Reklama

Reklama

Dawsonův svět

(seriál)
  • USA Dawson's Creek (více)
USA, (1998–2003), 93 h 9 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Režie:

Joshua Jackson, Bethany Rooney, David Semel, Lou Antonio, Dennie Gordon (více)

Hrají:

James van der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson, Kerr Smith, Meredith Monroe, Busy Philipps, Mary Beth Peil, Monica Keena (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(128)

Obsahy(1)

Kamarádi Joey Potterová a Dawson Lerry se znají od sedmi let a jako každý sobotní večer se u Dawsona dívají na filmy. Joey žije se svou sestrou a jejím přítelem v malém domku, v zátoce kousek od Dawsona. Její matka umřela na rakovinu a její otec sedí ve vězení za držení narkotik. Dawson, Joey a Pacey Witter, Dawsonův nejlepší kamarád, natáčejí Dawsonův první film, se kterým chce jet brzy na filmový festival amatérských filmů. Pacey, který v něm hraje nestvůru, a Joey, která hraje hlavní hrdinku, se začnou hádat. Jejich hádku ale přeruší přijíždějící taxík, ze kterého vystoupí mladá blondýnka Jen Lindlyová. Je to vnučka Dawsonových sousedů, která přijela, aby pomohla své babičce starat se o nemocného dědu. Jen, stejně jako ostatní, druhý den nastupuje do druhého ročníku místní střední školy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

Dawsonův svět (1998) 

Dawsonův svět je asi nejlepší seriál mého mládí. Do teď si pamatuju jak jsme ho žrali na základce. Donutilo mě to stáhnout si ho a podívat se na něj znovu. Abych získal nový náhled. Jenže ta partička z Capeside pro mě zůstala i po letech stejně kouzelná. Dawson ač hlavní hrdina, tak pro mě asi nejprotivnější, možná i proto, že v určitých částech v něm vidim kousek sebe. Joey je občas docela protivná chytračka, hlavně v posledních seriích. První čtyři série, v době kdy ještě byly v rodném městečku jsou perfektní, je fakt, že 5 a 6. mě přišla už taková jiná. Přesto všechno napravuje finální dvojdíl, kdy přichází loučení s postavama. Pro mě byla nejlepší druhá série a sestava Dawson, Joey, Jen, Jack, Pacey a Andie. Navíc ať si řiká kdo chce, co chce, tenhle seriál nám vychoval zajímavá jména. Ať už je to Joshua Jackson, Michelle Williams nebo nakonec i Katie Holmes. ()

Související novinky

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama