Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 10

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (308)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Black Manta zřejmě přežije cokoliv, přežije i takový pád z útesu na šutry a v plné síle vpluje do dalšího dílu, aby se mohl mstít, živ jen svou pomstou mrtvého muže. Vtipné je i bratrské spojení, myslím tím, že zapomněli na své spory a rukou plácnutím - cojsmesi tojsmesi - šli zachraňovat vodní svět proti přerostlé mouše s velkýma rudýma očima! Mera (možná vzhledem k pravomocným okolnostem) tam měla pouhé štěky (což mi moc nevadilo) ... no ale třeba takový Ben Affleck si tam střihnul tak významnou roli jakou svět doslova neviděl! Nicméně přehršel akce vyvážil trochu chudý děj. Vzhledem k tomu, že se mi Jasoň vždycky líbil, líbil se mi i příběh z oceánských hlubin, budu v hodnocení milá. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Já bych to nedramatizoval. Po všech těch průtazích, přetáčkách a hejtu kolem poo poo královny to dopadlo ještě nad očekávání. Z hlavy se to vypaří rychleji než špatně uvařený piko, blbý to je jak syn televizní rosničky a vesnického vidláka, ale celkově s tím vlastně nemám vůbec problém, byť to na víc než 3 není. I tak ty 2 hodiny utečou jako voda, hah hah, a vizuálně se opět jedná o velice pěknou podívanou. Místy to hrozně spěchá, aby to diváka nenechalo moc přemýšlet a tím pádem atmosféru spíš nahradila akce. Té není vůbec málo, na druhou stranu je solidně zábavná. Prostě pohodová akční pohádka, která nemá to něco navíc co první díl. Bratrská chemie a škádlení taky funguje docela slušně a hudební podkres u Black Manty je stále prostě top. 65%! ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak obeznámen s trably při natáčení dvojky Aqumana. Jednička se mi nijak ukrutně nelíbila, a vyzdvihoval jsem u ní spíš scény ze souše. Těch v dvojce moc není. Můžu určitě pochválit výpravu, protože ten podmořskej svět je fakt hodně povedenej. Jinak ovšem znovu jen průměrná, a neškodná zábava na nedělní odpoledne. Neurazí, ale ani nenadchne. 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, vďakabohu, že už je koniec. Čo s tým od roku 2025 urobí James Gunn je vo hviezdach, ale asi je dobré, že razantne usekol toto dlhodobé DC utrpenie a začne odznova. Paradoxne práve Aquaman sa môže pochváliť celkom dobrými filmami, čo je u tak všeobecne zosmiešňovanej a ponižovanej postavy (len si spomeňte na Teóriu veľkého tresku) husársky kúsok. Je ale pravdou, že dvakrát a dosť. Z Aquamana si národy celého sveta robia srandu, že jazdí na morskom koníkovi a tak Wan, aby mu dodal vážnosť... ho posadil na morského koníka. Aspoňže si dal prácu s vytvorením podmorského univerza, vyzerá to ako niečo medzi Star Wars a Piatym elementom, ale je toho už proste tak nejak veľa a je to nesmierne únavné. Jedna samoúčelná akčná scéna strieda druhú, tretia druhú, piata štvrtú. A do toho 56-ročná Nicole Kidman v lascívne priliehavom overale... má to za potrebné? Patricka Wilsona musí mať rád každý, kto ho počul a videl v dvojke V zajatí démonov imitovať Elvisa. Jeho štylizácia do akčnej hviezdy (wtf???) nie je napokon až taká strašná, ale oveľa radšej by som bol, ak by Aquaman 2 bol buddy movie s chobotnicou. Čo ma „dojalo“, to je fakt, že do každého filmu predtým rvali nezmyselné, samoúčelné cameá, ale pri rozlúčke ani ťuk, idioti. Fakt je dobré, že to končí. Momoa bol v úlohe fajn, ale v konečnom efekte Aquamanovi robil skôr medvediu službu; „skutočného“ Aquamana osobne vnímam skôr ako hrdého aristokrata bez zmyslu pre humor (možno na spôsob Submarinera z druhého Black Panthera). Nie ako obézneho spoteného podomového predavača poľnohospodárskeho náčinia, ktorý čaká, že si v ten deň zarobí a možno ešte na vidieku pretiahne nejakú unudenú paničku, ktorá je sama doma, ale tá napokon radšej dá prednosť Johnovi zo susednej farmy. Jasné, keď to porovnáme s Fantómom s Billym Zaneom, je to film storočia, ale proste dnes už sú komiksové filmy niekde úplne inde. Alebo nie sú? Zvláštne je, že napriek uisteniam zo strany tvorcov, že dvojka bude EŠTE epickejšia, ako prvý diel, a napriek nepísaným pravidlám pokračovaní hollywoodskych blockbusterov, že dvojka musí byť dvakrát väčšia, ako jednotka, mi pravdupovediac dvojka pripadala oveľa komornejšia a lacnejšia. Sranda je, že v prvej polovici zaznie pesnička spájaná s marveláckymi Strážcami Galaxie, ktorých dal pred rokmi dokopy práve Gunn a teraz zaznejú v oficiálne poslednom filme DC predtým, než sa ho ujme... Gunn. Pýtam sa: je to náhoda? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

A mě to přišlo zábavnější než jednotka. Mírně nadhodnotím, protože po těch odkladech, přetáčkách a průseru s Amber to mohlo dopadnout o dost hůř. James Wan doplavil zábavnou blbinu, která dobře odsýpá, dobře vypadá a nějaké větší ambice v době přestřihávání vzdala. Že za globální oteplování může černoch s hlavou v akváriu a vstup od OSN neberu za ambice, ale podvratný pokus o komedii. Scény s dítětem, cheeseburgerem a švábem, nebo běháním jsou mile over the top a vyrovnávají přehnanou vážnost, co mi vadila v jedničce. Jason Momoa si roli vychutnává a mačká z ní maximum. DC to vlastně neukončili zase tak špatně. I am Aquaman! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Pracovní název filmu byl „Necrus“, což je podmořské království z komiksů o Aquamanovi, které se objevilo i v tomto filmu. (Johnny.ARN)
  • Jason Momoa (Aquaman) obdržel za roli Aquamana honorář ve výši 15 milionů amerických dolarů, což je dvojnásobek toho, kolik dostal za první díl. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama