Reklama

Reklama

Extra Ordinary

(festivalový název)
  • Irsko Extra Ordinary
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Duchové jsou skuteční. Alespoň na irském venkově, kde nedají pokoj instruktorce z autoškoly. Rose má vlastní, dost palčivé důvody duchy neposlouchat. Na druhém konci vesnice ovšem jistému vdovci nedá pokoj zesnulá manželka a píše mu vzkazy na tousty. Zapomenutý rocker potom vzývá samotného vládce pekel, aby mu pomohl napsat ještě alespoň jeden hit. Duchařský debut Mikea Aherna a Endy Loughmana rozpustile boří všechny žánrové hranice a nechává za sebou nevídanou komediální spoušť. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (14)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že by bol film zlý, alebo že by ma nebavil. Zdal sa mi len taký nemastný neslaný, postavy mi neboli sympatické, humor mi nesadol a atmosféru to malo nevýraznú. skrátka celkom normálny film za nízky rozpočet. Pochváliť by som mohol len dej, scenár a konečnú scénu s démonom. K tretej hviezde mu chýbal len kúsok. Nakoniec 2*-48% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde sa pýtate, na čo to vlastne bolo točené? Účelom bola primárne zábava, ale komediálnosť som tu až tak nenašiel, teda ak sa vám z výrokov typu "Otec, prepáč, že som ťa zabila." netrhá bránica. Bizarnosť? To áno, tá tu bola, ale vlastne tí herci boli bizarní, niektorí z nich už pravdepodobne nikde inde hrať nebudú, len tam, kde sa vyžaduje mrtvolnosť a nedostatok ľudskej podoby. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty čtyři slabé hvězdy za skvělý začátek dám. Konec ve stylu slizu a fekálního humoru (porod, odpanění) je sice taky zajímavě absurdní, ale zcela mimo ten suchý a chytrý humor na začátku. Jako by druhou půlku napsal a režíroval někdo jiný. Ne že by byla ta druhá půlka špatná, to ne, ale je prostě jiná. Ta hra na duchy nepůsobí křečovitě a ozvláštnění o televizní seriál z 80. let na téma duchařiny pouštěný z VHS je příjemným oživením. Včetně posledních pěti sekund po závěrečných titulcích. Celý ten civilně podaný nadhled mě dlouho bavil, a i když chápu, proč to končí, jak to končí, přece jen bych ocenil něco víc ve stylu Krotitelů duchů a panáčka Michelina. A mimochodem, líbí se mi i hrátka s názvem filmu, na jehož nespisovnost je v samotném filmu narážka, protože holka si přece přála žít obyčejný, ordinary, život. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho mnoho ale byl jsem velmi příjemně překvapený. Komedie s hororovým nádechem nemám moc v lásce ale tady ten humor fungoval výborně. ( ozvěny DEF Hradec Králové ). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Parádní irská komedie, kterou jsme tu už dlouho neměli. Tohle originální netradiční duchařsko-komediální téma mi sedlo jako prdel na hrnec a humor jakbysmet. Postavy jsou k popukání, dialogové repliky taky, humor má často narážky ve světovém měřítku a ta britská suchost tomu ještě nahrává. Já prostě miluju tyhle prosté irské buranské osoby, které v sobě skrývají mnohem víc, než kdejaké americké sitcomské skořápky sypající jednu trapnost za druhou. Takhle já si představuju komedie, a věřím, že Extra Ordinary bych si s chutí dala klidně ještě jednou. Viděno v rámci Dnů evropského filmu v HK. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, ale strašně suše a absurdně vtipná s parádními odkazy na další žánrově stěžejní snímky. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Extra ordinary ghostbusters with huge Maeve. Příliš břitké a laskavé i na pověstný ostrovní humor. Uchychtnul jsem se párkrát nelekl ani jednou. Spousta zbytečných patvarů a zapomenutelných postav. 45% ()

migele 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to "What we do in the shadows".Ztřeštěné, crazy, záhadné a zcela komorné. Film má ten náboj, že vás udrží koukat až do konce, i když v podstatě scéna z tajemného zámku, někdy za čtvrtkou filmu, napoví, kam se děj bude ubírat a jak to skončí. Konec byl už dost ujetý, ale to už je zhruba 5 minut do konce. S efekty si poradili skvěle, až teda na finálního ducha bosse, který mohl být více strašidelný a jeho provedení dokazuje nizký rozpočet. Will Forte hraje sám sebe a to je i vlastně důvod, proč jsem na ten film koukal. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější chvilky za mě byly vždy , když se do Martina vtělila neposedná nebožka Bonnie . Jinak ošklivější herečku pro hlavní roly snad ani vybrat nemohli . Belgické a Irské turistky všude po světě bývaly kdysi pověstné svým sexepílem , tahle pani to jen potvrzuje. A trochu si mohli pohrát s tím bubákem , vypadal jako když sem přišel z nějakého rodinného filmu z 50 . let. ()

Reklama

Reklama