Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Thorn k tomuto seriálu (1)

Ztracený svět (1999) 

Tento seriál je dle mého názoru klasikou dobrodružného žánru. Dokonce bych ho označil za kultovní záležitost. Zajímavý děj s různorodými zápletkami, sympatické hlavní postavy, skvělá hudba a na svou dobu celkem přijatelné efekty. Zatímco první série ještě hledá ten správný směr, druhá série už pěkně odsýpá a jede si po své vlastní a velmi originální cestě. Celý seriál se odehrává na záhadné plošině uprostřed neprostupné amazonské džungle, kde je možné prakticky cokoliv. Díky tomu měli tvůrci zcela volné ruce a mohli si zde vymyslet ty nejrozmanitější zápletky. Kromě dinosaurů a pravěkých zvířat tu tak máme různé domorodé kmeny a kultury z nejrůznějších historických období, cestovatele časem, mimozemšťany, čaroděje, duchy, hybridy a další podobné fantasy a sci-fi prvky. Silnou stránkou seriálu je především velká různorodost děje a také hlavní postavy, které jsem si oblíbil úplně všechny. Vlastně bych řekl, že co se týče hlavních postav, mohli by si tvůrci jiných seriálů brát ze Ztraceného světa ponaučení. Co mi tu trošku scházelo, byl nějaký provázanější příběh na pokračování. Jednotlivé epizody jsou většinou samostatné a uzavřené kapitoly. Právě u takovéhoto seriálu je však nějaký rámcový děj velmi důležitý. Hlavních hrdinů je nejprve šest. Později už jen pět a nakonec to pak začne být trochu nepřehledné. Právě tento problém hrozně moc uškodil třetí řadě, kde postavy mizí a zase se objevují bez nějakého většího smyslu. I přes tyto nedostatky se však rozhodně jedná o vynikající seriál, se kterým si divák užije spoustu akce, napětí i humoru. Pro mě byl Ztracený svět velice zábavným a zajímavým spojením dobrodružství, sci-fi a fantasy, na které jsem se každý den velice těšil. Škoda jen, že už se dnes seriály podobného typu netočí. ()

Reklama

Reklama