Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (155)

Jano... 

všechny recenze uživatele

Na tajomnej stolovej hore uprostred juhoamerickej džungle sa stále prechádzajú tvory z úsvitu vekov... medzi inými napríklad Jack Rozparovač, čarodejnícke klany, stratená kolónia Roanoke, 4 jazdci Apokalypsy, vodnomelónoví ľudia, upíri, kráľ Artuš... čím ďalej tým menej dinosaurov. Asi z budgetových dôvodov... ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem po dlouhé době viděl jeden díl na AXN, a tak se mi Ztracený svět připomenul. Jednu dobu jsem teno seriál dost sledoval a dodnes se mi líbí. Je to takové trochu vyšinuté a hodně béčkové. Akorát pro mě. Na rozdíl třeba od Xeny a Herkula se na to dá koukat. U dvou výše jmenovaných seriálů jsem většinou neměl nervy vydržet to až do konce. ()

Reklama

Zetwenka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je pro mě naprostou srdeční záležitostí a proto má v mém žebříčku 1. místo. Pár postřehů, že nebyly kdovíjaké triky a nedržel se podle knižní předlohy a bla bla....., tak to mi nevadilo, Jednak jsou na knihu natočeny filmy, tak není třeba i doslovného seriálu, ten se jen inspiroval ale jede si svým stylem a vypráví své příběhy.. Mě si naprosto získali herci, kteří mi sedli naprosto všichni. Hrají svoji postavu báječně a charakterově jsou různorodí a každý má své tajemstvíčko, které vychází postupně na plošině najevo. Každý díl byl prostě svůj a když začal vyprávět svůj jedinečný příběh (včelí království, doba ledová, ráj, cesty do podzemí, lidopi, ufo, masožravé rostliny ehm lidožravá, dinosauři, amazonky, tajemná města, ráj, divoký západ, ztracené civilizace, zkrátka co fantazie dovolí) a dobrodružství provázené vtipnými dialogy, špičkováním Margaret a Roxtona, bylo to primové. Moc a to teda opravdu moc mě mrzí, že tedy 4 sérii nenatočili nechali jak nechali konec 3 řady. PS: tenhle seriál by si to zasloužil, tajně doufám, že ho někdy snad dokončí i když vzdalující se léta od poslední klapky moc nadějí nedávají :(. Dokonce již vydali v papírové formě jeho dokončení epizody "Srdce bouře", které tvůrci poslali fanouškům, prostřednictvím scénáře aby ukojili naše napětí. Viz.zde. Závěr, ale i načrtnutí jednotlivých epizod 4. řady. Viděno: všechny 3 řady po 22 epizodách ()

Yeonix 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, proč má zde seriál tak nízké hodnocení, přitom ve světových databázích se drží minimálně na 7/10. Naprosto úžasný seriál, který staví hlavně na sympatických postavách, ze kterých se časem stane rodina, zajímavých příbězích z plošiny, úžasné hudbě a na tu dobu pro seriál výborné výpravě a efektech. První série byla takový pěkný rozjezd, velmi rychle jsem si oblíbil všechny postavy, všechny díly měly zajímavý příběh a hlavně měla 1.série výborné finále, které náramně nalákalo na druhou. První uděluji 90%. Ve druhé sérii už přešlo v některých dílech na trochu větší sci-fi, než které byla první, některý díly byly vyloženě fantasy a to přetrvalo i ve 3. sérii. Ale já patřím mezi ty, kterým to ani náhodou nevadí a rychle jsem si zvykl na víc fantasy v seriálu. Druhá série měla všechny díly ještě více promyšlené než ta první a příběhy byly zajímavější. O finále ani nemluvím, to skončilo snad ještě více napínavě než to první a 2.sérii uděluji 95%. Třetí série se velmi nelehce hodnotí. Asi by bylo rozumné dát hodnocení procentuálně někam mezi 1. a 2. sérii a to z jednoho prostého důvodu. Třetí série je mnohem pochmurnější než první dvě. Už to není takové to pohodové rodinné prostředí, protože se opravdu dějí zajímavé zvraty a hlavní příběh se posouvá mnohem více dopředu než u prvních dvou sérií, což je ale pro mě klad. Ovšem někomu nemusí sedět, že hlavní postavy odcházejí, přicházejí a humoru je o poznání lépe, série má mnohem více osudovou atmosféru, hlavně, co se týče Malona a Veroniky. Ale to všechno já beru spíše jako klad, ovšem pravdou je, že 3. série měla více těch ne tak dobrých epizod než 2.série. Také, ale měla jedny z nejlepších epizod (Out of the Blue, Hearth of the Storm atd...) a momentů seriálu vůbec. Uděluji ji za mě též 95%, ale přesto si myslím, že je ještě o chlup lepší než ta druhá. Škoda jen toho neuzavřeného konce. Poslední díl 3.série byl vážně top finálí tohoto seriálu a jeden z nejlepších dílů vůbec. O to více naštve, že 4.série byla v plánu, odložili ji a pak se k ní už nevrátili, přitom populární byl seriál dost. No když už nic, tak alespoň tvůrci vydali dokument o tom, co by bylo ve 4. sérii, ale já bych to přeci jen radši viděl natočené, ať už jako sérii, a nebo by úplně stačila alespoň třeba jedna delší epizoda, která by to ukončila. Zkrátka zamrzí, že už asi nikdy neuvidíme natočené, jak to vlastně celé dopadlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď pilot pôsobil (vďaka peknej výprave a výborne obsadeným postavám) nádejne, samotný seriál sa čoraz častejšie čľapkal v bahne ničomnosti. Nevraviac o zlomovom dieli, v ktorom niekoľko hlavných postáv zareve a na ich miesto neprídu žiadne nové (!!!). Celkový dojem nie je vyložene katastrofálny. Hlavne na sobotňajšie dopoludnie je to ako stvorené. Pričom fanúšikovia seriálu Príbehy z Južných morí si prídu na svoje, keďže i tu hrá párik snov Blakely / Snow. Osobne sa mi nepáčilo, ako sem scenáristi ustavične ťahali akési národy náhornej plošiny; vôbec sa to do tohto príbehu nehodí. A nie, v Doyleovej ani nie 200 stránkvej knižnej predlohe žiadna žena nie je. Ani Tarzanka. Ani... Po dobrom rozjazde to skončilo rovnako mizerne a brakovo, ako herkules s Kevinom Sorbom. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)

Reklama

Reklama