Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Picard začíná zkoumat tajemství Dahj a to, co pro Federaci znamená její samotná existence. Bez podpory Hvězdné flotily se Picard opírá o pomoc ostatních, včetně doktorky Agnes Jurati (Alison Pill) a odcizené bývalé kolegyně Raffi Musiker (Michelle Hurd). Mezitím se skrytí nepřátelé zajímají také o to, kam Picardovo hledání pravdy o Dahj povede. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

SeTTi

to je pravda no. Dokonce jsem si imperium vzdy predstavoval jeste vetsi nez desitky planet. Tak jeste bych chapal, ze kdyz znicis centrum imperia tak se muze rozpadnout.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

já si naopak myslím, že vulkánská komodorka bude opravdu Vulkánka a nikoliv romulanská špionka jako ta její "podřízená". na konci epizody o ní mluví jako o hodnotné spojenkyni, o kterou by neradi přišli. to naznačuje, že není součástí té jejich tajné romulanské organizace, ale že je to spíš sympatizantka a tím pádem zrádkyně Flotily. a pokud v tom jedou s Romulany i někteří Vulkánci a to navíc dobrovolně, může to naznačovat, že celý ten konflikt se syntetiky může být původ už v době rozkolu mezi Vulkánci a Romulany, a obě strany na tom mají stále zájem. ... ale to je jen taková má hypotéza :)

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Feidias

Ano jsou to Romulani. Ti dva u něj jsou bývalí členove Tal shiar (rozvětka) v exilu. No a ti v Borgské krychli jsou uprchlíci.

Tuším, že do schváleného universia patří i ST Online a i tam je Romulus a Remus zničen. Žel bohu se nikdo nepozastavuje nad tím, že hvězdné císařství není tvořeno dvěmi planetami, ale spíše několika destíkami. Ale to samé se neřešilo ani v případě Vulkánců ve filmch od Abramse.

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

cyphercz

podle mě tam ještě vulkánec nebyl ne? Já to chápu, že jsou to všechno Romulani včetně těch na vinařství. Jakož uprchlíci...

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Terepin

Jako ta admirálka? Je to člověk jako každý jiný. Očividně zastánce trvrdé linie, který nesouhlasí s tím jakým směrem se Flotila předtím ubírala. Teď se jejich klika dostala k moci a s oponenty, kteří do nich v médiích kopou nejednají v rukavičkách.

Na tohle je skvělé si přečíst knižní ságu o Honor Harirngtonové. Tam je politika a svět uvnitř flotily popsán dost realisticky a bez příkras. Proto mi asi to politikaření tady vadí na seriálu nejméně.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Terepin

Já jsem možná ten dosavadní děj špatně pochopil, ale přijde mi, že ta "Vulkánka" komodorka a její poskok-poručík jsou jasní Romulané co infiltrovali vedení Hvězdné flotily... a pak by se dalo vysvětlit i to, že si do admirálského křesla dosadily i tu afektovanou fuck bábu:)

na příspěvěk reagoval Terepin, Feidias, Eodeon

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Terepin

Ale ono to uzavření před světem a militarizace flotily dává smysl. Jen kdyby se to alespoň snažili vysvětlit, když už se tu tak strašně řeší každá vztahová ptákovina.

Nejdříve Válka s Dominionem, která vyčerpala Federaci, prořídla Flotilu jak po stránce lodí tak lidí a navíc po dlouhé době přinutila přidat lodě určené primárně pro boj. Poté přišli Borgové, kteří vyhladili přinejmenším třetinu obyvatel kvadrantu a zdecimovali zbytek flotily. A teď budu ignorovat knižní svět a další konflikt (Typhon pact). A nakonec to co se stalo na Marsu. I když to je hloupost.

na příspěvěk reagoval Terepin

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

JindraLne

Lenže v DS9 to bola Sekcia 31, nie priamo Hviezdna flotila. A ako si napísal, v TNG boli ovládaní mimozemským parazitom. Ani jedno svojim popisom nesedí na ten bordel, ktorý predvádza Picard.

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Strašně se to vleče a přitom se tam nic extra neděje. Navíc z toho seriálu těžká inspirace z Expanse kříčí doslova každým coulem. Jenže v Expanse museli začít pomalu protože měli pouze Sluneční soustavu a tomu odpovídající lodě, tady mají nekonečný vesmír a lodě, které mohou skákat z místa na místo. Raději měli natočit film.

JindraLne

JindraLne (hodnocení, recenze)

Terepin

Však právě tahle epizoda zvolna naznačuje, že nemusí jít přímo o vinu Hvězdné flotily, ale jde o lidi, co v ní jsou (kvůli spoilerům to nechcu říct přímo). Navíc podobné téma (zvrácené vedení Flotily) se objevuje už v DS9 a koneckonců i v první sérii Nové generace (infiltrace nervovými parazity). Takže nic nového pod Sluncem, ani ve Star Treku.

na příspěvěk reagoval Terepin

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Čím ďalej, tým viac som presvedčený, že Picard je v skutočnosti zavretý na psychiatrii a toto je len výplod jeho chorej mysle. Minimálne by to vysvetlilo, prečo je Hviezdna flotila vykreslená ako banda psychopatov.

na příspěvěk reagoval JindraLne

Uživatel Terepin smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama