Reklama

Reklama

Recenze (13)

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

co som to vlastne videl...? picard je uz opat vo svojej psychologickej kazajke. na keru belu musi jeden ctihodny starec, ktory si pocas zivota vo vesmire presiel a vysporiadal sa ozaj so vsetkym, riesit 400 rokov po navrate do minulosti (zasa a stale) svoju psychopaticku mater? cela tato dejova linia je uplne zbytocna a na pribeh nema absolutne ziaden vplyv. je len otravnou vatou, ktora sa dala zhrnut do piatich minut. ked som si konecne myslel, ze umorne freudovsko-analyticke pitvanie nepodareneho detstva skoncilo a era tliachania je za nami, prisiel dalsi WTF-moment: najvacsi zaporak galaxie, ktory po tisicrocia valcoval slnecne systemy a nemal zlutovanie s nespocetnymi miliardami roznych bytosti, sa v priebehu par sekund necha ukecat na pestovanie kyticiek (nieco, na co doteraz nik z premiliard asimilovanych kralovnu neukecal, ale isto poctivo skusal!). bombardery sa odrazu zmenili na motyliky, ako by spievala znarkotizovana joni mitchell. kurva, co...?! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu netypický Picard, ale má to spád, akci, je to moc zajímavé, už se těším na finální epizodu... I když docela tuším, že to dobře dopadne, všichni kromě Riose se vrátí do 25. století. Mise Evropa se podaří a všichni, kromě Borgů budou spokojeni - ale nechme se překvapit  (což je přestě to, co Star Trek umí nejlíp - dějové zvraty). Taky se mi líbí postava Brenta Spinera v roli Dr. Soonga... Opět skvělá epizoda ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dal bych i 4, ale počkám si, zda posl. dílem nepodělají těch několik málo dobrých (rozuměj 1, 5, 9) což mi příjde velmi reálné. Plusem je až sureálná přestelka (nikoli u O.K. Corralu, ale i tak dobrý) u Picardovic vily Villekully, konečně!!! něco o tom, jak si vedla 7dmá po návratu Voyageru (toto trvalo, kurňa a stačí pár vět ve scénáři) a Agnesin fascinující návrh B.královně o nové verzi Borgů. Tady jsem si až říkal, že snad sleduji ST, nebo co. A zdá se, že se spousta lidí na růz. ST diskusích nemýlili ohledně Riose. Uvidíme, zda se trefili. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děr je ve scénáři hodně, ale ne víc, než je u ST seriálů obvyklé. Víc se toho děje, takže logicky o to víc se kupí blbůstky. Nicméně na to už je člověk po těch desetiletích zvyklý, takže se vystačím s tou základní linií. Těší mě, že jsem dostal Borgy a že jsem slušně odhadl osud Juratiové. Co zrovna moc radosti nedělalo, byly flashbacky odhalující Picardovo trauma z dětství. Možná je to cynické, ale jeho postava už žádný dramatický oblouk nepotřebuje. Ne na sklonku jeho "trvanlivosti". Star Trek je sci-fi pohádka a cpát do něj sci-fi psychologické drama, není úplně šťastný nápad. No, máme před sebou ještě minimálně třetí řadu, takže následující epizoda bude mít otevřený konec, jako vrata od stodoly. Očekávám tedy, že v rámci záchrany Renee, minimálně někteří v minulosti zůstanou. Nebo se vrátí do budoucnosti, která musí být logicky výrazně změněna, díky absenci hrozby Borgů a bude druhé kolo "napravování". Snad se mýlím. ()

Prezdivka123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělý díl picarda. Pouze potvrzuje mojí teorii, že na každou špatjou epizodu discovery je jeden dobrý díl picarda. Tato epizoda je rozdílná oproti ostatním dílům série, je zde mnohem více akce, a méně filosofie. Více informací o pozadí borgů a picardově rodině se mi jakožto velkému fanouškovi star treku velmi líbilo. To ovšem neznamená, že je tato epizoda perfektní. Stejně jako celá druhá série picarda má tato epizoda několik nesrovnalostí. Stále nechápu jak je Tereza schopná bezproblémově používat technologii 24. Století nebo mimozemského původu. O historii konfederace víme hodně málo, ale z toho co jsme viděli se jedná prakticky o terranské impérium s jiným jménem. Nevím proč by měla malá loďka jako le sirena mít na palubě prenosný holografický emitor z 29. Století, který jsme viděli ve voyageru. Je možné, že se voyager v této verzi historie dostal do delta kvadrantu ale starfleet byla vojenská organizace a Janewayová by neřešila při návratu moralitu a neřekl bych, že by se dostala do minulosti. Zároveň si nejsem jistý, že má Agnes sílu na to silně ovlivnit Borg královnu a celá tato kombinace mi moc nesedí. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama