Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt Seo-jin (Moo-yeol Kim) trpí traumatem z dětství, kdy před 25 lety zmizela ze zábavního parku jeho sestra. Dává si to za vinu, jelikož ji měl na starosti, ale neuhlídal ji. Jeho stav se ještě zhorší, když mu při nehodě zemře před očima jeho žena. Po její smrti se nastěhuje i se svou dcerkou ke svým rodičům. V tu chvíli se objeví i jeho dlouho ztracená sestra Yu-jin (Ji-hyo Song), přestěhuje se do rodinného domu a všichni se najednou začnou chovat velmi podivně. Seo-jin tuší, že s ní není něco v pořádku. (LangiJ)

(více)

Recenze (11)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná práce na debut. Hlavní hrdina je populární architekt, který trpí traumatem ze zmizení své sestry. Po 25 letech se sestra náhle objeví a připojí se k rodině, ovšem začínají se v rodině dít podivné věci a se sestrou něco očividně není v pořádku. Film je výborně zahraný, hezky natočený a twisty v závěru jsou nápadité a promyšlené. Doufal jsem, že finále bude o něco ostřejší a možná atmosféričtější, což se úplně nestalo. Hodně silné troj hvězdí a rozhodně povšimnutihodný thriller. Kdyby se toho chopil někdo ještě zručnější, tak tu máme jasný hit a konkurent Parazita. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Ze zkušeností s JK tvorbou jsem si pod mysteriózním thrillerem představovala něco jiného, ale i z tohohle se nakonec vyloupla zajímavá záležitost. Nedá se tomu upřít nápaditost, závěr překvapil, tak nějak jsem však čekala, že to bude mít větší šmrnc, záhadnost a drsnost, jak jsem zvyklá. Tohle byl takový slabší čajík. Herci byli ale fajnoví a Song Ji-hyo byla ve své roli správně šíleně psychopatická :) Přeloženo. ()

Reklama

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Ale hej, sťažovať sa nemám na čo, miestami to bolo ozaj napínavé ako guma v trenkách, aj keď film ako taký je viac menej predvídateľný napriek tomu, že sa snaží klamať telom a miestami sa mu to aj celkom darí. Keby to bolo made in USA, tak hodnotenie zrejme dám aj vyššie, ale keďže si ma Kórejci rozmaznali svojou vysoko nastavenou latkou kvality, tak v rámci ich tvorby je toto len lepší, silnejší priemer, ktorý ale určite stojí za vzhliadnutie. Zatlačiť viac na pílu, prihodiť jeden, dva povestné Kórejské zvraty a hodnotenie by šlo raketovo hore. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Průběh celého filmu je čistá dokonalost, která se jen tak nevidí. Velká konkurence Parazita, kterej se mi líbil o něco méně, leč používal komediální prvky, natož zde se jedná o čistej Mysteriozní Thriller s menšími prvky hororu a to já prostě můžu. Málokdy si při sledování snímku vytvořím takto obrovskou nenávist vůči nějaké postavě. Za mě čistá lahůdka, kterou můžu všem doporučit. Nepředvídatelný zážitek, kterej střídá jeden zvrat za druhým a topí se v sebemenších detailech. Jenže jedno velké "ale" tu rozhodně je, snímek jednoznačně není dopsaný, co se stalo se všemi vedlejšími postavami? Vinitel nehody, kterého jsme viděli jenom v byte, celej kult, ostatní přisrané členy rodiny, policie, psychiatr? Za ty nezodpovězené otázky slabší čtyři hvězdy s jedním velkým pozor! pro scénáristu k dalším projektům, jinak by to bylo bez rozvahy za pět. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Na úvod je potrebné pochváliť hercov, a to predovšetkým ústrednú dvojicu Moo-yeol Kim a Ji-hyo Song. Čo sa týka príbehu, tak mi to v určitým ohľadoch pripomínalo Děsivé dědictví (tu však bez hororového rozmeru). Výsledný dojem je  rozporuplný. Páčilo sa mi, ako je príbeh vymyslený, ale zároveň je v konečnom dôsledku zbytočne prekombinovaný, pretože vytúženého cieľu sa dalo dosiahnuť jednoduchšími cestami. U mňa súboj plusov a mínusov dopadol remízou, preto zaslúžené 3*. Keby tvorcovia tlačili atmosféru do hororového žánru, tak by mi ulahodili určite viac. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama