Reklama

Reklama

Avanpost

(festivalový název)
  • Rusko Avanpost (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se cosi přihodilo. Spojení mez většinou měst na Zemi se přerušilo. Kosmonauti objevili na území východní Evropy malou kruhovitou oblast, která stále žije. Co armáda nalezne za hranicemi této oblasti šokuje všechny. V obchodech, v automobilech, na silnicích, v budovách nemocnic a nádraží, všude jsou stopy boje. Kdo nebo co likviduje všechno živé? A jak dlouho vydrží poslední základna lidstva? (Týden ruského filmu)

(více)

Recenze (84)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Další hovadina jako ruský Sputnik, dokonce i se stejným hercem. Zřejmě je to nějaká ruská vycházející sračkoidní hvězda. Co se týče filmu, spíše střílečka, náznak sci-fi je až na konci filmu. Ty dvě hodiny jsem doslova protrpěl. A ten blbý konec. SPOILER: To jako chtěli ty děcka adoptovat, nebo co?💩💩 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruské World War Z s Emzáky! Trailer hodně klamal tělem, očekával jsem zombíky a ono je to nakonec mimozemská invaze, což je jen dobře, protože podobných filmů je velmi málo. Film má vcelku slušný příběh, který nám představuje emzáky v zajímavé podobě a má to i fajn myšlenku, takže za to velké plus. Postavy jsou v pohodě, akce je spousta, vizuál na úrovni a je zde také dost atmosférických a zapamatovatelných scén ( Medvědi!! Sebevražedné Kamikaze či půl hodinové finále s tanky anebo fight emzáků na střeše připomene to nejlepší z Matrixu). Epický Ruský blockbuster, který samozřejmě má mouchy a kdo je bude chtít hledat, tak je najde, ale není důvod je to fajn akční zábava. Rusové letos celkem válí. Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mňa by len zaujímalo, “Kde udělali soudruzi z NDR chybu”, lebo toľko nábojov vypáliť do tmy na “nikoho”, to snáď dokážu len na východe. V poslednej dobe sa čoraz viac začínam presviedčať o tom, že podaktorí užívatelia stratili veškerý zdraví úsudok, pričom uprednostňujú propagandu “všeho možného” - pred realitou, len aby ostali v pozornosti ľudí, ktorí viac žijú v imaginárnom svete filmu, ako so svojimi blízkymi či skutočnými priateľmi, ktorých sa môžu naozaj dotknúť, než len like-ovať ich príspevky na FB. Od dnešného dňa prestávam čítať komentáre, lebo buď starnem, alebo ostatní nedozrievajú. Posledných 10 minút, určite nenapravilo môj celkovo zlý dojem z dvoch zbytočne zabitých hodín, plných bojových klišé scén bez nápadu. Bohužiaľ, kde inému stačí rachot padajúcich nábojníc, druhý očakáva niečo aspoň minimalisticky zaujímavé, a hádam aj mierno mierne pútavé. “Avanpost” však nespĺňa ani jedno, ani druhé, a tak budem rovnako nemilosrdný, ako samotný snímok k mojej osobe. Tá druhá hviezda je doslova milosrdná lož. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní sci-fi v americkém kabátě má slušivý vizuál a údernou hudbu, která už ale zazněla v jiných filmech, což nakonec nevadí, jelikož pomáhá budovat napínavou atmosféru. V téhle military science fiction sice jde o zásah zvenčí, boje se ale odehrávají mezi lidmi. Samozřejmě inspirace řadou filmů je znát (Hvězdná brána, Den nezávislosti, Blade Runner, Bitevní loď, Vetřelec ad.). „Kdo myslíte, že postavil pyramidy a podmořská města?" A proč se asi nepřítel jmenuje Ra? Líbila se mi první vlna útoku na základnu, solidní byl průjezd obrněných vozů rozzuřeným davem, kdy krev stříká na všechny strany a do toho se střílí a padají sebevrazi s výbušninami ze střech domů. Jasně, občas jsem měl pocit, že se kulky vybraným postavám až zázračně vyhýbají, jindy naopak braly vše a efektně ve zpomalených záběrech prolétávaly skrze sklo, zdi i těla. I když se jedná o tuctové béčko, tak bez ohledu na stopáž mi rychle uteklo. V oblasti sci-fi asi Rusové nikdy nedostihnou Američany nebo Angličany, jejich snahu je však třeba pochválit. Jen závěr mi přišel rozpačitý a zvednutá sekera měla rozhodně dopadnout... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Místo pusy pussy mají, slabé kusy ovládají." Že je lidstvo jen jeden velký virus, to ví každý, od enviromentalistů po ekoteroristy. Že je to virus mimozemského původu, to věděli už na Prometheu. Ale že nám to sladké tajemství přiletí pošeptat takhle oškliví emzopussy, no to mi ho Rá vyndej. A jakpak se asi rozmnožujou? Tedy, při pohledu na jejich obličeje bych pár nápadů měl, ale ještě není po 22 hod, tak nic... A nyní oblíbené kvízové okénko. [-] Hlavní emzopussák (ten s nesouměrnými stydkými rty) byl hodnej protože: A) byl blbej a ani on sám neví, proč to dělal. B) byl chytrej a blbej scénář si dopředu přečetl, i když ho nepochopil, stejně jako já. C) byl vyčůranej jak mraky (není divu, s takovým ksichtem) a chtěl odstranit kolegu Rá, aby mohl blbé lidstvo zotročovat sám. [-] Vývoj katastrofy: Sympatický začátek, industriální postapo atmosféra, tajemná zápletka... takhle dobře rozehrané scifi se snad ani posrat nedá? Dá. Příliš mnoho tupých, nekonečných přestřelek, ale o motivaci hodného (!) pyskouna ani slovo. Ach jo. Kryosarkofágy se otvírají a tisíce ošklivých dětiček s rozštěpem rtu na nás kulí štěněcí očička. Sebevražednému humanismu dvakrát zdar! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak blbí mimozemšťania s modulovaným hlasom prišli konečne aj do Ruska. Ksichty bez nosa alebo úst sme tu mali už v Star Treku, to sa nám boľševici veľmi nepochlapili. Neprehľadná streľba je tu prerušovaná dialógmi o ničom. V závere sa silná vojínka pýta: "Takže pre vás sú ľudia len čísla?" No ja by som povedal, že aj pre mocných tohto sveta boli ostatní ľudia vždy len čísla. Viď Stalin: „Keď zomrie jeden človek, je to tragédia, keď ich zomrú milióny, je to štatistika.“ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Od sci-fi samozrejme nelze cekat krasnou literaturu,ale tohle se mi zdalo hloupe.Pritom me naladilo esteticky pekna postelova scena na zacatku. Neni ani receno, v jakem roce se to odehrava. Trochu to pripomina fasismus. Zaver celkem dobra pointa. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně výborný masakr, akce dost dobré, medvědi šílení ale málo záběrů. Herci super, příběh byl hodně výborný, konec světa se blíží a proti takovému příteli se hodně špatné bojuje. Po dlouhé době velká spokojenost, hodně dobrá hudba. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se fakt těšil a o to větší je tím pádem moje zklamání. Přitroublé militaristické scífko s přitroublým humanistickým koncem, které sice zaujme bombastickým digitálním vizuálnem, ale dějově je na úrovni béčkových šablonovitých mozkovýplachů americké provenience s plochými a pitomými postavami. Drsňácké vojáctví s obligátními vojáckými hláškami mi bylo většinou k smíchu, milostné zápletky a flirtování spíš k pláči. Ani casting neohromí, nejhloupější dvě postavy byly dvě křehké krasotinky - zmejkapovaná vojenská felčarka a subtilní novinářka, v reálu obě nejspíš flundry. A když se tyhle dvě ochechule spolu s Olegem (to je takový legrační chlápek hrající si na vojáka se sestřihem a la "made in CCCP") v závěru vydají do nitra kosmické lodi bojovat s miliónem mimozemských nadlidí, zažíval jsem pocit nepopsatelné absurdity a chtělo se mi umřít. Zaujali mě ovšem emzáci, jenž měli místo huby něco mezi žábrami, nosem a dabl vagínou. A kung-fu souboj dvou těchhle kreatur na střeše paneláku byl kulervoucí. No, na to jak jsem to tu žlučovitě sepsul, jsou ty moje tři hvězdy vlastně docela slušné hodnocení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ano, je to blbé, ale hezky. Nejde ani tak o invazi emzáků a její provedení, to mi naopak přišlo, v pohodě. Jde spíš o vysvětlení, co, kdo a proč. Ta naivní kritika lidské existence mě jednoduše bavila. Co se samotné akce týče, tak ta měla celkem solidní úroveň a i když to na hollywoodskou první ligu nestačí, jsou tu scény, které stojí za vidění i zapamatování. Vytkl bych snad jen to, že spousta sekvencí se odehrává v šeru, což je škoda. Fajnová byla i samotná vizáž ufounů. Herecky to taky ušlo a i když tu člověk nenarazí na nějaké dramatické výkony, o hercích se dá říct, že jsou vesměs sympatičtí. A pobavil i konec, který byl sice trochu překotný, ale zároveň správně ulítlý. Klidně bych se kouknul na dvojku. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o invázii mimozemšťanov na zem. Prvú hodinu to hrá na atmosféru a tak zvyšok ľudí, ktorí prežili prvú vlnu, skúma čo sa vlastne stalo a prečo je jedna oblasť odrezaná od zbytku sveta. Po pol hodine to už bola riadna nuda. Po hodine sa konečne zjaví mimozemšťan, ktorý sa predstaví ako boh (čím ma film skoro nadobro stratil) a nastane asi 20 minútová vysvetľovačka zámerov mimozemšťanov a to jak ich chcú dosiahnuť, ktorá je nezáživnejšia ako filozofické kecy v druhom a treťom Matrixe dokopy. Ľudskú civilizáciu samozrejme znova prirovnajú k vírusu, ktorý všetko len zabíja. A finálna likvidácia mimozemšťanov je tak rýchla a ľahká, že to je až komické. Po trikovej stránke to je síce celkom pôsobivý film, ale akcia za nič nestojí. Mal som pocit, že pozerám nejakú vojenskú prehliadku. Ťažká technika sa presúvala z jedného miesta na druhé a keď dosiahla svoju pozíciu, tak začala vo veľkom páliť a to bolo všetko. Buď absolútne nič netrafili, prípadne ak áno, tak aj tak nám prakticky nič iné ako zábery na strieľajúcu techniku neukázali. To fakt nechápem. Až vo finále sa dočkáme aj trochu deštrukcie, ale je to také umelé a hrozne CGI, že ma to vôbec nebavilo. Takže akcia o ničom, postavy sa neraz správajú debilne, plán mimozemšťanov WTF, kritika spoločnosti otravná, záver úsmevný. Proste slabota. 4/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ti nevim Vlastičko. Námět je fajn, celkem hluboký. Má to aj solidní kameru a hezké efekty. Jenže co naplat když je to marně napsané, herecky takové jak kdyby to bylo režisérovi úplně jedno a emočně to vůbec nefakčí? Navíc je to akční celkem dost, ale totálně bez nápadu! Jen nemilosrdná nonstop palba na všechny strany aby nám Putinovy svěřenci ukázali, že oni rozhodně na střelbu nepotřebují ani ty náboje! :D Kamarádi, něco tu smrdí, já ty dvě hoďky cítil jak tři! ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Totální blbost. Po příběhový stránce. Po logický stránce. Jeden ze dvou hlavních hrdinů šíleně nesympatickej (čili špatně obsazenej). Na obě krasavice se hezky kouká, obzvlášť, když jedna z bůhvíjakýho důvodu chodí na rande oblečená jako štětka, ale do herecký polohy moc silně dotlačený režisérem asi nebyly. Ale ty ruský rubly jsou ve filmu poznat, spousta vizuálních efektů je povedená (a spousta zase ne), a z nějakýho důvodu se tvůrcům podařilo přitáhnout k projektu i Mika Shinodu, kterej pro film složil jeden song. A to byl pro mě důvod, proč jsem se na ruskej film podíval, a ke svýmu ohromnýmu překvapení si tuhle bejkárnu s totálně ujetým finále na ty čtyři hvězdy fakt užil. Nevím proč. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Váhám, jestli to bude guilty pleasure nebo opravdu povedené ruské scífko z blízké budoucnosti. Protože mi tam mraky věcí bylo opravdu na výši a povedených, třeba robo pes od Boston Dynamics nebo exoskeletony. Vůbec, jestli má někdo rád military scifi, tak si užije. Jinak to dějově plácá páté přes deváté, občas povedeně, občas ne. Ale jedno je jasné, je to určitě povedenější, než Prometheus který to hlavně ke konci hodně vykrádá. Asi bych se o tom s nikým do krve nehádal, ale užil jsem si to. 8/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, takže po tom menším nadšení ze Sputniku jsem dostal ruský pokus o blockbuster, který na mě zapůsobil, no... jako většina blockbusterů. Hodně akce, nesmyslně dlouhá délka, slabý děj, většinu času docela nuda. Teda, ten děj se snaží působit chytře, ale stejně to je dost divně podané, v pár chvílích i nepřehledně. Třeba ten plán mimozemšťanů mi přišel hodně divný. Sice to má dobrou kameru a na Rusko to vypadá dobře i vizuálně, při všech těch akčních scénách taktéž, ale jinak je Avanpost moc dlouhý a nudný. A jeho konec už jsem vůbec nepobral. SPOILER Proč ty děti nechaly žít? Nebo se zalekli toho, že by zabili děti a tím pádem udělali fatální chybu a uvědomili si, že teď stejně zemřou? Nebo je ta děcka považovaly za rodiče? KONEC SPOILERU Fakt nevím. 2* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nějaké nedorazy se vyskytly (jako obvykle u ruských filmů), ale kurvafix! Jinak to teda byl nátěr jako svině s ultra brutálním killcountem, masakrováním civilistů, parádním fuck off náboženství, nesraním se s postavami a několika over the top scénami (medvědi, raketový útok na základnu, jízda OTček skrz nepřítele). Všechno špatné odpuštěno, tohle byl námrd jako prase! 90% ()

Reklama

Reklama