Reklama

Reklama

Recenze (18)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se rozhodli napodobit seriály Star Wars a zabrnkat na nostalgickou strunku všech trekies. Po Datovi, Willovi, Troy a Sedmé příchází už v první epizodě druhé řady další a další staří známí. Ovšem zdaleka ne všichni budou vítaní. Ještě pět minut před koncem epizody, jsem byl z návratu mých oblíbených antagonistů nadšený, ale zkazil mi to příchod toho neoblíbeného, takže pocity po první epizodě...velmi rozporuplné. Potitulková lákačka na další epizody, navíc slibuje velkou časoprostorovou divočinu. V kombinaci s poměrně dost velkou dávkou sentimentu, kterým je postava Picarda prošpikovaná, je to mix, který může nabrat smêr, který mě bavit nebude. Zatím mi radost udělal jen pohled na Sedmou....která je i po těch letech pořád stejně sexy. Velmi opatrně se těším na další epizodu. PS: nejsem fanda brakování klasiky a lezení fanouškům do zadku. Všechno má svůj konec a sebeoblíbenější postava musí jednou umřít, nebo dokončit svou misi. Chci vidět nové postavy a příběhy...klidně ve známých světech. Proto vyšší hodnocení nedám. Úplatky tohoto typu neocením. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3.5 Ta 4. jest za vše flotilovské, včetně parádního Stargazeru, který zejména uvnitř konečně nepřipomíná něco z DSC, ale loď s moderním, leč pro mne snadno rozpoznatelných designem alá ST od DS9 dál. Nevím sice, zda mě zajímá časovka (něco, co mě v ST obecně v ST vždy hodně bavilo) na celý zbytek série, páč býti to na mém, dal bych tuto sezonu celou na Stargazeru s Picardem , Sedmou atd. a chrochtal bych si. Pokud jest tento pocit u Kurtzman treků mimo Lower Decks, ještě možný. A když pominu co chtějí Borgové, tak mě mnohem více mě zajímá, zda bude na konci vyřešen vztah Pikrda a Laris, páč již od 1.s. považuji její postavu pohříchu asi za to nejzajímavější na celém konceptu STP. A navíc ji pro mě osobně hraje velmi charismatická herečka. Myšleno jak platonicky tak i fyzicky.;-) Malé plus, za občasné objevení se Andorianky jako křoví a fakt, že asi po1. ze všech těch hraných ST pokusů od 2017, mi tento díl připadal nejvíce trekový. Pochopitelně jako u 1.s. očekávám, že koukatelnost půjde max. od 3.dílu, razantně dolů. Možná by bylo lepší, si počkati na posl. 2 díly, páč mám opět podezření, že to nejzajímavější a nejlepší vyplácají tvůrci hned v pilotním díle a zbytek bude brutálně nezáživná vata. Uvidím. Ale tento 1.díl mě potěšil ještě více, než jeho kolega z 1.s. To zase ano. Takto bych chtěl celou sérii. A dokonce ani ta Guinan mi (jak jsem čekal opak) nevadila a její rozhovor s Picardem se mi emočně líbil, páč já bych mu řekl něco velmi podobného, ale o dost drsněji. Takže, pilot se mi moc líbil, ale nečekám, že se v tomto duchu (což ani není možné, když se zase přesouváme do min./naší souč.) ponese zbytek. Možná tak posl. díl. Je to ironie...když už mi STP začne připomínati ST 20 let po ST X, tak se zase uhne a jede jinam.:-/ A zrovna to začalo býti zajímavé, ta Pikrdova souč. Njn. ()

Reklama

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přinejlepším průměrná epizoda, z hlediska season opener si však troufám tvrdit velká slabota. Většina děje se točí kolem Picardova zpytování svědomí, čili v tom "úspěšně" navazujeme na řadu předchozí, kde tvůrci vyčítali Džej Elovi nějakou jeho neexistující "nabubřelost" (kapitán by podle tvůrců měl jednat a vypadat jako rádoby cool a velmi cringe Rios s doutníčkem u huby), tentokrát je tématem ta zpropadená láska nebeská a fakt, že náš stařičký admirál dal přednost velmi úspěšné a pro Federaci veledůležité kariéře místo toho, aby se usadil na Chateau Picard s Vash, Nellou Daren, Anij apod... Co mě však na epizodě nejvíc irituje je další, snad už padesátá vesmírná anomálie, která nám zase všechno postaví na hlavu - tvůrci moderního Treku očividně nic jiného neumí, v sousední Discovery se ony anomálie staly už takovým evergreenem, bez kterého jsou scénáristi totálně v hajzlu a neví, jak jinak odvyprávět daný děj, očividně nám na Picardovi pracuje stejná skvadra lidí. Jediné, co se mi na epizodě celkem líbilo byl Q, který zatím působí jako skutečná a věrná postava z TNG, avšak objevil se pouze pár minut na konci dílu, takže uvidíme, co s ním vyvedou dále. 40% s hodně přivřenýma očima. ()

lu.ger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

no jako rozjelo se to pěkně. ještě nevím, co si o tom myslet, tak dávam slabší 4. Máme tu konečně fan service v podobě známých "starých" tříd lodí. děj se rozjel až na konci, vypadá to jako vykrádačka sebe sama (to co se bude dít dál, už jsme to ve st měli hafokrát), ale proč ne, na časové zápletky sem dycky rád koukal. ale co ti borci chtěj, tot se uvidí a ještě do toho kjůčko... tak šup sem s druhou epizodou už :) ()

sepp

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler alert!... Wow, tak rozjezd druhé série víc něž slibný. Díly s Q jsem nikdy neměl moc rád, ale toto na moji nostalgickou strunu zabrnkalo. Tak se nechme překvapit. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama