Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele kajda.l k tomuto seriálu (1)

Gilmorova děvčata (2000) 

Z Gilmorových děvčat (Lorelai, Rory, Emily) se stala zcela nečekaně srdcová záležitost, která se mi v posledních třech měsících intenzivě vryla pod kůži. Teď k ústřednímu ženskému triu, je trošku s podivem, že ani jedna z nich nepatří mezi mé TOP postavy o nejstarší z nich, můžu říct jen „Damn you Emily Gilmore!!“, ale uznávám, že jsem jí nenáviděl s láskou. To s Lorelai i Rory to byla jedna velká horská dráha. Ano, obě byly obdařeny svými špatnými vlastnostmi, kdy divák měl chuť jednu či druhou pořádně „proplesknout“, ale na jejich obranu musím říct, že povětšinou se pohybovaly v horní části oné horské dráhy a jejich třeskuté, vypointované dialogy byly ozdobou seriálu. Ale i přesto se nakonec mými třemi nejoblíbenějšími postavami stali tři pánové. Věčně protivný a rozmrzelý Michel, rebelant a nejsympatičtější z Roryiných přítelů Jess a to nejlepší nakonec, majitel nejlepšího bistra nejen ve Stars Hollow, Luke Danes (tento charismatický týpek ve flanelové košili s obrácenou „baseballkou“ na hlavě si získá snad každého, který mi navíc svou morousní, odtažitou povahou a nešikovností ve vztazích připomínal mě samotného SPOILER..ale, třeba nakonec každý najde a získá tu svou „Lorelai“KONEC SPOILERU). Ale těch mnohdy šílených, nezapomenutelných postav bylo mnohem více (Lane s kapelou a svou matkou, Sookie a Jackson, Taylor, Paris, Kirk, Lulu, Dean, Logan i Christopher (nesnášel jsem ho) A ještě přihodím jednu z mých nejoblíbenějších scén (S02E10), kdy jsem nemohl zastavit nával smíchu (ovšem ta scéna i díky mimice se musí vidět) - Lorelai-"Slyšeli mě, mluvím koňským jazykem. Jsem Doolitle." Luke- "A navíc tě myslím slyšel i ten kočí." Lorelai- "Aha, jasně" =-D. Tak tedy konečné hodnocení vypadá takto - 1. série - 90%, 2. série - 90%, 3. série - 85%, 4. série - 95%, 5. série - 85%, 6. série - 80%, 7. série - 85% (i přes mizerný úvod poslední série, která byla ztěží na 2*). Sice to celou dobu vypadalo na krásné 4*, nebudu zastírat, že seriál má několik slabších míst, ale po posledním díle, jsem si uvědomil (i jak píše kolega Tom Riddle..jemuž tímto děkuji, že mi seriál doporučil), jak moc mě mrzí, že to končí a tu pátou prostě dát musím. PS-Pokud dáte Gilmorkám šanci a nezabalíte to a vydržíte do konce, tak budete jistě spokojeni. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama