Reklama

Reklama

KOMETA:FILM (Z nebe do pekla a zpět)

Trailer 1

Obsahy(1)

Brněnský hokejový sen se stal v roce 2017 skutečností. Kometa po 51 letech dosáhla na mistrovský titul a v roce následujícím jej dokázala obhájit. Emocemi nabitý filmový dokument mapuje brněnský fenomén od jeho začátků až do současnosti. Jedenáct mistrovských titulů v éře Rudé hvězdy a později ZKL Brno vystřídalo po revoluci období temna, ve kterém neměl klub peníze nejen na hráče, ale ani na hokejky. Zatímco národní tým zažíval zlaté žně, brněnský hokej byl na dně, od něhož se zvolna začal odlepovat až poté, co do klubu vstoupil bývalý hráč a současný majitel Libor Zábranský. Dokument líčí náročnou cestu z bahna až na hokejový trůn, která se neobešla bez náročných bojů na ledě i v zákulisí, těžkých rozhodnutí, zklamání a velké trpělivosti, po které přišla o to sladší odměna. (ČSFD)

(více)

Recenze (14)

Céčko 

všechny recenze uživatele

Jakžtakž se tomu daří hrát na emoce, ale sestříháno je to příšerně, příběh není ucelený, je vynecháno spousta podstatných věcí a neviděl jsem tam pohled nějaké třetí strany, tak ani nevím, jestli to jde nazývat plnohodnotným dokumentem. Na druhou stranu člověk na ty událost rád zavzpomíná a je jedno, jestli přes video na YouTube, nebo přes tenhle projekt. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný dokument, který měl být pravděpodobně mnohem lepší. Záběry jsou sice fajn, ale celkově nepřicházejí s ničím novým. Druhý titul je absolutně odfláknutý a film by si obecně zasloužil o něco delší stopáž a větší důraz na důležitější momenty série. Takhle tvůrci sebrali několik důležitých chvil (zkrátili, co se dalo), a poskládali je za sebe. Snímek tak ničím výrazněji nevybočoval z řady "dokumentů", které byly svého času vytvářeny pro shrnutí uplynulé sezóny play-off. Nicméně zobrazení sezóny 2016/2017 bylo povedené. Zábranského uznávám za to, jak vytáhl Kometu z naprostého dna, ale jeho prohlášení: "Když to nešlo sportovně, muselo to jít jinak." se mi ze sportovního hlediska jednoduše příčilo. Ať to každý vnímá, jak chce, ale Brno bude za nákupy licencí navždy tím, kdo si ligu koupil (a dokonce 3x). Fanoušky, ani tento fakt však do hodnocení nezohledňuji. S filmem to nemá nic moc společného, a bylo by to na delší debaty někde v diskuzi... Pásky z Nagana nebyly kvalitativně ohroženy ani v nejmenším. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud vám v žilách neproudí modrá krev, tak jděte do píče, protože tenhle dokument není pro vás. Tenhle dokument patří nám a je určený k tomu, abychom si zde nad ním hromadně navzájem pohonili naše monstra. Je to oslava fénixe, který povstal z popela a dostal se raketou na Mars. Moc jsem úspěch klukům přál, protože to srdíčko tam zkrátka bylo. Libor Zábranský je opravdu velmi schopný borec, co se týče práci na ledě i mimo něj. Je skloubením srdíčka s velkou profesionalitou a věřím, že neřekl své poslední slovo. Kvality dokumentu po technické stránce jsou skoro až zalostné, například hudba byla úplně katastrofální, ale dokument těží z velmi atraktivního tématu a velmi dobrých archivních záběrů. Celé je to obstojně sestříhané a dostatečně dobře to funguje jako vzpomínkové video na jednu velmi příjemnou kapitolu českého hokeje, což v tomto případě snad i příjemně strávenou emotivní hodinku bohatě stačí. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Film sem neviděl,a nikdy vidět nebudu.Hodnocení proto spíš sedne na subjekt,o kterym to je.Točit víc jak hodinu o Kotletě,spíš jako produkt do fanshopu někde v zatáčce,ale proč to šířit mezi lidi .0%. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

V 90. letech jsem si říkal, že tak velké město a je tak v háji. Určitě je dobře, že Kometa hraje extraligu a město tím žije. Brno to v hokeji nakonec dokázalo, možná se to někdy podaří i fotbalové Zbrojovce. Zabranský tam opravdu udělal hodně práce. To, že si Kometa koupila postup...prostě jednou tam vznikla obrovská poptávka po úspěchu a nešlo to zastavit. Docela jsem se bavil, jak Kometa nemohla poměrně dlouho vyhrát titul, ale sypalo se do toho hodně peněz, takže kýžený úspěch nakonec přišel. Brno jako město strašně dlouho ve dvou nejpopulárnějších kolektivních sportech naplňovalo/nenaplňuje velký potenciál. Je potřeba teď postavit hokejový a fotbalový stadión a třeba taky nové nádraží a x dalších věcí...z Brna si každý dělá legraci a je třeba říct, že oprávněně. Nedávno jsem tam byl a pořád je takový prapodivný maglajz s nádechem devadesátek...přitom kdyby se to dělalo jen o něco lépe, tak celé město by mohlo být úplně jinde. 67%. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát více jak za tři, 15 let je Kometa součást mého života, tudíž mě v tomhle nemohlo nic moc překvapit a o to musím být více kritický pač jsem si sám osobně vyžral ty posměchy, vysoké prohry a pak tu nepopsatelnou radost z mistrovských playoff apod., tudíž strašná spousta opomenutých věcí (Openair Svítkov, žádný názor nikoho ze soupeřů z vyhocevaných sérií, nic zajimavého ze zákulisí co byste už dávno nevěděli atd.) prostě jak když si člověk pustí sestřih sezóny na ČT Sport a nedozví se vůbec nic nového, a co víc chybí i spousta hráčů (Kempas, Hubas, Barus atd.), fanouškům (až na pár vět jednotlivců) a choreografiím se to nevěnuje pomale vůbec (není tu jediný záběr na nějaké choreo!!!!), což je naprosto tristní, sezóna obhajoby je odfláknutá pár záběry z Třince, přebrání klubu Zábranským tam vyznívá taky zvláštně, ale v tom je lepší asi moc nerýpat, zkrátka celkově to vypadá jak polotovar, který dělal někdo toho s Kometou zas tolik neprožil. Dávám za tři, je to takové lepší dokument než v TV, ale jen o vlásek, možná vzít si to pod sebe celý Záruba bylo by to ve finále i v TV lepší. Nevím kdo tady sází těch 5 hvězd, ty si možná zaslouží Kometa, ale tenhle dokument zdaleka jistě ne. Kometa a Boby, to je naše hobby !!! ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Jako zarytej fanda Komety davam plnej pocet. Pri nekterych momentech jsem zavzpominal na emoce, pri kterych jsem nektere chvile prozival. Taky jsme si vzpomnel, ze se toho nekteri nedozili. Bohuzel. Proste Statl je Statl, to je zivotni styl. Kometa a Boby to je nase hoby. Videl jsem to bez bonusu, tak se tesim, ze to nekdy shlednu z bonusama. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý dokument, jak formou (pouze prostřihy mluvících hlav s archivními záběry), tak obsahem (období úpadku je popsáno velmi zkratkovitě, mnoho prostoru je věnováno událostem nedávným). ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Kometa je pro mne tak trochu srdeční záležitostí, proto nebudu k dokumentu objektivní. Já jsem jim ty tituly moc přál a je škoda, že to nebude hattrick. Jako malý kluk jsem obdivoval Josefa Černého, který také ve filmu účinkuje a právě on byl hlavní příčinou, že jsem začal Brňanům fandit. Takže jednoznačně za 5*! ()

Paulie26 

všechny recenze uživatele

Dokument maximálně při fanoušky Brna. Jediné co se zde dozvíte je, že díky komunistům byli na vrcholu pak šli do sraček, koupili si dvě ligy a teď se vrací nahoru. ()

LdVk 

všechny recenze uživatele

Hned ze startu sem hodil sicnu a čubrněl na tento biják s otevřenýma auglema. Bylo to betelný a byl to fofr jak to ladilo. Nebyly to prodrbaný love za lupeň. Biják skoro bez jediné krpy. Podle mě zde chyběla zmínka o Michalu Kempným, ale to nebyla žádná fela, protože každý by si našel tu svoji osobnost brněnského hokeje, kterou by si tam dosadil. Jako patriot doporučuji i cajzlům, ať hodí čučku jak se vítězí, co znamená tradice a jaký to je mít goldnu. Ještě mají co biflovat. Ale pro ně je to asi v kopru, páč na to pěkně jebou. Po bijáku byl od fans pěknej brajgl jak chálovali popcorn a ti taky hned radši brali kramle :). Já ještě držel fleka a hodil voko na bonusy. A ď za ně. Pak fajrunk na šmirgl, Doma si dám ještě lampu červa, ať to vstřebám. Prostě žádná křeč. ()

Reklama

Reklama