Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Castrator k tomuto seriálu (13)

Whither Canada? (1969) (S01E01) 

Jeden ze slabších dílů, možná vůbec nejslabší. Nejlepším skečem je "It's the Arts", rozhovor s producentem, zbytek za moc nestojí. ()

Sex and Violence (1969) (S01E02) 

První polovina slabší, druhá silná se čtyřmi velmi dobrými skeči. ()

Owl-Stretching Time (1969) (S01E04) 

Po 3. vynikajícím díle je tento trošku slabší, hlavně kvůli první pomalejší desetiminutovce, ve které nejsou žádné pecky a skeč se svlékajícím se Jonesem je natáhlý příliš. Druhá polovina dílu má ale skvělý finiš, Cleese v roli uřvance (jak jinak) školí v sebeobraně proti útokokům s ovocem a následuje typický "přijde muž do obchodu a chce něco koupit" skeč opět s vynikajícím Cleesem. ()

Man's Crisis of Identity in the Latter Half of the 20th Century (1969) (S01E05) 

"Confuse-a-Cat" je skeč naprosto pošukaný, ale právě proto zábavný. Skeč z celnice s jako vždy vynikajícím, i když skoro pořád stejným Cleesem velmi dobrý a následná diskuze o skeči s kachnou, ještěrem a s kočkou taky podařená, pak to jede na stejné úrovni až ke skeči z pohovoru, který je legendární, opět díky nervákovi z Cleeseho dílny, následuje krátký skeč s prodejcem encyklopedií a poradnou pro výběr povolání a je po všem. Další vynikající díl. ()

It's the Arts (1969) (S01E06) 

V tomto díle žádný extra známý skeč není, ale všechny jsou i tak podařené. ()

You're No Fun Anymore (1969) (S01E07) 

Slabší díl, žádný vyloženě silný skeč zde není, skoro celým dílem se táhne sci-fi příběh o lidech měnících se ve Skoty. Slušné, ale ne skvělé. ()

Full Frontal Nudity (1969) (S01E08) 

Dino a Luigi Vercottovi poprvé na scéně a jeden z mnoha klasických dílů MPFC, obsahuje i jeden z nejlepších skečů - Mrtvý papoušek (Dead Parrot Sketch), dále perfektní skeč s nakupováním postele, kdy jeden prodavač přehání, další si nasazuje pytlík na hlavu a tak dále. ()

The Ant, an Introduction (1969) (S01E09) 

Lamy, skeč s holičem, co nenávidí stříhání,The Lumberjack Song, Gumby, Výprava na Kilimandžáro, jeden z těch lepších dílů MPFC, tudíž jeden z nejlepších. Klasika od začátku do konce. ()

Untitled (1969) (S01E10) 

Luigi Vercotti se vrací na scénu a spolu s ním je tu další nálož kvalitních skečů a přihřátý Graham Chapman jako hlasatel ve studiu. Hello sailor! ()

The Royal Philharmonic Orchestra Goes to the Bathroom (1969) (S01E11) 

Funebráci, detektivní skeč s inspektorem Tigererm, rozhovor s fotbalistou idiotem (Dobrý večer, Briane... otevírám si butik... spadl jsem ze židle...), pár dalších skečů včetně prasečinek a další klasický díl je za námi. ()

The Naked Ant (1969) (S01E12) 

Další z asi třiceti skvělých a dokonalých dílů. Tentokrát se Cleese představí jako Hitler a je to bžunda ukrutná. Lidé padající z oken a další vynikající skeče, tím nejlepším je jednoznačně Pitomec roku z vyšší třídy. A tak dál a tak dál a tak dál. P. S. A tak dál. ()

Intermission (1969) (S01E13) 

13. díl obsahuje kraťoulinký skeč (spíš vtípek) "Come Back to My Place" a kdyby zbytek dílu stál za nic, zasloužil by i tak plné hodnocení jen díky tomuto skeči. Zbytek dílu ale stojí za víc než za nic (Albatros! Jan Křtitel jako Graham Hill, Chtěl bys, aby ti na hlavu spadlo šestnáctitunové závaží, Eriku?) a je parádním zakončením první série. ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama