Reklama

Reklama

Konspirační teorie

(seriál)
všechny plakáty
Česko, 2019, 12x25 min

1. Fluoridace - Jed z kohoutku?: Voda. Jedna z nejpřirozenějších věcí, kterou používáme denně. Myjeme se v ní, čistíme s ní věci a především, pijeme ji. Voda je pro nás základem, bez kterého nemůžeme žít. Jenže co když je právě voda, kterou pijeme, také velmi prudce jedovatá. Podle konspirační teorie, kterou vám ukážeme, se nás totiž vláda snažila desítky let otrávit přidáváním jedů právě do pitné vody a řada lidí věří, že se nás snaží otrávit dodnes.
2. Chemtrails: Dopravní i nákladní letadla. Létají nám jich nad hlavou tisíce a létáme s nimi i my. Na dovolenou nebo za prací. Podle jedné z nejznámějších konspiračních teorií ale letadla plní i jiný úkol. Ovládnutí naší mysli, redukce populace nebo ovládání počasí. K tomu všemu jsou podle této teorie letadla používána. Jsou chemtrails realita nebo jen povídačka plná polopravd a mýtů?
3. Smrt Alexandra Dubčeka - Nehoda nebo vražda?: 1. Září 1992 začínají všechny zpravodajské relace stejnou zprávou. Alexandr Dubček měl na dálnici D1 vážnou nehodu. O dva měsíce později známý politik umírá. Vzápětí se ale začínají šířit zvěsti, že Dubčekova smrt vlastně žádnou nehodou nebyla. Byl tedy Alexandr Dubček zavražděn? Stál za jeho smrtí některý z československých politiků nebo snad dokonce KGB?
4. Protokoly sionských mudrců: Celkem 24 protokolů, ve kterých tajemní siónští mudrci popisují, jak přesně chtějí Židé získat kontrolu nad světem. Dodnes jsou tyto texty pro řadu lidí důkazem o jednom z největších spiknutí všech dob. Ukážeme vám, jak a proč Protokoly siónských mudrců vznikly, kolikrát byly vyvráceny a kolikrát byly i přesto zneužity. Uvidíte příběh falzifikátu, který se stal argumentem pro masové vraždění i nenávist.
5. Jezuité - Řád plný tajemství?: Tovaryšstvo Ježíšovo neboli Jezuité. Řeholní řád známý zakládáním škol po celém světě i vzdělaností svých členů. Pro řadu lidí má ale slovo Jezuité úplně jiný význam. Právě s Jezuity je totiž spojeno snad nejvíc konspiračních teorií ze všech řeholních řádů. Uvidíte, jaké konspirační teorie se právě s Jezuity pojí v Čechách a kde jsou jejich kořeny. Vůbec poprvé vám tak představíme konspirační teorie, o kterých víc jak dvě stě let, nikdo neslyšel.
6. Černá sanitka a černý vlak: Slyšeli jste někdy o černém vlaku, který vraždí bezbranné chodce, nebo o černé sanitce, která unáší především děti? Ukážeme vám příběh celkem dvou pověstí. Uvidíte, kde se pověsti vlastně berou, jak se šíří i proč jsme jim vlastně ochotni věřit nejen v dětství, ale často i v dospělosti.
7. HAARP - Nejmocnější zbraň světa nebo vědecký projekt?: Má jít o jednu z největších konspirací. O zbraň, která může zasáhnout kdekoli na zemi a to nejen v naprostém utajení, ale i s děsivou efektivitou. Umí prý totiž způsobit zemětřesení, záplavy, sucho nebo napodobit dopad meteoritu. Dnes se podíváme na konspirační teorii, která je jednou z nejrozšířenějších a nejznámějších. Jaké tajemství se skrývá pod zkratkou HAARP.
8. Smrt Klementa Gottwalda: „Oni ho otrávili, oni ho zabili“, přesně tuto větu měla pronést Marta Gottwaldová těsně po úmrtí svého manžela, prvního komunistického prezidenta Československé republiky, Klementa Gottwalda. Zemřel tedy Klement Gottwald přirozenou smrtí nebo byl otráven? Ukážeme vám konspirační teorii, která byla téměř zapomenuta.
9. Přistání na Měsíci - Pravda nebo podvod?: Přistání na měsíci sledovaly po celém světě miliony lidí. Brzy se ale objevily hlasy, že šlo ve skutečnosti o podvod a přistání člověka na měsíci i slavný první krok se ve skutečnosti odehrály v televizním studiu. To ale není jediné tajemství, které má být s Měsícem spojené. Podle další konspirační teorie, je totiž vesmírný program jen zástěrkou pro program záchrany světových elit. (Kino Svět)

(více)

Recenze (4)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál Konspirační teorie je další z řady seriálů stanice CS Film. Konspirační teorie není úplně špatný seriál. Hodně mě zaujal díl o Alexandru Dubčekovi či o jezuitech. Naopak Černá sanitka už byla mnohokrát vyvrácena a nepovažuji ji za konspiraci, které by v jednadvacátém století věřil kdokoli soudný. Naopak přistání na měsíci byla zajímavá teorie, která je jedna z nejznámějších na světě. V úvodních titulcích pak vidíme ještě náraz letadla do světového obchodního centra v New Yorku a trochu jsem doufal, že 11. září bude jedním z dílů, protože kolem něj byla také cela řada konspirací. Leč...bohužel ne. ()

Reklama

Reklama