Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 3
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenze uživatele Shakaar k tomuto seriálu (2)

Remembrance (2020) (S01E01) 

Piloty nikdy nebyly ve Star treku silnou stránkou, Ochránce z Voyageru asi je tím nejlepším, naopak Střetnutí u Farpointu z TNG patří asi právem tím nejhorším pilotem. Každý ten pilot je trochu odraz doby a Star trek se vyznačoval tím, že každému seriálu tak nějak trvalo pár řad než scénaristi našli tu správnou notu. Pilotní nebo úvodní díl Star trek: Picard není samostatný díl jako u předchozích pilotů (dokonce i STD měl pilot svoje zakončení), ale je to jeden díl z celkem desetidílné skládanky. Je z něj cítit zase odraz svoje doby se všemi silnými i slabými stránkami. Období není takové jak bývalo, pro některé fandy TNG éry se to může zdát až depresivní podívaná. Já ale mám zasebou BSG, The Expans, Firefly a jiné podobné dílka z ne zcela zářivou budoucností, takže mě nepřekvapilo, že Picard je jiný. To by nevadilo, vadí trochu zase ta sentimentalita na každém rohu. Je to trochu neduh současné éry, kdy tvůrci se příliš snaží zdůraznit že se jedná o Star trek a místo toho aby budovali svůj vlastní příběh, svůj vlastní odkaz, odkazují na minulou úspěšnou éru Star treku. To sice není ve své podstatě špatné a lze to udělat parádně jak to předvedli v DS9 v "Trials and Tribble-ations" a v ENT "In a Mirror, Darkly", ale každá ta série nevyhnutelně musela najít svou identitu. Přeji si hodně do dalších epizod, že to nebude jen přehlídka sentimentality, ale že posunou Star trek zase trochu dopředu. Za úvodní díl 3*. ()

Konec je začátek (2020) (S01E03) 

Máme třetí epizodu zasebou a stále člověk je na čekání. Máme tu další epizodu plných easter eggů, aktuální politické agitky a na konci jsme se konečně dostali i do kosmu, pořád člověk od toho něco čeká. Je to zvláštní serie, na jednu stranu je vidět snaha tvůrců si to vyžehlit u fandomu, po vizuální stránce je to možná vypadá zlepšené oproti Discovery, Borgská krychle je luxusní, na druhé straně to má strašně nezajímavý příběh, respektive příběhové linie. Picard má mít smrtelnou chorobu, ale v druhé epizodě tohole dál neřešíme. Je zde zase mnoho postav, které nemají co říct. Zase je zde zapletena tajná organizace s nejasnými plány a údajným napojením na Flotilu či dokonce Federaci. Připadá mi to prostě jako kolovrátek a dívám se na to čistě ze zvědavosti. Nemám od toho zatím, respektive neměl jsem od toho velké očekávání, takže v rámci očekávání to tak nějak splňuje představy, ale nemohu zbavit pocitu, že Star Trek by měl být něco víc. Na druhou stranu, není to naštěstí Voyager a kozatá Jery Ryan na každém rohu, naštěstí tato éra pryč. Z mého pohledu seriál a obecně Star Trek pod Kurtzmanem nemá kvalitní scénaristy, kteří nevědí jak psát Sci-fi příběhy, takže reflektují pouze na současnost, neexperimentují, nezkouší progresní věci, jako třeba v TNG nebo DS9. Bohužel doba je taková, že seriál si musí mít sledovanost, takže pokud první řada nebude mít odbyt, CBS nebude už váhat to ukončit. ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

včera

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama