Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenze (100)

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že z dalšího spinnu mé srdcovky budu zase smutná. Díky mému nejoblíbenějšímu kapitánovi se tak nestalo. ,,Vpřed!... Á, promiňte, vy jste tu kapitán..." ,,To jsem - vpřed!" 2. série mne zklamala. Děj těch deseti dílů by se vešel do dvou, maximálně tří epizod původního seriálu, ostatní jsou samé tlachy, prodlužované nad míru únosnosti (alespoň moje trpělivost úpěla). Ubírám hvězdu. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem cílovka. Mám rád TNG, mám rád Picarda. Problémem je, že tohle působí jako alternativní realita. Je tu Picard, ale jako Picard se nechová (a ostatní se k němu jako k Picardovi nechovají) a je tu skoro navíc. Je tu Federace, ale je ustrašená a zpátečnická. Všechno je temný a depresivní. Optimistický vize budoucnosti asi teď nefrčí. Furt jsem u toho neskřípal zubama jako u Discovery, ale není to o moc lepší. Jeden "velkej" příběh na celou řadu, no proč ne, akorát že by se dal stihnout za dva díly. Vřele nedoporučuju hledat si, co tvůrce vedlo k některým rozhodnutím. Fakt vám to nepomůže :) UPDATE 2023: Na druhou sérii jsem v sobě nenašel dostatek masochismu a třetí si nechal doporučit. Musím kupodivu uznat, že ta je dobrá. Ne skvělá, ale dobrá, až skoro slzička ukápla, vidět starou partu pohromadě, k tomu v rozumně zkonstruovaným příběhu. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5,5/10. Tak mám za sebou tři série pokusu o znovuzrození nebo spíše definitivní rozloučení se z jednou s těch zajímavějších, seriálových postav konce dvacátého století. A výsledek, inu nechte kapitána Picarda už na pokoji tohle si nezasloužil. Ano vnímám, že většina je spokojená, já jim to neberu. Pro mě to ale po slibné první sérii spadlo do naprostého průměru a třetí řada asi navždy zůstane synonymem pro naprosto nezáživný, sentimentální kýč. ()

axik 

všechny recenze uživatele

Star Trek Picard je brilantní - má vše, co od Star Treku očekávat - skvělý příběh, morální dilemata, hluboké mravní poselství, když je potřeba - akce, lidskost v každém coulu, výborné dialogy. A když k tomu namícháme Data, borgskou krychli se Sedmou z Devíti, rozmrazíme Rikera, přihodíme Romulany... a nakonec probereme i samotnou hvězdnou flotilu, prostě boží, ano, takto si představuji důstojné pokračování tradice ST. První série nastavila vysokou laťku, doufejme, že druhá ji udrží či překoná. ()

schluke 

všechny recenze uživatele

Absolutní zklamání, přítom to u prvních dvouch dílů vypadalo nadějně - vysvětlení povstání syntetiků, romulane rekultivujici borgy, ale pak to šlo těžce do kopru, samé povídání nula akce, nula hlubšího podtextu. Dvě hvezdicky za vizual a CGI. Nic jinyho si tam chválu nezaslouží. Žádná hlubší myšlenka vyjma prošpiclovane federace. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Prvá séria = slabšia Druhá séria = fajn Tretia séria = super Ako každý Star Trek, potenciál a kvalita sa ukazuje až neskôr. Tretej série sa chitili kvalitný ľudia a tak bola naozaj dobrá, škoda že ignoroval tak trochu druhú sériu. Otvorený potenciál na novú posádku NCC1701G by mohol byť zaujímavý a v prípade nízkeho rankingu nového prípadného "centra diania" by sa mohlo jednať o istý hraný lower decks. Predpokladám však že nič také sa nestane. All and all, je to nutné vidieť pre každého trekie, žiaľ celok nie je tak dobrý ako niektoré jeho súčasti. ()

JindraLne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Star Trek nadprůměrný seriál, který trošku srazilo postupné vysílání, čímž některé epizody vyšly jako rozvleklé. Jinak některé momenty opravdu bomba a camea potěšila. Jen tak BTW. I předchozí Star Trek seriály měly hromadu hluchých míst (Nová generace například většinu prvních dvou sérií), ale dílů bylo hodně, takže my si pamatujeme jen už ty legendární. Tady jde o kratší sérii, co navazuje, takže hluchá místa jsou prostě víc vidět. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Jako skalní fanoušek Next Generation jsem po konci 1 série absolutně spokojený. Začal jsem seriál sledovat s nadšením a první díl mě vyloženě navnadil. Po druhém až čtvrtém díle jsem začal ztrácet iluze. Proč nechali osmdesátníka točit akční scény? Prostě nešlo uvěřit že "dědula" svou pěstí drtí trénované vojáky a záběry ve kterých se snažil o rychlý běh byly vyloženě iritující. Naštěstí se vše pak vrátilo do starých kolejí a Picard se vrátil ke svému mudrování o podstatě života. Tam se zase našel a spousty velice milých cameo s členy původní posádky mě zase vrátili do mladých let :-) ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Velmi prepracovaný záver Picardovskej línie Star Treku. Hlavne ten úplný koniec mal v sebe jemnosť, takt, nostalgiu a skutočne dojal, nielen hral na city. Zase sa raz potvrdilo, že remake sa nikdy úplne nevyrovná originálu a preto je fajn pokračovať v tom, čo funguje. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Čo si povieme, vizuálne je to pekné, človek sa strašne snaží ťahať zo seba nostalgiu a zisťuje, koľko toho už zabudol, lebo má neustále pocit, že tú či onú postavu by mal poznať, ale nie celkom si spomína. Najhoršie je, že aj keď mám Žána Ljuka rád, tak bohužial na mňa väčšinu času pôsobí, že sa musí snažiť, aby povedal dobre svoj text a nie hral rozvážneho kapitána. Akoby sa tam motal dôchodca, ktorý celkom nevie, čo a kedy spraviť. Ale nostalgia to bola fajn aj keď som dúfal, že okrem Rikera tam bude aj Geordi LaForge a ten Klingon Worf a podobne. ()

jirka25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předpokládám že vyvinutější bytosti, které vše sledují už stovky tisíc let nebudou chtít ničit, ale to by musel mít scénárista trošku více fantazie... Škoda, tajně jsem doufal, že to skončí úplně jinak... ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako milovník STNG chválím tento počin. Obdivuji Patrika Stewarta, jeho herecký um a sílu objevit se před kamerou. Celkový námět je velmi povedený. Zatímco v seriálu byla federace nedotknutelný ideál. Tady se ukazují i její chyby. Vadila mně zbytečná nelogičnost nějakých věcí. A občasné zbytečné navázání a objevování "starých herců za každou cenu". Začátek absoutně perfektní, pak trochu ztrácí děj, ale finále hezké a se špetkou logiky ze staré dobé STNG. Chybělo mně ale více logiky, více filozofie. STNG byla pro "chytřejší diváky", nebylo nutné stále něco opakovat, vysvětlovat, a nebylo nutné tolik akce a přesto byla výtečná. SPOILER (kdyby si odpustili "samoopravovací udělátko", "doktora songa aby obsadili " herce data", nelogické velení celé flotily Williamem, aby měl herec další "štěk".....tak dám 5*) ENDSPOILER update po II.serii 2.serie je škoda času, hodnocení výše je pro první. Co bylo chybou u první (nelogičnost) a chyby ve scénáři se u druhá exponencionálně zvyšuje. Všechny chyby Hollywoodu tu jsou ukázány: hloupý scénář, snaha obsadit herce za každou cenu, kopírování starého, a zavěděčit se všem "menšinám, genderům, neziskovám" a podobně. A je z toho paskvil. ()

Kovalevka 

všechny recenze uživatele

Příběh působí jak kombinace seriálu Battlestar galactica a hry Mass effect přesně jak už zmiňuje uživatel Helo v komentářích ale v celku se jedná o příjemné nastartování nové star trek série. Už se těším na 2. Sérii ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sezóna - jako celek na hranici odpadu a 1 hvězdy, možná některé epizody stály za 1 nebo 2 hvězdičky. /2. sezóna - - okolnosti mi vnutily sledování - beze změny, škoda slov i času, tupé studiové dialogy a vyprávění nadále pokračuje. Hlava mi nebere jak může tomuhle někdo dát 4 nebo 5 hvězdiček. Je to sračka po všech stránkách, herecké výkony přímo zoufalé - zejména Michelle Hurd jako Raffi je k nekoukání, trapná a neustále přehrávající./Update 2023 - 3.sezóna - může být, tohle je už něco jiného, digitálně vylepšený standard starých řad - 75%. ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama