Reklama

Reklama

Vzpomínka na Jiřího Grossmanna

(pořad)

Obsahy(1)

V tomto vzpomínkovém sestřihu se společně s M. Šimkem ohlédneme za tvorbou J. Grossmanna. Dozvíme se, jak se seznámili, jak společně přišli v roce 1967 do Semaforu, ale také jak Grossmann bojoval několik let s těžkou nemocí. Samozřejmě nebudou chybět ani největší hity J. Grossmanna... Společně s M. Šimkem budeme vzpomínat na J. Grossmanna prostřednictvím výběru scének a písniček z Návštěvních dnů a také z pořadu Hop dva tři Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna. I v tomto sestřihu plném osobitých výstupů Jiří Grossmann dokázal, že inteligentní humor a kvalitní zábava byly náplní jeho života. U televizní obrazovky si dnes můžeme znovu vychutnat jeho mistrovství. Zajímavé jsou především Šimkovy vzpomínkové pasáže a ukázka z posledního Grossmannova vystoupení. Účinkují N. Urbánková, M. Voborníková a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Hezká vzpomínka na oblíbeného komika, který bohužel zemřel příliš mladý. Povídky  Šimka a Grossmanna provázely mé mládí. George, miláček žen, je nezapomenutelný. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný vzpomínkový dokument na Jiřího Grossmanna. Zajímavý mix vzpomínek jeho dlouholetého parťáka Slávka Šimka, ukázky z povídek, písniček i scének, které i když jsou vesměs hodně známé, vždycky znovu pobaví a dá se říci, že většina je nesmrtelných. Na rozdíl od autora, jehož kariéra i tvorba byla násilně utnuta v hodně mladém věku. Můžeme pouze spekulovat, kolika "nesmrtelných pokladů" bychom se od něho ještě dočkali, kdyby mu bylo dáno tady s námi pobýt déle. Dokument obsahuje i (méně známý) záznam jeho úplně posledního veřejného vystoupení. Režisérský Roháčův rukopis se nezapře a speciálně u hudebních čísel notně předběhnul dobu. Ta možná nejslavnější Grossmannova autorská píseň (Závidím) je velice silná a působivá, obzvláště když si člověk uvědomí, že její text je napsán z jeho pohledu i nadcházejícího osudu. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Miloslav Šimek uvádí průvodním slovem vzpomínku na Jiřího Grossmanna. Uvidíme pár scének z pořadů Návštěvní dny a Hop dva tři, k tomu hodně písniček. Milý vzpomínkový pořad se scénkami, které milovníci oblíbené dvojice už dávno znají. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama