Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 24. století a 14 let po odchodu z Hvězdné flotily žije Jean-Luc Picard (Sir Patrick Stewart) klidný život na své vinici, Chateau Picard. Když ho vyhledá tajemná mladá žena, Dahj (Isa Briones), potřebující jeho pomoc, brzy si uvědomí, že může mít osobní spojení s jeho vlastní minulostí. (Prime Video)

Recenze (36)

BloomGeorge 

všechny recenze uživatele

Tak po tolika letech, kdy jsem hltal NG jsem se nemohl dočkat. Picard, Dat, no prostě ukázky skvělé. A ono se to povedle :-) Je to boží. První díl je úžasný. Doufám, že u toho vydrží a budu si zase vychutnávat Star Trek jak má být. Mňamka na začátku tohoto roku. Smekám a děkuji. Hlavně vydržte a už nekurvěte značku Star Trek. Mám radost jak malej kluk co dostal poprvé zmrzlinu :-))))))))))))))) ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piloty nikdy nebyly ve Star treku silnou stránkou, Ochránce z Voyageru asi je tím nejlepším, naopak Střetnutí u Farpointu z TNG patří asi právem tím nejhorším pilotem. Každý ten pilot je trochu odraz doby a Star trek se vyznačoval tím, že každému seriálu tak nějak trvalo pár řad než scénaristi našli tu správnou notu. Pilotní nebo úvodní díl Star trek: Picard není samostatný díl jako u předchozích pilotů (dokonce i STD měl pilot svoje zakončení), ale je to jeden díl z celkem desetidílné skládanky. Je z něj cítit zase odraz svoje doby se všemi silnými i slabými stránkami. Období není takové jak bývalo, pro některé fandy TNG éry se to může zdát až depresivní podívaná. Já ale mám zasebou BSG, The Expans, Firefly a jiné podobné dílka z ne zcela zářivou budoucností, takže mě nepřekvapilo, že Picard je jiný. To by nevadilo, vadí trochu zase ta sentimentalita na každém rohu. Je to trochu neduh současné éry, kdy tvůrci se příliš snaží zdůraznit že se jedná o Star trek a místo toho aby budovali svůj vlastní příběh, svůj vlastní odkaz, odkazují na minulou úspěšnou éru Star treku. To sice není ve své podstatě špatné a lze to udělat parádně jak to předvedli v DS9 v "Trials and Tribble-ations" a v ENT "In a Mirror, Darkly", ale každá ta série nevyhnutelně musela najít svou identitu. Přeji si hodně do dalších epizod, že to nebude jen přehlídka sentimentality, ale že posunou Star trek zase trochu dopředu. Za úvodní díl 3*. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

GerontTrek snažící se vymámit poslední kapky mlíka z unavené vydojené krávy. Fanouškům zamávali před nosem mrkví v podobě Pickarda a může se cválat tam, kam se ještě Alzheimer nevydal. Borgové jsou fajn neznámá, ale Romulani vypadají jako Iránci, kteří konečně pochopili Demokracii a věrně slouží Sáhibovi. A do toho tahají novou menšinu, která potřebuje chránit a vysvětlovat, že se teroristů netřeba obávat, protože Data je skvělý chlapík. Nový seriál skvěle vystihuje žádoucí aspekty moderní doby - potopit svou zem na úkor cizí země (záchrana Romulanů) a starousedlík nemá právo na strach z teroru. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek: Profesor Farnsworth nám začal zatím dost dobře, ty snové sekvence a následné probuzení byly naprosto perfektní a pro mě asi to nejlepší z epizody. Měl jsem obavu, že si tvůrci s TNG vytřou zadek, ale Picard je tu své seriálové postavě podoben mnohem víc než v takovém First Contactu či Generations, čehož si dost vážím. Ostatní postavy taky zatím dobré, možná až na tu blondýnu z Daystromova institutu, která mi v několika scénách přišla malinko přehrávající, každopádně první díl palec nahoru a jsem zvědavý co bude dál! ()

tele.kom

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připomíná to spíše Abramsův Star Trek než TNG a kombinace Jean Luc Piccarda a hi tech sci-fi přestřelek a výbuchů na mě působí dost zvláštně. Z technického hlediska to vypadá dobře (snad krom některých dost krkolomně sestříhaných scén), ale TNG pro mě nikdy nebylo o akci, srdce Nové Generace je někde úplně jinde. Nicméně mě to zatím neuráží. Patricka Stewarta i Brenta Spinera si užívám a jsem zvědavý jakým směrem se seriál vydá dál. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda začína scénou hrania pokru medzi Jeanom-Lucom Picardom (Patrick Stewart) a komandérom Data (Brent Spiner), ktorá dialógom a dejom nadväzuje na záverečnú scénu poslednej epizódy Všechno dobré... (1993) seriálu Star Trek: Nová generácia. (koba)

Reklama

Reklama