Reklama

Reklama

Hitlerův itinerář

(TV film)
  • Francie Adolf Hitler : L'itinéraire (více)
Francie, 2018, 2x52 min

Režie:

Magalie Mignot

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Jak se Adolf Hitler proměnil z mladého bohéma v původce konečného řešení? Jaká cesta přivedla syna celního úředníka do čela nacistického státu? Zapálený badatel Harald Sandner zcestoval celý svět, aby sestavil co nejúplnější chronologii Hitlerovy pouti. Strávil mapováním Hitlerova života dvacet let. Kde byl Hitler v raných letech a v době války? Kde učinil svá nejzávažnější rozhodnutí? (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Prvá vec, čo som musel urobiť pozrieť sa do slovníka cudzích slov, čo itinerár vôbec znamená a dozvedel som sa, že to je nejaký cestovný denník, alebo z českého prekladu plán popis cesty. Tak neviem, či to plne vystihuje tento dvojdielny dokument, ktorý nám nič nové neukázal. 1. diel Vzostup zločinca, tento diel nám už nemá čo nové predostrieť. Prechádza celým detstvom Hitlera, cez jeho politický boj až do uchopenia absolútnej moci v Nemecku. Vojenská cesta začala 7.3.1936 obsadením Porýnia a keď Francúzsko ani Belgicko nereagovalo s jedlom rastie chuť a nasledoval v roku 1938 anšlus Rakúska, potom si začal robiť chuť na Československo a podpisom Mníchovskej dohody už nasleduje 2. diel. Ale veru, čo by sa tu ešte dalo nové objaviť? 2. diel Vojvodca, dozvedeli sme sa, že doposiaľ bolo napísaných takmer 80 životopisov Hitlera. Ďalšou "ohromnou novinkou" bola fotka Hitlera v kostole, alebo na dvore v bunkri. Za porážku Nemecka môžu v prvom rade nemeckí dôstojníci, nemeckí ľud, ktorí neprejavil dostatok bojového ducha a samozrejme Židia. Ale taktiež aj že Hitlerových 12 rokov u moci patrí medzi najtemnejšie a najničivejšie obdobie v dejinách. Ak máte pocit, že som vám povedal niečo nové tak gratulujem. Tento dokument nám nič nové nepriniesol a nesie sa v duch všetkých novodobých francúzskych dokumentov, vždy to isté a nič nové pod slnkom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vynikající stručný vhled. Jak je vidět, toho netvora chránily všichni démoni už od počátku, tehdejší generace také nebyly žádní svatoušci. Druhý díl také velmi zajímavý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Istý nemenovaný Voloďa zasiera všade svojim komentárom diskusiu k dokumentom a bohorovne sa tvári, ako on už všetko, všetko už videl, počul, tak neviem na čo pozerá tie dokumenty, keď potom prská. No proste truhlík, ktorý má len jednu chybičku, gramatiku vlastného jazyka neovláda, lebo napísať "nemeckí ľud" to nezvládne ani osadník. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Co by se stalo kdyby ...? Kdyby akdemici přijali Ádu na UMPRUM, třeba bychom měli dalšího průměrného umělce a zachránilo by to tisíce životů. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama