Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 2

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (287)

jhr 

všechny recenze uživatele

První díl byl daleko lepší. Dvojka nenabízí kromě tuny CGI akce nic zajímavého. Děj filmu je extrémně předvídatelný až do té míry, že jsem přesně uhodl, co se postupně stane, protože je to úplně kompletně, jako podle nějaké šablony. Dokonce mi bylo ve finále hned jasné, že hlavní hrdina oživeného ultra padoucha hned v další scéně sejme svým hozeným trojzubcem. Jo přesně tak. Úplně jsem si říkal, že to se určitě stane. A taky, že ano. A to je jeden z důvodů proč diváky v poslední době už podobné komiksové adaptace nebaví. Nenabízí nic nečekaného nebo zajímavého. Jen se dokola opakují a to je prostě nuda. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Druhý Aquaman je krásnou ukázkou toho, že DCEU už absolutně netušilo, kam dál. Takže díky bohu za reboot. Ten samozřejmě může dopadnout ještě hůře, ale aspoň existuje nějaká šance, že to universum třeba nepůjde celé úplně do kopru... Netvrdím, že je na tom Marvel se svými posledními filmy lépe, ale Lost Kingdom je průměrným dobrodružstvím, které sice neurazí, ale ani nenadchne. Solidní soundtrack, spousta barevných výbuchů a několik pokusů o vtip. A víc? Nic. Za týden asi zapomenu, že jsem to někdy viděl, což je škoda, protože jedničku mám docela rád. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Druhý Aquaman vznikl na základě mnohaměsíčních přetáček a objektivně vzato se nejedná o moc dobrý film. Na nižší úrovni jsou prakticky všechny složky od nevtipného scénáře (hned několikrát je titulnímu hrdinovi načuráno do obličeje, což na rozdíl od tvůrců nepovažuji za vrchol humoru) po výrazně horší vizuální efekty. Mezi klady ale určitě patří tempo a taky smířlivá stopáž (konečně komiksovka, která nemá dvě a půl hodiny). Reprízu si ale nechám ujít. Hodně slabé 3* a po jedničce, kterou jsem si oblíbila, velký kvalitativní sešup. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aquataťulda vs Mantapadouch všem připomíná, na jakou cílovku papírové komiksy původně mířily. Že byly považované za škvár především pro mládež. Omalovánky pro zamrzlé snílky. Nolan sice ukázal, že některé kvalitní komiksy lze pozvednout na něco víc, ale touto cestou se Wan nevydal. A2 je brutálně předimenzovaná pohádka s opulentními trikovými scénami. Kvantitou CGI se nabízí srovnání s A3:Quantumania, ale tím srovnání končí, protože druhý Aquič vypadá mnohem lépe. Přesto se v mých očích veze na stejné splaškové vlně, jako Black Adam a poslední marveloviny. To nesmyslné nadužívání CGI netáhne a s výjimkou Avatara ani nikdy netáhlo. Chemie mezi postavami, humor a emoce. To jsou pilíře na nichž je potřeba stavět příběh. Tady se to občas procpat povedlo, ale je to celé rozvrkočené... . Vztah Áčka k Meře, nebo prckovi byl sotva uvěřitelný a nemyslím, že to má co dočinění s deppcute Heard. Celkově na mě působila postava Aquamana spíš jako mořský Krakonoš...sólista, který občas splkne s mořským koníkem, ale jinak si jede svoje. Gunn má před sebou spoustu práce. Být DC barák, srovnám ho se zemí a začnu znova. Dvojka Aquamana je fajn v tom, že uzavírá jednu smutnou éru. Je to takový megaCGI špunt. Juchnutí Momoy v závěrečné scéně, jakoby mu šlo od srdce...jupí, mám to za sebou! Snad se mu víc poštěstí v Lobo-tomii. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz co všechno druhého Aquamana provázelo a že ještě měsíc před premiérou o něm diváci nic moc nevěděli tak nakonec dopadl celkem dobře. Barevné je to stejně jako jednička, akce zabírá většinu stopáže a humor až na pár vyjímek funguje. Příběh sice drží pohromadě zuby nehty a jsou na něm vidět zásahy studia, ale na celkové zábavnosti to zase tolik nemění a pořád je to lepší než Marvels, Blue Beatle, druhý Shazam a nebo třetí Ant-Man…65% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (31)

  • Jason Momoa (Aquaman) obdržel za roli Aquamana honorář ve výši 15 milionů amerických dolarů, což je dvojnásobek toho, kolik dostal za první díl. (fiLLthe3DD)
  • Orichalcum je grécky výraz pre „horskú meď“ a považuje sa za tradičnú medeno-červenú farbu, čiže nie je to zelená farba, ktorú má vo filme. Meď sa ale mení na zelenú, keď ju skoroduje voda alebo soľ, ktoré tvoria oceánsku vodu. Farba korózie tiež naznačuje, aká je toxická. (Arsenal83)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama