Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Nigérii vypukl převrat, prezidentská rodina byla vyvražděna a povstalci drancují vesnice jiných kmenů. Poručík Waters (Bruce Willis) a jeho jednotka mají zachránit americké občany. Hlavní cíl je doktorka Lena Kendricksová a vedlejší cíle jsou jeptišky a kněz. Waters a jeho jednotka vyskočí z letadla nad džunglí a najdou v pralese vesnici, kde se doktorka nachází. Ta se ale nechce evakuovat bez ostatních domorodců z vesnice. Povstalecká armáda se blíží a Waters nemá moc času, takže nakonec souhlasí, aby domorodce vzala s sebou. Od velení to ale schválené nemá. Waters se přesouvá s domorodci na místo evakuace, kam mají přiletět dva vrtulníky. Po cestě potkají skupinku povstalců, kteří míří do vesnice, z níž vyšli. Všichni se skryjí v pralese, takže je povstalci minou a jdou dál. Jeden povstalec se však opozdil a Waters ho musel potichu zabít, aby se neprozradili. Na místě vyzvednutí vrtulníku doktorka zjistí, že jí Waters lhal. Neměl v úmyslu evakuovat ostatní, ale jen ji. Doktorka s tím nesouhlasí, ale nakonec odlétá. Po cestě však vidí vypálenou vesnici a mrtvá těla lidí, které ještě nedávno ošetřovala. Když to vidí Waters, rozhodne se obrátit. Do vrtulníku naloží zraněné, staré a děti a sám s doktorkou, svým týmem a zbytkem domorodců chce pokračovat na místo další evakuace. Jeho velitel mu však do vysílačky říká, že další evakuace není možná a že musí dojít až do Kamerunu. V patách je jim armáda povstalců, která se každou hodinu přibližuje. Waters a ostatní vojáci si lámou hlavu s tím, proč po nich jdou. Vojáci se postupně s domorodci sbližují a začne jim na nich záležet. Po cestě narazí na další vesnici, kterou drancují povstalci. Waters se je rozhodne zabít a osvobodit zbytek přeživších, kteří jsou mučeni a znásilňováni. Někteří vojáci říkají, že by se neměli vměšovat, ale Waters nesouhlasí. Vojáci zlikvidují povstalce a pak se opět dají na cestu do Kamerunu. Druhý den ráno přijde za Watersem jeden z jeho mužů a ukazuje mu na satelitním snímku, že je armáda povstalců dohání. Waters nechápe, jak je možné, že je dokážou stopovat i v noci, a domnívá se, že někdo z domorodců vysílá jejich pozici... (TV Prima)

(více)

Související novinky

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama