Reklama

Reklama

Sadako

  • Japonsko 貞子
Trailer 1

Obsahy(1)

Mayu (Elaiza Ikeda) pracuje jako psychologická poradkyně v nemocnici. Jednoho dne se objeví malá holčička (Himeka Himejima), o kterou se zajímá také policie. Holčička si nepamatuje nic včetně svého vlastního jména. Kolem Mayu se začínají dít záhadné věci. Mezitím Mayuin mladší bratr Kazuma (Hiroya Shimizu), který se živí jako youtuber, chce získat více odběratelů a rozhodne se vplížit se na vypálené místo, kde zemřelo 5 lidí. Poté se mu ale podaří zachytit na kameru něco strašidelného a temného. (HanzoBureshi)

(více)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele

Hrozne slabý horor. Vlastne ani neviem, či je Sadako vôbec horor. Asi technicky vzaté je, ale okrem pár scén sa tam skoro nič hororové nedeje. Najviac sa toho deje vo finále, ale to už budete takí unudení, že vám to bude fuk. Jednotka (či už ázijská, alebo americký remake) je vynikajúci kus žánrovej práce, ale toto bolo úplne mimo. Zostal som v nemom úžase, keď som sa dozvedel, že toto mdlé béčko natočil legendárny Hideo Nakata, režisér úplne prvej časti z roku 1998. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mladý Kazuma sa túži stať influencerom (známou osobnosťou sociálnej siete). Srandovné videá plné pádov a komických grimás však majú stále menšiu sledovanosť (čosi vyše osem tisíc videní). Rozhodne sa teda otočiť kartu od humoru k hororu.. Kamoš mu totiž poradí, že veľmi sledované sú aj strašidelné videá. Kazuma si na nete vyhľadá najstrašidelnejšie miesta Tokia. Jedno mu obzvlášť padne do oka. Požiar v paneláku, viacero mŕtvych. Napriek policajným zákazom vkĺzne do zhoreného bytu. No domov sa už nevráti. Jeho sestra, mladá doktorka na psychiatrii, nezdieľa bratove influencerské nadšenie, kvôli ktorému opustil školu. Keď sa dozvie o jeho zmiznutí, začne pátrať. Jej vlastné skúsenosti s pacientkami sa začnú náhle prepájať s Kazumovím prípadom. Vo všetkom má, samozrejme, prsty čiernovlasý zlovestný duch dievčiny lezúcej zo studne. Existuje šanca na bratovu záchranu? Je jej jediný príbuzný. Existuje vôbec nejaká šanca? Svižný dej, zaujímavé lokácie. Miesto požiaru, nemocnica, virálne videá, tajomná jaskyňa na ostrove. Pretrvávajúca je nutnosť obetí vytrvalej kliatby. Tentoraz sú v hľadáčiku opustené a nikým nechcené deti. Svieži a originálny film (originalita je podmienená opakovaným konceptom strašidla). Hodnotenie asi ovplyvnil minimálny dotyk s predchádzajúcimi dielmi série ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sadako...a jej americká sesternica Samara, mi pred takmer 20timi rokmi pošramotili spanie na dlhé dlhé veky. Toto je nudná báchorka, ktorá cieli...no kto vie na koho...ale podľa tej sladkokyslej záverečnej titulkovej pop skladby, už asi viem na koho. Blud, žiadne napätie, trápnosť... ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Opětovná snaha o vzkříšení japonské vlasatice skončila znovu nezdarem. Snímek působí dosti překombinovaně, chybí mu originalita a postrádá napětí. Postavy jsou nezajímavé a příběh vůbec nikam neposouvají - jednotlivé (a dosti vynucené) dějové zvraty jsou pak spíše dílem náhody a důkazem naprosté scénáristické neschopnosti. Herecké výkony pak mohu označit jako tragické a i na japonce podivně nepřirozené... Ehm, a to hlavní? Snímky "Ringu" a "Dark Water" režiséra Hidea Nakaty oplývaly pochmurnou, nervy drásající hororovou atmosférou, jeho americký "Ring 2" zase působivým vizuálem - nejnovější "Sadako" však nenabízí ani minimum poctivě natočené atmosféry a servíruje divákům jen laciné klišé v podobě černovlasé dívky v bílém, navíc v dost laciném provedení... Zlatá "Sadako 3D," ta aspoň pobavila svým CGI,ale tohle je katastrofa... Hvězda ani nevím za co... ()

Flopik odpad!

všechny recenze uživatele

Dlho dlho som nedal odpad ale tu to inak nejde. Nesympatické postavy, neskutočne nudný dej, nič nové a hlavne kde toto bol horor? Sadako tam bolo dokopy asi minútu, aj to ak má byť strašidelné dievča čo má dlhé vlasy prehodené cez tvár tak to aby som sa bál aj doma ženy. Dúfal som aspoň v aké také zakončenie ale dočkal som sa preťahovania v jaskyni( kto videl pochopí). Najlepšie na tejto hovadine bola posledná minúta ktorá aspoň pripomínala horor. Za mňa teda odpad a vyhnúť sa oblúkom . ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Vubec mi nejde do hlavy jak je mozny, ze reziser jednech z nejdesivejsich horroru evr (Ringu, Temna voda) natoci tak nestrasidelnou a nudnou pakoninu ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Co je na tomto díle nejlepší? Asi celkově vizuální stránka Sadako a její řádění, ale to všechno. Tentokrát tu ani není žádná kazeta/video, díky kterému to vše začne. Čekal jsem, že se dozvím něco nového a zjistil jsem, že nevím nic. První dva japonské díly se mi dost líbili a měly takové své kouzlo, třeba jako zvukový efekt vrzajících houslí a tak dále, jenže tady mě Hideo Nakata úplně nepřesvědčil, ale nebylo to žádné utrpení. Mé hodnocení: 5/10 ()

Reklama

Reklama