlasy. Jo já vím, v dnešní hyperdobě brutál stereotyp, ale tento film nevznikl dnes. Naštěstí. A zbytek děje byl k mému příjemnému přequápku, více opuletní (vizuálové byly režisérovi nakloněni) strom+Leprikónův bejvák. Chvílemi jsem čekal, že tam proběhne Alenka a Bílý Králík. Postavy taky ok, jen ten pěstoun jak byl dosti kůůl a snažil se našeho skřeta ožrati, si to pak sám podělal a zbytečně.:( I když hrnec zlata v bříšku....waw. Viděl jsem již mnoho růz. věcí v této oblasti lidského těla, ale toto ještě ne.;-) Jen škoda, že nebylo více scén s našim zamilovaným a já nekompromisně ještě dodám i nadrženým, páč upřímně, jen z romantiky nikdo dlouho nevyžije (1000 let je i na skřeta dlouho, jasný?!) Leprikónem a jeho nedobrovolnou nevěstou-později manželkou, které to v těch svatebních rudých šatech hodně slušelo. ,,To je moje šídlo. Dal mi jej tatínek. A ty jsi ho zničila.´´ Co mě ale dostalo též, je casting vedlejšáků, kde se tu jako manželský pár objeví něco neuvěřitelného...Lucy Moranová z Twin Peaks a velitel Balok z lodi 1.federace Fesarius a další treky. A vše to pak korunuje další treková multifunkční, Martha Hackettová.;-) ()

Reklama

Reklama