Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Český film má naději... Kozub se Štáfkem proplouvají brakovými inspiracemi úspěšně a dělají si z nich legraci u které je do smíchu tím správným způsobem. Andy Fehu má cit pro komediální timing a nechává Kozuba improvizovat jak je zvyklý u Tří tygrů, když je třeba, ale čas od času ho i malinko krotit. Výprava za hledáním mrtvé nevěsty prodchnutá příběhem o rozpadajícím se kamarádství však z kabely vytahuje ještě jedno eso a to je Magnuskův Pán Hoven, který ukazuje Youtubery v ničím nezkalené kráse. Po dlouhé době opravdu vtipný český film. P.S: Viděno na Netflixu, kam se dva hlavní pánové toužili dostat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To takhle hledáte krvavou nevěstu a nevšimnete si, že do Romana Štolpy vstoupil duch Radovana Lukavského! Paranormál s Devítikřížovými deníky, na kterém je sympatické, že zná své limity a na nic si nehraje. Jako boomer bych byl potěšen, kdyby to směrem k youtube komunitě bylo sžíravější, takhle to vypadalo jen jako faktický popis stavu, ve kterém někteří ani nemusí zaslechnout kritickou strunu.. A nekňubovitý hovňajs Radomil? Magnuskův herecký liposukces! „Půjdu se mejt a pozhasínám, co bude dál..?“ ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vydarené momenty by som spočítal na prstoch jednej ruky. Hviezdou filmu nie sú dvojica Štáfek / Kozub, ale skvelo vystihnutý youtuber nižšej cenovej skupiny Magnusek. Hlavný prúser, okrem častých hluchých miest bez väčšieho nápadu, je obsadenie ženských postáv. Martina Babišová a Andrea Daňková mňa nudili až otravovali. Je fajn, že sa v ČR niekto pustil do žánru naschvál, vedome béčkovej komédie až paródie, ale ja som sa za celú dobu nedokázal naladiť na tunajšiu vlnovú dĺžku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Levnější, leč povedená hororová dobrodružná komedie z Česka! Příběh se zaměřuje na dva youtubery, kde jednoho to už přestává bavit, tak se rozhodnou udělat poslední akci pro fanoušky- natočit Dokument o objasnění záhady 9 křížů a bude u toho i Krvavá Nevěsta ! Jako komedie je film povedený hlavně díky Štěpánu Kozubovi, kde je výhodou znát jeho předešlou tvorbu. Herecký projev a jeho drsnější humor je u mne vždy vítaný. Má to fajn tempo, dobré herce i plno zajímavých nápadů a hlavně nečekaný konec, kde se Buddy komedie řízlá duchařinou zvrhne v menší Splatter Masakr a to já můžu. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 4/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

7/10 – Shocky a Morthy bezesporu nejsou dokonalým, ba ani oscarovým počinem, přesto mi tento snímek, ve kterém si to ostravský Tygr střihnul s fotbalistou Lavickým, udělal velkou radost, jako se to už dlouho žádnému českému filmu nepovedlo. Tato lehce zoomersky založená komedie s několika až hororovými prvky vnáší do českého rybníčku svěží vzduch. Je neskutečně osvěžující po záplavě Troškových taškařic a Langmajerových frajeřin sledovat film, ve kterém se příjemně přirozeně a až zázračně koukatelně řeší témata jako přátelství, sláva a youtuberství, navíc s vtipem, množstvím trefných parafrází na tuzemskou YouTube scénu a nevídanou grácií. Chápu, že to mnozí nezkousnou, jelikož je pro ně YouTube spíše takový nájezdník do volnočasového života jejich dětí, kterému pořád nějak nepřišli na kloub. Zároveň přiznávám, že zrovna tak jako některé scény a vůbec celkově dějové oblouky působí tak trochu navíc, jiné se zase naopak přímo dožadují bližšího rozpracování a prozkoumání, ke kterému nedošlo, protože Shoky a Morthy museli opět rychle chvátat k nějaké jiné akční události, aby se divák snad nestihl přestat usmívat. Rovněž některé herecké výkony jsou diskutabilní, třebaže Tomáš Magnusek pro jednou nebyl za Bastarda. Narážím tím na ženské postavy – zvlášť heterochromní vymítačka strašidel mě nejprve svým odtažitým hraním vyděsila k smrti. Bál jsem se totiž, že se s ní odehraje jeden z nejpředvídatelnějších zvratů v historii komedií se Štěpánem Kozubem. Naštěstí (a ke zdaru věci) se to s ní vyvinulo jinak. Nejvíce šokující věcí na celém snímku není ani tak to, že ostravský Tygr konečně zahrál roli, která není daleko za hranicí trapnosti a skutečně má i svoji vážnost – což neskutečně kvituju –, nýbrž nečekané množství goru a tedy i krve, o čež v závěrečných 15 minutách opravdu není nouze. Jen pro vaši představu, ve finálních hrátkách nechybí ani mačeta. Top hláška (a že jich bylo): "Ahoj! Jmenuju se Ráďa, je mi jednačtyřicet a jsem – pedofil. Takže za prvé jsem – pedofil. Za druhé jsem – pedofil. Pro vaši informaci, za třetí jsem – pedofil. Kdo má mozek na svém místě, ten jasně vidí, že jsem – pedofil. A myslim to dobře... :-)" Děkujeme, Magnusku. Bastard až do smrti, co? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:28:00 je slyšet známý zvukový efekt, tzv. Wilhelm scream. (NiWi)
  • „Komediální žánr mi nikdy nebyl cizí, avšak tentokrát je v příběhu mnohem víc legrace než kdy dřív. Chemie mezi Jakubem Štáfkem a Šťepánem Kozubem je doslova podmaňující a nemohu se na jejich výkon před kamerou vynadívat,“ prohlásil režisér Andy Fehu. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama