Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soji, aniž by věděla o její zvláštní povaze, pokračuje ve své práci a upoutá pozornost výkonného ředitele výzkumného projektu Borgské kostky. Po zopakování minulých událostí s neochotným Raffim vyhledá Picard další, kteří jsou ochotní připojit se k jeho hledání Bruce Maddoxe, včetně pilota a bývalého důstojníka Hvězdné flotily Cristóbala Riose (Santiago Cabrera). (Prime Video)

(více)

Recenze (19)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dlouho jsem váhal mezi 2 a 3 hvězdami, nakonec jen tak tak ty 3, ale čistě jen kvůli dění u Borgů, které mě už dva díly po sobě zajímá mnohem víc, než co se děje na Chateau "Džej El" (příšerné oslovení btw)... děj zase přílišně rozvleklý a posun zase minimální, vím, že tu v komentářích k druhé epizodě někteří brblali, že co si to já a ostatní dovolujem kritizovat pacing tohoto seriálu atp., ale vážení, kdybychom měli těch dílů k dispozici třeba 20, tak ani neceknu, ale u pouhopouhých 10 dílů bych očekával trochu výraznější posuny od epizody k epizodě než toto... snad se to příště na té romulanské kolonii či co to bude trochu rozjede a hlavně doufám, že "Džej El" nebude v 90 letech svádět nějaký vážně pojatý šermířský souboj s třikrát mladší vazbou plnou svalů, protože to by byla opravdu fraška... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výjimkou jednoho logic failu, je to jedna z nejlepších ST epizod vůbec. Příběh se zamotává a přibývají nové postavy, které mají velmi zajímavý potenciál. Ale to by k mému nadšení nestačilo. Co činí tento seriál výjímečným je, jak zručně s těmito postavami scénáristi pracují. Postava Picarda se nejen vrací mezi hvězdy, kam patří, ale současně se vyvíjí. Sledujeme tvrdohlavého egoistu, sobce, který nechal na holičky přítele a se stařeckou urputností chce dosáhnout svého. Takže žádný laskavý a neomylný admirál ve výslužbě, na své poslední výpravě, jak by se zdálo. Současně sledujeme několik postav, o jejichž záměrech zatím nic nevíme, takže zatím nehrozí předvidatelné epizody, které jsou jen fan service, nebo výplň. Pokud se tvůrci nepustí do nějakých nesmyslných twistů a podaří se jim přijít se solidním ukončením, bude pro mě Picard srdcová záležitost. ()

sirien odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

a) se mi už DLOUHO nestalo že bych rozkoukal seriál a pak z nezájmu minul dva nový díly. congrats :/ Píšu, jak sleduju: 15 minut pryč a děje se opět odehrálo na necelejch 5 minut; zato lacinýho melodramatu bylo na celou hodinu. Star trek se mění v telenovelu, yay. Starfleet bezpečačka s výhružně lacinejma slunečníma brejlema - LOL. Alkohol a kouření - so edgy. Hologram s otravností 50% C3PO. 25 minut pryč, jeden slušnej dialog na hromadu pretentious non-dialogů, děj stále nikde. AKCE! nesmyslně pojatá a nezajímavá, ale něco se děje! Minutu. 37. minuta. ...a konec a nic mezi tím. Konec třetího dílu a sme kde sme měli bejt na konci prvního. A jediná zajímavá postava je Picardova romulanka. ...dokoukat tuhle sérii bude utrpení a už teď to na další fakt nevidim. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fýha, až takový drama? Líbí se mi to. Smekám před parádní a pěkně vostrou bitka v Chateu, výborný střihy, všechno vypadá fakt profi a tohle byl vynikající díl. A ten sentimentální závěr mě úplně dostal. Těším se zas o kus víc. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme třetí epizodu zasebou a stále člověk je na čekání. Máme tu další epizodu plných easter eggů, aktuální politické agitky a na konci jsme se konečně dostali i do kosmu, pořád člověk od toho něco čeká. Je to zvláštní serie, na jednu stranu je vidět snaha tvůrců si to vyžehlit u fandomu, po vizuální stránce je to možná vypadá zlepšené oproti Discovery, Borgská krychle je luxusní, na druhé straně to má strašně nezajímavý příběh, respektive příběhové linie. Picard má mít smrtelnou chorobu, ale v druhé epizodě tohole dál neřešíme. Je zde zase mnoho postav, které nemají co říct. Zase je zde zapletena tajná organizace s nejasnými plány a údajným napojením na Flotilu či dokonce Federaci. Připadá mi to prostě jako kolovrátek a dívám se na to čistě ze zvědavosti. Nemám od toho zatím, respektive neměl jsem od toho velké očekávání, takže v rámci očekávání to tak nějak splňuje představy, ale nemohu zbavit pocitu, že Star Trek by měl být něco víc. Na druhou stranu, není to naštěstí Voyager a kozatá Jery Ryan na každém rohu, naštěstí tato éra pryč. Z mého pohledu seriál a obecně Star Trek pod Kurtzmanem nemá kvalitní scénaristy, kteří nevědí jak psát Sci-fi příběhy, takže reflektují pouze na současnost, neexperimentují, nezkouší progresní věci, jako třeba v TNG nebo DS9. Bohužel doba je taková, že seriál si musí mít sledovanost, takže pokud první řada nebude mít odbyt, CBS nebude už váhat to ukončit. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá epizoda. Pomalé tempo tomu jen prospívá a užívám si každý záběr. Postupné odkrývání událostí z doby před 14 lety pokračuje. Pokračuje i postupné představování hlavních postav a oproti Discovery tak dostáváme příležitost si na všechny zvyknout a začít si k nim budovat vztah (ať už bude kladný či záporný). Nehrozí tak, že bychom na konci 2. série o někom věděli jen to, že má něco s okem, nebo že je asi robot, ale nepamatovali si ani jejich jména. Jelikož jsme se konečně přenesli k hranici 25. století, můžeme si konečně užívat nové technologie, aniž bychom si vyráběli voodoo panenky scénáristů a o půlnoci je rituálně mučili klingonským bodcem bolesti. Kdyby nic jiného, tento díl obrušuje další hrany chaosu, který do Star Treku vnesl JJ. Nejen, že konečně vidíme i Romulany s tradičními účesy, my vidíme opět i divnolebce z roku 2387/2285. A dozvídáme se, že stejně jako Zhaban jsou také z Romulu, jen prostě z jiné zeměpisné oblasti. Prostě takoví romulanští černoši/běloši/indiáni... dosaďte dle vkusu. Voilà, problém vyřešen, a to s elegancí Star Treku vlastní, krásně v duchu svého času legendárního řešení klingonské rasové otázky. Z Hugha charisma jen stříká. Tajemství dvou sester a ostatních sourozeneckých dvojic se dále prohlubují. A scéna v blázinci je dokonalá. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi to jediné, co s tím můžeme dělat. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sračka, první dva díly byly výborný, tohle byla klasická filler epizoda, první dva díly nabušili parádním vizuálem, ale holt musí někde zas rozpočet ušetřit, úvodních 15 min vyplněné žvaněním o hovnu a takhle až do konce, atmosférou úplně jinde než první dva díly, doufám, že to tak nebude dál. ()

sidcom odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po třech dílech mě neskutečně sere, jak tenhle legendární seriál dojebali, chápu, že se chtějí stylem odlišit od starších Star Treků, ale udělat to tak, že to s nimi nemá absolutně nic společného není dobrá cesta, zatím vidim velký špatný ()

scintilla 

všechny recenze uživatele

Star Trek je mrtev, at žije Star Trek! Je to úplně jiné a Gene Roddenberry by se asi hodně divil, ale na rozdíl od dětinské ENT a smyslu zbavené Discovery má tohle co nabídnout i letitým fanouškům TOS a novogeneračních ST seriálů. Jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet. Engage! ()

rime 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím je to spíš zklamaní. Hodně politiky, dokonce aktuální politiky - nesnažíte se chránit a pomáhat nevinným, ti zjevně došli. Dneska je moderní pomáhat nepřátelům a každé přijmutí takové pomoci se rovná orgasmu u těch co pomáhají. Je škoda, že tento postoj se promítá zejména v postavě Pickarda, který tak paroduje sám sebe - už nestačí, aby byl humnanista, člověk míru, dialogu, práva, rozumu a spravedlnosti, ne to je dnes málo(ve skutečnosti, kdyby takový byl dnes, tak je to zpátečník a zlý člověk), dnes musí zachraňovat ty co ho chtějí zničit - to je dokonale symbolické. Nepřítele zastupují různé organizace a uskupení, podobně jako dnes, ale nás se to samozřejmě netýká, protěže my jsme nad nimi, morálně i ve skutečnosti. V Americe a na západě zjevně populární postoj. Každopádně i jinak to není žádný zázrak, konspirace, nevyjasněné okolnosti, chaos. Hned v úvodu je do posádky nasazen agent - to je taky dnešní. Má to všechny atributy moderních seriálů, tohle nikdy nová TNG nebude, ta byla ještě ze starého a srozumitelné světa. Možná měli být první tři díly jen takový úvod a seznámení se situací, ale nevysvětlili vůbec nic, o postavách nevíme naprosto nic, za tři díly minimum informací. Tvrdý a nekompromisní neomodernismus není pro každého. ()

lu.ger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tempo pomalejší, ale to jako chybu neberu, naopak... sem tam mi trochu vadí ta potřeba pořád nové fašounky seznamovat se st univerzem, ale budiž... líbí se mi 10dílné pojetí a pořád říkám, že to je ve stylu true detective nebo farga... vzpomente tam, kolik prvních epizod se "nic nedělo" - odkrylo se jen pár informací... prostě tohle je potřeba si pustit ještě jednou pak celý dohromady a bude to fungovat nádherně... já to mam rád. jediný co mně chybí jsou federační lodě... na tyhle mimo třídní designy nejsem moc zvdavej, protože takových mám plno ve starwars :) takže doufáž, že se tam sem tam mihne nějaká nová třída lodí federace ()

kudryj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně kvalitní, neuvěřitelné, že je to TV produkce, jeden díl lepší než druhý. Picard oživil Star Trek a vrátil ho na výsluní. A navíc Patrick Stewart v TV Show, kde byl s Whoopi Goldberg, ji veřejně pozval k účasti ve druhé sérii a k ta kývla. Legendy se vracejí. ()

davidh76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni zajimavy dil. Novy kapitan lodi konecne dava naboj se zajimavym charakterem. Bohuzel v dalsich dilech se ukaze, ze z vesmirneho samorosta je ve skutecnosti empaticky sympatak, hrajici na sentimentalni notu, jako vsichni ostatni. ()

Reklama

Reklama