Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvladatelný výrostek James Marsden je poslán do městečka, kde jsou všichni lidé neuvěřitelně slušní. Později však zjistí, že cesta k dokonalosti vede skrz lidský mozek a dokonalost může být někdy velice podezřelá! (TV Nova)

Recenze (65)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hlavní cukrkandlový hrdina se po problémech v předchozím bydlišti s rodiči a sestrou přestěhuje do městečka Prdel Bay. Místní škola je překvapivě hojná na superdokonalé debily, jejichž počet znepokojivě stoupá. Proces vzdělávání a dospívání se tak mění v boj o zachování vlastní identity. Film klopýtá v logice, příliš zjednodušuje a paušalizuje, v závěru udiví nekompromisností (není to inspirováno pohádkou "O Šípkové Růžence", jak bývá u podobných snímků vžitou tradicí) a pochválit je třeba herce - mladá squadra ve mně tentokrát nevyvolala dávivý efekt. Na thriller pro puboše je tenhle film vcelku snesitelným kouskem. 61% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nápad je to jistě zajímavý, ovšem nedotažený a zpracování je toršku utahané. V závěru se to chválabohu otočí, což je jistě dobře. Perfektní je scéna z blázince (nebo co to je.) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi fajn béčko připomínající Fakultu a další filmy s loupiči těl. Některé momenty působí v dnešní době vtipně naivně (v moderním hororu by se hrdinové takhle lehce do tajuplné psychiatrické léčebny vážně nedostali), ale neruší. Na jedno zhlédnutí je to odpovídající zábava. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podezřelé chování není taková hloupá blbost, jak by možná divák čekal. Často v televizi pouštěný snímek kolem půlnoci má nejen několik známých talentovaných herců jako James Marsden, Katie Holmes, Nick Stahl a další, ale také slušnou atmosféru podobnou například Fakultě. Podezřelé chování má tak mnoho co nabídnout a to překvapí také kvůli režisérskému podpisu Davida Nuttera, spíše televizně seriálového režiséra. Čtyřhvězdičkové hodnocení se klepalo v základech, ale chyběl maličký kousek... možná jen kdyby nebyla inspirace (původními) Strepfordskými paničkami tak výrazná... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bratříček Fakulty je sice o třídu slabší, pořád se jedná o povedenou zábavu, kterou táhnou spolehliví mladí herci( Mardsen,Holmes). Film se obchází bez zbytečných efektů a spolehlivě drží tempo celý film. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto bola pekná nuda už v dobe svojho vzniku, kedy sa podobným tínedžersko-slasherovo-hororovo-thrillerovým záležitostiam darilo viac než dobre (vďaka Vreskotom v roku 1996 úspešne odpálenej Novej vlne slasheru – Vreskot 2, Fakulta, Halloween: H20, Nezvratný osud, Viem, čo ste robili minulé leto). V roku 1998, kedy Podozrivé správanie vzniklo, sa opatrne začali spoza roku zákerne vynárať poslabšie kusy, ktoré toto hojné obdobie nekompromisne ukončili (Temná legenda, Jazero, Spolok čarodejníc, Ruka zabijak, Vraždiace prízraky od Koontza). Podozrivé správanie do tejto „slabšej“ vlny dokonale zapadlo, kinami len tak prešumelo, u nás išlo v mrazivom tichu rovno na video a tam po ňom neštekol ani pes. Ja som ho prvý raz videl až o 21 rokov neskôr a nič moc teda, vážení. Film za 15 miliónov šupov vznikol v čudnej austrálsko-americko-kanadskej koprodukcii a žiadny zázrak to veru nie je. Ponúka snáď len na tú dobu solídnu zbierku hereckých nádejí (z nich v podstate nikto nenaplnil očakávania a dnes je zabudnutý alebo v lepšom prípade polozabudnutý – Katharine Isabelle, Katie Holmes, Nick Stahl, James Marsden...). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Stepfordské paničky namixováné s Invazí lupučů těl, kde ale přeažuje spíše atmosféra Lupičů ... Zabavný filmeček s parádní rolí Williama Sadlera. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No abych se přiznal, tohle dílko mě velmi překvapilo. Hned při pohledu na herecké osazenstvo a především na hvězdu jednoho nejmenovaného teenage seriálu mi bylo tak trochu jasné, že půjde o trochu povrchní horor se slabou porcí napětí a minimem zajímavých momentů. Jenže zdání klame. Ta zakřiknutá dívenka tady dostala roli pořádné dračice a z námětu samotného, jež si nezadá příliš třeba s Fakutou (i když tady nejde o ufouny) se vyklubal celkem slušný hororový thriller. První věc kterou bych chtěl vyzdvihnout jsou vzpomínky v podobě jakéhosi amatérského záznamu, kteréžto děj nijak neochuzují a naopak s ním drží krok. Další devizou je Nick Stahl, ten klučina z Terminátora 3, tady v roli jakéhosi ušlápnutého týpka, který hází hlášku za hláškou a dokud ho nepřetvoří k obrazu svému je opravdu prímovej. Poslední devízou je výběr hudby samotné. Ani sem nečekal, že by závěr měl být něco extra, když už děj překvapil, ale zase sem se zmýlil. Finální scéna, ač mohla býti promakanější a hlavně trošku rozvleklejší má spád, má napětí, dokonce vám drří oční bulvy v neustálem kontaktu z obrazovkou, což je u hororů velmi podstatné. Máte tu nedochucenou polívku, sice si gurmánsky nezalabužničíte, ale svůj účel to splní. Zasytí, žaludek zaplní. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Steve sa po presťahovaní z Chicaga dostáva do malého mestečka, kde začne chodiť do strednej školy, ktorá ho desí tým, že v nej študuje až príliš vysoké percento dokonalých študentov. A že to nie je všetko s kostolným poriadkom zistí až neskôr ..... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Celkem hloupost. Když u filmu je nejzajímavější herečka (Katie) a vše ostatní jde bokem, je asi něco špatně. Jednou ano, víckrát už nikdy! 35% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zajímavostí je (skoro)debut Katie Holmes a fakt, že režisér David Nutter to dotáhl potom na poli seriálů docela daleko. Co se filmu samotného týče, tak si bere námět z mnoha dalších, které svým postavám nějakým způsobem kradou identitu. Rozhodně to není nejpovedenější zpracování daného tématu, ale na jedno podívání to ujde. 55% ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory, v ktorých niekto stráca identitu prostredníctvom robotiky, ufónov alebo čohokoľvek iného a potom sa správa ako idiot (ospravedlňujem sa tým, ktorí sú slušne vychovaní). To ma pochopiteľne vedie k tomu, aby som upriamil pozornosť skôr na výrazové prostriedky. Máme tu jedinú ľakačku, predátorské videnie "postihnutých", asexuálneho tvora s chuťou na sex (bože dobrý), videoodkaz od "mŕtveho", pomerne vynaliezavú likvidáciu protivníkov a (takmer) nulovú hororovú atmosféru. A Jamesa Marsdena, pre ktorého mám určitú slabosť (čo bohužiaľ pri celkovom hodnotení nejde uplatniť). Pokiaľ niekto pociťuje potrebu recyklovať recyklovateľnú Fakultu a nerecyklovateľné Stepfordské paničky (tie zo 70. rokov), prosím. Pokiaľ niekto chce recyklát vidieť, varujem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Faculty(1998) je taková moje srdcovka. Disturbing Behavior je stejně starej film a i námětově mi The Faculty tak trochu připomíná. Ale jde o hodně, hodně slabej odvar. 2hvězdy. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Hodnotenia má síce priemerné, ale tento filmík nie je o nič horší ako napr. Fakulta z toho istého roku. Bavilo ma to. Krysiar bol super. Aj Katie. Mohlo to byť kľudne dlhšie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí sice na vrthavém povrchu, kdy akci střídá nuda, ale rozhodně nejde o žádnou ztrátu času. Sem tam se tvůrcům povedlo navodit docela zajímavou atmosféru a herecké duo Katie Holmes a James Marsden předvedlo solidní výkony. Za pozornost stojí i hudební doprovod. ()

Reklama

Reklama