Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jedna z lepsich adaptaci Kinga, ale jako horor nebo sci-fi mi to neprislo. Na druhou stranu jsem se za tech 6 hodin co film ma moc nenudli a i kdyz tam jsou hlucha mista, 4* si zaslouzi, protoze mi to trochu pripomnelo fallout :) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

za ten první díl, to ostatní mě strašně štvalo tím rozdělením na hodný a zlý. a taky těma žvástama o bohu a podobně. víra je sice dobrá věc, ale proč z ní udělat hlavní hrdinku jinak dobrýho SF seriálu? vím, že knížka pravděpodobně byla lepší, ale i tak. za všechny ostatní díly bych nedal ani dvě ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

5* za výbornou první půli a za skvělou pecku (Don't Fear The Reaper) od Blue Öyster Cult, která hraje u úvodních titulků. 3* dolů za religiózní blábol, který se z toho všeho vyvine (stejně jako v knize) v druhé části, a zejména pak za srandovní "Boží ruku" v závěru. 1* nahoru za Garyho Sinise, kterého mám rád už od jeho filmu O myších a lidech, a za to, že Reaper od BÖC tu zazní v nesehnatelné, nově nahrané verzi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svědectví patří v rámci tvorby Stephena Kinga k těm dílům, které napsal v období kocoviny při léčbě svých závislostí. Pomohla mu z nich mj. hluboká náboženská víra, a tak se Svědectví točí kolem konfliktu dobra a zla mezi Bohem a silami pekelnými. Obě instituce si rozdělí své ovečky, které přežily apokalypsu v podání epidemie vzniklé únikem viru z vojenské laboratoře. Série trpí značnou nevyrovnaností kvality, po napínaném prvním díle se dostaví průměrné části, aby závěr opět gradoval. Líbil se mi představitel pekelníka, stejně jako Gary Sinise coby hlavní klaďas. seriál ale sráží jen průměrný scénář, který obsahuje spoustu vaty, takže výsledkem je klasicky přetažená stopáž, dále působí problém nenápaditá režie a podceněný televizní rozpočet, ježož výsledkem jsou podřadné triky. On i ten vyhraněně náboženský aspekt každému nesedne. Celkový dojem: 50 %. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kvalita serie stoji na vybornych prvych dvoch dieloch, ktore neobjasnuju vela faktov a maju tak prijemnu hororovu, mysterioznu atmosferu a su posobivym obrazom postkatastrofickeho sveta. Dalsie dve casti naopak kvalitativne o dost horsie, dejovo nezaujimave a divak si tak aj zacina viac vsimat chyby, ktore pred tym prehliadal. A to hlavne niektore priserne napisane dialogy a otrasny herecky vykon jednej z hlavnych protagonistiek. Chvala bohu, zabavnost udrzuje niekolko osvedcenych hercov (Miguel Ferrer, Matt Frewer), fajnovy pesnickovy soundtrack, a dozvuky skvelej atmosfery z prvych dvoch dielov v podobe vsadepritomnych prehnitych mrtvol. Celkovo vsak zaujimavy serialovy pocin, ktory jednoznacne stoji za pozornost. (6.3/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tomu len pár dní, čo som dočítal román "Svedectvo". Ten ma primäl vrátiť sa po rokoch ku tejto televíznej mini sérii. "Posledný boj" je filmovou adaptáciou tohto rozsiahlého diela amerického spisovateľa Stephena Kinga. On sám tiež napísal scenár, ktorý výborne ladí z knižnou predlohou. Je trocha škoda, že sa do tohto projektu neinvestovalo viacej dolárov. Ale i tak je to podarený prepis literárneho originálu. Nechýba žiadna z hlavných postáv - Texasan Stu Redman, rocker Larry Underwood, milá, mladá Fran Goldsmithová, hluchonemý Nick Andros, dobrácky Ralph Brentner, múdry lišiak Glen Bateman, prostoduchý dobrák Tom Cullen, zvestovateľka Božej vôle, stará černoška Abagail Freematelová. Na druhej strane stoja - zatrpknutý Harold Lauder, prekliata Nadine Crossová, šialený piroman Donald Elbert - Popeláč, všetkéhoschopný, oddaný Lloyd Henreid a tiež samotný Temný Muž - démonický Randall Flagg... *** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Svědectví" od Stephena Kinga patří k mým oblíbeným knihám, zvláště vykreslení katastrofy, psychologicky perfektní zpracování jednotlivých charakterů a celková postapokalyptická atmosféra opravdu stojí za to. Následný souboj dobra se zlem, přesněji Boha s Ďáblem pak v čtené formě působí obstojně, protože je čtenář odkázán jen na svou představivost, nikoliv na trapné speciální efekty a chabé výkony herců. A pokud první část filmu, ta část, co by měla být nejlepší a nejzajímavější, nabízí jen zklamání, pak to vidím tak, že sledovat další 3 díly této minisérie by z mé strany bylo mrhání časem. Mizerná režie, zkratkovitý scénář, v několika případech skutečně zoufalé "herecké" výkony (i ten Gary Sinise se mi stačil v "CSI: New York" zprotivit) a náboženská demagogie, co místo náznakovitého, minimalistického pojetí volí "bombastickou", doslovnou vizuální stránku... ne, nenechám si kazit dojem z knihy a končím se sledováním v době, kdy tento počin ještě můžu nazvat alespoň průměrným. 50% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

ÁÁÁ, zatímco všichni ostatní tohle viděli v šestidílné sérii, já to měl pučené na jeden den na dvd jako celek a těch šest hodin, toho sem si všimnul až doma, že to trvá takovou dobu. Čuměl sem na ten film s kámošem, bavilo mě to, ale po třech hodinách jsme se začali hypernudit, asi hodinu během toho hráli Dostihy a sázky a ty další dvě hodiny už jsme bohužel nedokoukali (nebo spíš bohudík). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Řekla jsem si, že mám ráda Kinga, tuhle knihu jsem nečetla, celkem mě baví postapokalyptická sci-fi a jako bonus je v hlavní roli Gary Sinise. První díl byl celkem slušnou nabídkou počínající katastrofy s neduhem velmi nízkého rozpočtu a tudíž zahanbující výpravy. Druhý díl by uspokojil kdekterého studenta religionistiky. Tedy hlavně studenta jednoduššího, který nesnáší náznaky a vše potřebuje servírovat velmi polopaticky. Druhá část je totální propadák a ještě v ní není ani moc na co koukat, protože na Sinise před kamerou nezbylo místo. Začala jsem být hodně ráda, že tohoto Kinga jsem nečetla. Zadala jsem si úkol ignorovat náboženské sentence. A od třetího dílu to šlo prakticky samo, protože děj začal být opět zajímavý, ba co dím, dokonce napínavý. Děj je mnohdy příliš natahovaný a druhý díl bych zrušila úplně, po sestříhání by mohl vzniknout jeden hodně dobrý celovečerní film, který by se mohl oprostit od několikanásobného doslovného výkladu. Ono by bylo totiž hodně fajn, kdyby autoři alespoň občas ponechali něco na divákově fantazii. Škoda, že Ed Harris měl jen zanedbatelnou roličku. Hodně se mi líbil Sheridan a pochopitelně Gary Sinise. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál který občas ujede. Kingovku jsem četl jen jednu a nejsem zas takový fanatik, abych automaticky všechny film strhal, u většiny adaptacích se dobře bavím, tohle nebylo vyjýmkou(Docela by mě zajímalo kolik má kniha stránek). Postavy jsou vskutku výborně vykreslené a díky délce se dokázaly více přiblížit. I když některé byly méně výrazné(viz. třeba většina těch armádních grázlů), a některé byly výborné(Třeba Popeláč skvělej výkon Matta Frewera), samotnej film jsem po prvním díle vážně čekal jen nějakou povídku o nějakém virusu, po prvním díle se to ale pěkně rozlezlo. Skvělí byly i herci a nejvíc mě překvapilo plno cameo rolích. Hudba byla též výborná od country písniček až po klasiku jak tu již někdo zmiňoval pecku "Dont fear the reapper". No nemůžu si moc stěžovat, až na pár uklouznutí to je výborný seriál.(Zkoukl jsem to na jeden zátah celých 6 hodin a nelituju toho času). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je tu vidno snahu poriadne zadaptovať Kingovu najrozsiahlejšiu knihu. A myslím si, že miestami to film zvláda, miestami zase moc nie. A keďže film je rozdelený na 4 časti, povieme si o každej niečo. V prvej časti sa zoznamujeme so superchrípkou Kapitánom Tripsom a jej útoku. Táto časť je podľa mňa celkom schopná. Je zaujímavé sledovať hrdinov a ich akcie, ako sa vyrovnávajú so skutočnosťami a je to celkom efektívne pozerať sa na umierajúcu Ameriku. Nemyslím si, že je to stopercentné, ale myslím, že sa s tým scenáristi celkom slušne popasovali. Gary Sinise je skvelý, Rob Lowe v role Nicka je absolútne fantastický a je to dostatočne zaujímavé na to, aby sme chceli vedieť čo bude ďalej. Pár scenáristických prídavkov si tu však niekto neodpustil. A niektoré sú fajn ako napríklad mŕtvola vo výťahu, a iné moc nie (doktor rozhodnutý zabiť Stua) Druhá časť zápasí s asi najviac problémami a je jednoznačne najhoršia. Molly Ringwald a Corin Nemec spolu absolútne nefungujú plus Corin herecky absolútne zlyháva. Je to nudné, najviac scenáristických zmien, ktoré absolútne nefungujú a je to maximálne rozvláčne, keďže jediné čo sa deje je spájanie hrdinov Všetko sa ale príjemne otáča v tretej časti, ktorá je spracovaná asi najvernejšie knižnej predlhoe. Aj tu sú vidno nejaké zásahy ale nie sú rušivé. A najmä sa konečne v príbehu posúvame ďalej a nestojíme hodinu a pol na jednom mieste. Podľa mňa spracovaná najlepšie a zaujímavo a verne originálu. Posledná časť sa tiež celkom drží, no kombinácia filmu s jeho náboženskou myšlienkou ho trošku zatláča. Najmä keď tu všetko zariadi Božia ruka. Je to podľa mňa dobré, ale sú tam tiež veci, ktoré mi úplne neladia. Celkovo si ale myslím, že ide o jedno z lepšie adaptovaných Kingových diel a ako celok si 4* zaslúži. Myslím si, že niektoré veci tu výrazne zjednodušili, ale nie je to najhoršie. Ako fanúšik Kinga si prídete na svoje. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jako vydržet šest hodin u toho, to byl horor. První tři hodiny jsou výborné, seznamování s postavami postupné vymírání civilizace a tajemno v pozadí. Druhá polovina jakoby jiný film a navíc, jak to u filmů podle Štěpána Kinga je, konec je uplně jiný než v knize. Padouch je nezajímavý a otravný a pořád se jen směje což opravdu otravovalo. Jako celek to celkem jde, ale bylo tam opravu hodně okamžiků, kdy jsem se nudil. Největší radost mi udělala přítomnost Kinga a nebyla to zrovna malé cameo. Jinak takovej nudnej průměr ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená adaptace románu Stephena Kinga, vzhledem k šestihodinové stopáži kopíruje skoro přesně devítisetstránkovou knihu (shlédnuto v kuse díky sezení ve volební komisi s nízkou účastí voličů). Potěšil mě Gary Sinise, stejně jako sám Mistr v malé roličce. Jenom ta boží ruka na konci už na mě byla trochu moc... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No délka není zlá možná i krátká přesto to dokázalo zapůsobit, herci solidní a příběh zajímavý a umí se celkem ohánět ale co z toho když je to dlouhé jako špageta. Atmosféra se tady střída jako ponožky což mě asi nejvíc vadilo, prostředí je super to chválím, hudba se dá přežít. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Hoci z Kingových adaptácií predstavuje The Stand jednu z tých vydarenejších, v porovnaní s knihou sa jedná naozaj len o podpriemerný zážitok. Všetka ta atmosféra beznádeje, zúfalstva, pocit osamelosti vo vymretom svete, hľadanie priateľov a spojencov, boj proti nadprirodzenému protivníkovi, to všetko je v knihe dokonalé. Vo filme už žiaľ nie. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ty 4h jsou za první 2 díly. Druhá polovina je po těch 16 letech, téměř nekoukatelná:( Radím důrazně, přečtěte si raději ten Kingův špalek. Už jen kvůli tomu geniálnímu úplnému závěru, který zabírá 2str. a který zde zcela nesmyslně..chybí! A tím pádem se z tohoto jinak nadprům. díla, stává jen z 50% šaškárna, kde hl.padouch nedosahuje výšin svého protějšku na papíře. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Klasický King, ktorý si podľa svojej knihy napísal aj scénar. Veľmi dobre sfilmovaný, podobne ako vo svojich knihách sústreďujúci sa na jednotlivcov a ich zvládanie extrémnych situácií. Tak trochu aj road movie, mixnutá postapo a nadprirodzenom a večnom boji Dobra so Zlom. Zhliadnutá prvá, cca 90 minútová časť. EDIT: Regulérna závislosť po druhom diely, skvelá, až hypnotická, relaxačná hudba, 90s atmosféra v kocke a ďalej sa skvelo prelínajúci príbeh. Perfektné herecké výkony. Stále si nostalgicky pamätám tie VHSky s celým seriálom. Vtedy som to dal za deň, keď sme mali požičané video🙂EDIT: Dopozerané. Krásne scenérie opustenej Ameriky versus zastaralé efekty, ktorých tam našťastie nie je veľa. Ale aj to patrí k post 90s nostalgii, inak to ani nechceme🙂Každopádne potešili cameá samotného Kinga, aj napríklad Sama Raimiho, v nadčasovom príbehu o nádeji a viere, ako to vie zasa napísať len samotný Stephen. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Co mi asi nejvic zustane vryto v pameti je pro me velmi silna dramaticka dvojice hluchonemy - retardovany analfabet v tele dvoumetroveho drevorubce. Skoda ze filmu chyby vetsi rozpocet, ktery je citelne znat, protoze scenaristicky je za vodou, ovsem vyprava na me pusoby az prilis studiovym dojmem. . . Velka skoda, protoze potencial tu byl obrovsky. ()

Reklama

Reklama