Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov na motív románu Stephena Kinga skončil aj tento film/seriál celkom dobre. Je to bohužiaľ jeden z tých filmov, ktoré sa na filmovú adaptáciu hodia menej a nie každý divák to vydrží pozerať celých 366 minút. Snažili sa to natočiť presne podľa knihy, čo oceňujem. Každopádne sa jedná o veľmi dobre natočený snímok a určite musím spomenúť snové scény hlavných protagonistov, ktoré boli natočené veľmi dravo a desivo. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem The Stand považoval za jeden z nejlepších seriálů, pamatuji na úžasnou atmosféru a napětí. Dnes (po přečtení 1100 stránek Kingova původního rukopisu, jehož vydání si teď už snadno prosadil) mi spousta věcí nesedí. S výjimkou Popeláče jsou všechny postavy jiné, než jak si je podle knihy představuji a to je asi hlavní problém. Jinak atmosféra vystihuje román, děj je i přes 366 minut značně zjednodušený a celek vyjadřuje přesně podle Kinga naději, v kterou už nějaký čas věřím: 51 proti 49. Hodnocení: z původních 80% klesám na 70%. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená adaptace románu Stephena Kinga, vzhledem k šestihodinové stopáži kopíruje skoro přesně devítisetstránkovou knihu (shlédnuto v kuse díky sezení ve volební komisi s nízkou účastí voličů). Potěšil mě Gary Sinise, stejně jako sám Mistr v malé roličce. Jenom ta boží ruka na konci už na mě byla trochu moc... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tomu len pár dní, čo som dočítal román "Svedectvo". Ten ma primäl vrátiť sa po rokoch ku tejto televíznej mini sérii. "Posledný boj" je filmovou adaptáciou tohto rozsiahlého diela amerického spisovateľa Stephena Kinga. On sám tiež napísal scenár, ktorý výborne ladí z knižnou predlohou. Je trocha škoda, že sa do tohto projektu neinvestovalo viacej dolárov. Ale i tak je to podarený prepis literárneho originálu. Nechýba žiadna z hlavných postáv - Texasan Stu Redman, rocker Larry Underwood, milá, mladá Fran Goldsmithová, hluchonemý Nick Andros, dobrácky Ralph Brentner, múdry lišiak Glen Bateman, prostoduchý dobrák Tom Cullen, zvestovateľka Božej vôle, stará černoška Abagail Freematelová. Na druhej strane stoja - zatrpknutý Harold Lauder, prekliata Nadine Crossová, šialený piroman Donald Elbert - Popeláč, všetkéhoschopný, oddaný Lloyd Henreid a tiež samotný Temný Muž - démonický Randall Flagg... *** ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ty 4h jsou za první 2 díly. Druhá polovina je po těch 16 letech, téměř nekoukatelná:( Radím důrazně, přečtěte si raději ten Kingův špalek. Už jen kvůli tomu geniálnímu úplnému závěru, který zabírá 2str. a který zde zcela nesmyslně..chybí! A tím pádem se z tohoto jinak nadprům. díla, stává jen z 50% šaškárna, kde hl.padouch nedosahuje výšin svého protějšku na papíře. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama