Reklama

Reklama

Chvíle obyčejného štěstí

  • Itálie Momenti di trascurabile felicità (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Chvíle obyčejného štěstí, který je humorným rozjímáním o životě, sleduje našeho nemotorného hrdinu Paola, jenž už léta projíždí na své koloběžce stejnou křižovatkou a riskuje, že mu díky jeho každodennímu spěchu padne červená. Dokud ho jednoho dne nesrazí auto! Když se ocitne před vstupní bránou k posmrtnému životu, díky administrativní chybě získá dalších 92 minut na Zemi. Paolo je nyní nucen čelit minulosti a přemítá o tom, jak nejlépe prožít poslední chvilky svého života. Zatímco přemýšlí o zásadních i nevýznamných okamžicích své existence, přijde na to, co skutečně formuje náš každodenní život, naše vztahy i to, kým jsme. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Za prvních patnáct minut bych dal pět hvězd - vtipné, příjemně ironické, zvláště otázky proč (proč první taxikář v řadě není nikdy ten první?), fór s pořadovým číslem, pomerančové džusy se zázvorem, drobné věci v bytě na různých místech - super. Jenže pak to šlo ke dnu každou minutou. Veškeré klišé, co vás napadne - zálety, koukání s kamarády na fotbal, málo času věnovaného dětem, otec na mobilu, když syn požaduje pozornost vs. syn na Playstation, když chce otec pozornost... a to je vše. Fakt. Žádní rodiče toho chlápka a jeho manželky, žádné jiné záliby, vše povrchně jen takto odbyté. Navíc jsem vlastně nepochopil, proč se ti dva nakonec vzali, když on byl takový obšourník. Taky tam nesedí ten čas - za 20 minut hlavní hrdina zvládne ukecat manželku, pomilovat se s manželkou, poležet s manželkou, vysprchovat se, domluvit s manželkou na odvozu dětí, pokecat venku s kamarády, vyjet s ní a uvíznout v zácpě aut... Rychlík. Taky není vysvětlený ten konec, proč ho třeba děda znovu nenabral do výtahu, když to tak šlo předtím, proč pak jako by se nic nestalo... nepochopil jsem, protože to není řečeno, jak to funguje. Na každý pád - ten film není nijak duchovní, není nijak hluboký, nic, co bychom neviděli v rozličných amerických komediích 80. let, samotné hledání maličkostí našeho života, které nás tvoří a jsou pro nás důležité, to tu fakt není, protože tohle je jak článek z Bravíčka. Prostě klišé a povrchnost. --- EDIT: Ještě jsem si uvědomil, že si film v mnohém odporuje: na začátku nemá hlavní hrdina rád čekání v kolonách aut (proto má mopeda), a v závěrečné třetině zjistíme, že strašně rád čeká před závorami, než přejede vlak. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

scénárista musel trpět nějakou depresivní chvilkou která ho nutila přemýšlet o bytí či nebytí...v kocovině po té depresi napsal zřejmě tenhle scénář.Cíleně jako osvětu??Že člověk má kolem sebe lidi kteří jsou součástí jeho života.Rodina kterou si vytvořil.Děti které přivedl na tenhle svět a měl by se o ně tedy starat.Podobenství o riskování,ta červená jednou nevyjde.Podle obsahu jsem čekala nějakou klasickou ptákovinu s duchařením,ale byla jsem příjemně překvapená.Vždycky se cílilo na city diváka.Slzičky a achich ouvej ....ady se nic takového nekonalo.A když inženýr má konečně čas zjistit skutečost jestli lednice po zavření ještě svítí až když má velké děti.Čas najít si pro ženu chvíle jen spolu.Vždycka hraje roli čas a ten je neúprosný.Jsme tady a teď.A čas nám je propůjčenýa je na nás jak s ním naložíme.Žabomyší spory,úlety apod nám ho jen zbytečně ukrajují.Ale pokud je někdo soutěživý hazardér a roky riskuje na červené a najednou bum - je to jen a jen jeho volba.Ale co lidi co ho měli rádi,že? ()

Reklama

Galerie (39)

Související novinky

MittelCinemaFest 2019 začíná

MittelCinemaFest 2019 začíná

27.11.2019

Středoevropský festival italského filmu v Česku již po sedmé představí to nejzajímavější, co aktuálně italský filmový průmysl nabízí. Od 28. 11. do 9. 12. si MittelCinemaFest 2019 užijí i diváci v… (více)

Reklama

Reklama