Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 24. století a 14 let po odchodu z Hvězdné flotily žije Jean-Luc Picard (Sir Patrick Stewart) klidný život na své vinici, Chateau Picard. Když ho vyhledá tajemná mladá žena, Dahj (Isa Briones), potřebující jeho pomoc, brzy si uvědomí, že může mít osobní spojení s jeho vlastní minulostí. (Prime Video)

Recenze (36)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PIlot uplne nepresvedcil. Bojim sa, ze so starym panom pokludne rozdavajucim rozumy nebude velka zabava, nech je cool ako chce. Potesila pritomnost Alison Pill. Este urcite pozriem dalsiu cast, ale... naozaj dufam, ze bude zazivna. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na úvod jsem zažil nefalšovaný nerdgasm a neskutečně se těším na další díly. Ne, tohle není klasický Star Trek, spíše postklasický příběh stařičkého admirála, který opustil Flotilu pro to, že již nebyla tím, na co byl zvyklý. A tento muž hledající klid na své vinici, si s příchodem záhadné Dahj uvědomí, že už nežije, jen čeká na smrt. A rozhodne se s tím něco udělat... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně!!! Po přeplácané Discovery s nesympatickou tragédkou v hlavní roli, je tady seriál, který pracuje se ST universem tak, aby si přišel na své dospělec, nemající potíže s udržením pozornosti i v pasážích, kde se mluví. Zatím dostávám vše, co bych si mohl přát. Téma umělé inteligence, válečný konflikt na spadnutí a ....tadá, Borgové, resp. zatím jen borgovská zdravice v podobě Kostky. A že je to téma, které rozhodně stojí za rozvedení...což jsem očekával v Discovery. Ale tam se scénáristi vyvlékli ze svěracích kazajek a dali průchod svým genderově oplzlým a originalitou nezasaženým výlevům o cestování čase. Akiva Goldsman má mmj. na svědomí můj oblíbený seriál Hranice nemožného, takže věřím, že si Picard nejen udrží dosavadní kvalitu, ale příjdou ještě lepší epizody. Jen doufám, že Stewart neumře dřív, než natočí tu již ohlášenou druhou řadu. Objektivně je pilot za 4*, ale za tu radost, jak je k novému ST přistoupeno, si tam juchnu jednu * navíc. ()

CinemaRanger

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Picard je už děda. Musím říct, že snad první Star Trek, který mě tak uchvátil. Vizuálně je to opojné, správně dramatické a akcí nepřehnané. Skvěle podkresleno hudbou. Sice je to zatím jen první epizoda, ale věřím, že si takovou kvalitu udrží a já budu moc spokojen. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Stařecký rozjímání nad minulostí je pokaždý meh, a je luft, jestli ho dělá Picard, Bohuš nebo Cabadaj. Tři hvězdy tak beru spíš jako doufání, že se z něj tenhle Star Trek po pár dílech oklepe. Sympatická Isa Briones je každopádně dobrý znamení. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velký rozdíl oproti Discovery, která byla vizuálně celkem povedená, ale na druhou stranu měla dost béčkovej nádech. Picard je už na první pohled o pár levelu výše, co se týče scénáře, postav a řady dalších věcí. Zároveň vybočuje z kolejí Star Treku, takže nám může nabídnout něco skutečně originálního, ne jak výše zmíněná Discovery. Po prvním díle jsem pozitivní, že se seriál vydaří. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek: Profesor Farnsworth nám začal zatím dost dobře, ty snové sekvence a následné probuzení byly naprosto perfektní a pro mě asi to nejlepší z epizody. Měl jsem obavu, že si tvůrci s TNG vytřou zadek, ale Picard je tu své seriálové postavě podoben mnohem víc než v takovém First Contactu či Generations, čehož si dost vážím. Ostatní postavy taky zatím dobré, možná až na tu blondýnu z Daystromova institutu, která mi v několika scénách přišla malinko přehrávající, každopádně první díl palec nahoru a jsem zvědavý co bude dál! ()

sirien odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nuda; většinu času se nic neděje. Většinu dění zahrnuje stupidní (a naprosto ne-star-treková a zbytečná) akce. Chování všech je naprosto nesmyslný (zabijáci škoda mluvit, Picard wtf...) Díl se snaží koupit fanoušky dřívějšího Star treku takovym množstvim lacinejch cetek, že to je prakticky otevřeně urážlivý. A z Roddenberryho vizí nezbylo nic, protože byly všechny znásilněný pro účely moderní politický agitky (čímž se Star trek stal dalším seriálem co účelově rozděluje společnost). Kdo měl kdy rád skutečnej Star trek, tomu nezbejvá, než dál zůstat u Orville. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, že z toho bude další vzpomínková trapnost, kdy se řeší jen to co bylo a a kupí se odkazy na odkazy. To tu ale není. Máme tu zajímavý příběh, který se postupně odkrývá a celé je to strašně živé a reálné, což v posledních letech ST chybělo. Navíc se tu nejede po povrchu, ale řeší se morálka a další věci a to je to v čem je ST silný. Jen tak dál. 80% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

GerontTrek snažící se vymámit poslední kapky mlíka z unavené vydojené krávy. Fanouškům zamávali před nosem mrkví v podobě Pickarda a může se cválat tam, kam se ještě Alzheimer nevydal. Borgové jsou fajn neznámá, ale Romulani vypadají jako Iránci, kteří konečně pochopili Demokracii a věrně slouží Sáhibovi. A do toho tahají novou menšinu, která potřebuje chránit a vysvětlovat, že se teroristů netřeba obávat, protože Data je skvělý chlapík. Nový seriál skvěle vystihuje žádoucí aspekty moderní doby - potopit svou zem na úkor cizí země (záchrana Romulanů) a starousedlík nemá právo na strach z teroru. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piloty nikdy nebyly ve Star treku silnou stránkou, Ochránce z Voyageru asi je tím nejlepším, naopak Střetnutí u Farpointu z TNG patří asi právem tím nejhorším pilotem. Každý ten pilot je trochu odraz doby a Star trek se vyznačoval tím, že každému seriálu tak nějak trvalo pár řad než scénaristi našli tu správnou notu. Pilotní nebo úvodní díl Star trek: Picard není samostatný díl jako u předchozích pilotů (dokonce i STD měl pilot svoje zakončení), ale je to jeden díl z celkem desetidílné skládanky. Je z něj cítit zase odraz svoje doby se všemi silnými i slabými stránkami. Období není takové jak bývalo, pro některé fandy TNG éry se to může zdát až depresivní podívaná. Já ale mám zasebou BSG, The Expans, Firefly a jiné podobné dílka z ne zcela zářivou budoucností, takže mě nepřekvapilo, že Picard je jiný. To by nevadilo, vadí trochu zase ta sentimentalita na každém rohu. Je to trochu neduh současné éry, kdy tvůrci se příliš snaží zdůraznit že se jedná o Star trek a místo toho aby budovali svůj vlastní příběh, svůj vlastní odkaz, odkazují na minulou úspěšnou éru Star treku. To sice není ve své podstatě špatné a lze to udělat parádně jak to předvedli v DS9 v "Trials and Tribble-ations" a v ENT "In a Mirror, Darkly", ale každá ta série nevyhnutelně musela najít svou identitu. Přeji si hodně do dalších epizod, že to nebude jen přehlídka sentimentality, ale že posunou Star trek zase trochu dopředu. Za úvodní díl 3*. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší. Proti starému ST je toto halt typická aktuální hodně levná produkce, namydlený vzhled a pooommmaaaalllaaýyy přisládlý tok děje. Ale nějaká úcta ke kánonu tam je. ()

biergof 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka naprosto nehodna Star Treku. Finální záběr na Borg Cube okupovanou Romulany nebyla už ani vtipná. Tolik let čekání zabito hned v prvním díle. Ztráta času, ztráta Star Treku. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl skvělý. Tu nostalgii tam bylo nutné zdůraznit, jednak je to tvořeno pro skalní fanoušky a jednak je to o pánovi s téměř deseti křížky na krku (Picardovi je zde 94 let). Ten ale stále válí a pomalu si uvědomuje, že zemřít v posteli se pro legendu Hvězdné flotily vážně nehodí. Co se děje týče - nemám také co zatím vytknout. Stále jsem napjatý, zda bude zakomponováno něco ze Star Trek Countdown. Pokud ano, pak to bude ale minimum. Je ale skvělé, že děj pracuje s událostmi, které se odehrály na pozadí filmu Star Trek (2009). Rasy vypadají jak jsme zvyklí, lodě také, objevují se otázky... No slast. Závěrem - jsem přesvědčen, že při současné rychlosti vývoje technologií (viz pokrok Boston Dynamics za posledních 10 let) bude lidstvo do poloviny (maximálně do konce) století řešit podobný etický problém. A pak se opět ukáže, jak byl zase jednou Star Trek vizionářský. ()

Reklama

Reklama