Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele JohnCZ k tomuto seriálu (1)

Ztracený svět (1999) 

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z dětství. Úžasně levnej seriál se strašnými efekty a mnoha mizernými epizodami (hlavně v první sérii), ale naopak s velmi sympatickými postavami a úžasně dobrodružnou atmosférou. Původně jednoduché až Herculesovské zápletky ohledně pravěkých tvorů, domorodých obyvatel a přerostlých včel velmi brzy nahradí možná šílené, přeplácané, avšak neskutečně nápadité sci-fi kreace, které z prehistorické "plošiny" udělají křižovatku všemožných paranormálních jevů. A víte co? Mě to bavilo tehdy a co víc, seriál jsem si užil i po letech v dospělosti. Je to 90's béčko se vším všudy a typ seriálu, který na obrazovkách dneska prostě není. Každý díl tvůrci přichází z něčím úplně novým, neváhají se utrhnout ze řetězu a vymýšlí si cokoli, jen aby předešli stereotypu. Třetí série navíc skončila prakticky na vrcholu a využila mystiku světa do mrtě a je velká škoda, že to končí tak nechutně luxusním cliffhangerem. Ten konec mě nedával spát dlouhá léta a vždycky jsem chtěl vědět, co sakra chtěli tvůrci vymyslet za pokračování. ()

Reklama

Reklama