Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 3
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenze uživatele gumbo k tomuto seriálu (9)

Season 1 (2020) (S01) 

Nejslabší v momentech "pro fanoušky", kdy se stařecky vzpomíná. Naštěstí jich tam není mnoho. Je to méně "optimistické" než klasická NG, ale to nevadí (však už nám taky není 20 Jean Lucu :) ). Jinak tam je to, co má ST mít, myšlenky, filosofie a sci-fi. Picard tam je místy možná i navíc. 80% ()

Remembrance (2020) (S01E01) 

Bál jsem se, že z toho bude další vzpomínková trapnost, kdy se řeší jen to co bylo a a kupí se odkazy na odkazy. To tu ale není. Máme tu zajímavý příběh, který se postupně odkrývá a celé je to strašně živé a reálné, což v posledních letech ST chybělo. Navíc se tu nejede po povrchu, ale řeší se morálka a další věci a to je to v čem je ST silný. Jen tak dál. 80% ()

Mapy a legendy (2020) (S01E02) 

Na stejné úrovni jako první epizoda. Dostáváme se více pod povrch a vypadá to pořád stejně zajímavě. A vyloženě se těším na to, co všechno má v rukávu připraveno ta "Romulan secret service" - 80% ()

Stardust City Rag (2020) (S01E05) 

Na konci takový vztyčený prostředníček hvězdné floltile ze starých ST. Tohle už není ten svět, kde se všichni řídí morálkou, kdepak, tenhle je o dost zajímavější. ()

Nepenthe (2020) (S01E07) 

Tady se stalo přesně to, čeho jsem se před začátkem seriálu bál. A to, že se to utopí v důchodcovském objímání a vzpomínání na staré časy. Tady to tvořilo pilíř děje a vše ostatní se v tom ztrácelo. Doufám, že to byl jen úlet a příště už se pojede zas v kolejích, které projeli minulé epizody. 50% ()

Broken Pieces (2020) (S01E08) 

Tak kvalita je zpátky. Přišlo mi to chvílemi trochu uspěchané, když se najednou během chvíle povedlo odhalit úplně celé pozadí a některé motivace byli najednou vyřešené. O to víc mrzí předchozí zbytečný díl, místo kterého se mohlo využít toho času na hlubší vykreslení děje z této epizody. Čím dál víc bych si dal plnohodnotný Star Trek seriál z tohoto universa s čerstvou krví a bez Picarda, který už mi tam (při vší uctě) místy spíš překáží. ()

Et v arcadia ego, část 1 (2020) (S01E09) 

Jak to bylo ze začátku všechno tajemné a děj takřka detektivní, tak teď to až moc přímočaré, postavy jsou takové ploché a bezduché a děj strašně zkratkovitý a chování nelogické. Snad to poslední epizoda vylepší nějakým epickým finále, protože tato celkem zklamala. 65% ()

Monsters (2022) (S02E07) 

Bohužel se nám nějak nedostává děje.  Druhá série bohužel částečně naplňuje mé obavy, které jsem měl před první řadou. Tady to bohužel začíná vypadat, že cílem je přispět na důchod všem bývalým hercům předešlých sérií ST. Už chybí jen aby se tam objevil Shattner a bude to komplet. :( Divák je až na druhé koleji. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Tak co k tomu říci přátelé. 1. Úplně se tu ignoruje děj celé 2. řady, což je hodně rušivé hlavně ve druhé polovině. 2. To dědkovské poplácávání po zádech je místy hodně otravné. 3. Většina obsazení z NG dokazuje, že jejich herecké schopnosti jsou mírně řečeno průměrné, což vynikne vždy ve chvíli kdy je s nimi na place Stewart nebo Spiner. 4. Spousta věcí se opět děje náhodně a nepřátelé neurčitě sílí nebo slábnou podle toho, jak to scenárista zrovna potřebuje. 5. Všichni jsou emocionálně labilní a čím zkušenější postava, tím je ta labilnost větší. 6. Proč sakra hraje 23 letou postavu člověk, kterému je 35 a hlavně na těch 35 i vypadá? To nemohli říci že mu je 30 sakra? 🤦 7. Všechno je temné, všude je tma nebo šero. To si do kelu nemůžou v těch lodích rozsvítit? Já nechci v ST potemnělé lodě jak z Vetřelce. 😔 I přesto, že to je přesně to čeho jsem se bál od začátku seriálu (uplakaná vzpomínka na staré časy) a má to hromadu chyb popsaných výše, tak to nějakým záhadným způsobem ještě drží pohromadě a můžeme to brát jako opravdu poslední rozloučení s NG. 65 % ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama