Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (442)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klasická bristká taškařice plná skvělých fórů a černého humoru. Dnes už opravdu legendární záležitost. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem seriál nežral tolik jako Pythonovské filmy. Přijde mi že v každém díle je tak jeden opravdu geniální skeč, ale na druhou stranu i pár slabých míst. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jsem vyšokován. Humr z pekel vylezl z mé obrazovky a vysál mi mozek. Byla vymezena hranice: Zde je Python a vše okolo...je někde hluboko pod ním. Akorát mám stracha, že mi praskla pojistka smíchu a od teď mi vše bude připadat...takové nějak málo ztřeštěné. Přeci jen jsem nečekal takovou španělskou inkvizici. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčen o tom, že jsem nikdy neviděl tak neskutečnou míru humoru a inteligence na jednom místě a v tak silné koncentraci... ()

packa 

všechny recenze uživatele

Který skeč mám nejraději? Co třeba tento (dofám, že se sem vejde)? GRAHAM CHAPMAN: "Beethoven, Mozart, Chopin Liszt, Brahms, kalhotky, ach promiňte..., Schuman, Schubert, Mendelssohn a Bach. Jména věčně živá. ČÍM TO, že svět nikdy nevzpomene jména Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Chceme učinit zadost tomuto muži, jenž bývá považován za největší jméno německé barokní hudby. Přinášíme vám portrét Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského. Začneme rozhovorem s jeho jediným žijícím příbuzným, Karlem Gambolputty de von Ausfern...." TERRY JONES: "Kdy jsem poprvé potkal Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Byl na procházce se svojí ženou, Sarah Gambolputty de von...." JOHN CLEESE: "Ano, promiňte, že vás přerušuji, herr Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmský, ale nevybavíte si, jen stručně, nějakou zvláštnost, jež vám utkvěla v paměti na Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského?" V této chvíli Karl Gumbolputty....atd. umírá :-))) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pythonům zkrátka nelze dát méně než pět hvězdiček: 100% PS: Ten kdo si to nemyslí je čůrající traktůrek ;o) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný anglický humor, ale tých skečov je prirodzene veľa a niektoré sú slabšie, takže veľdielo som v tomto nikdy nevidel. Na tento druh absurdného humoru sa zvyká rýchlo, hoci láska na prvý pohľad to podľa mňa u mnohých nie je. A na lásku na viac pohľadov treba venovať tomu viac času pri dosť suž zastaralom obraze. ()

Deschain

všechny recenze uživatele

the larch...the larch..I swear to tell the truth, the whole truth and nothing but the truth. So anyway...I mean, they're not even married or anything they're not even divorced. And he's in the k.g.b. - Well, I mean, your witness is dead. Yes, my lord... Well,uh, virtually, my lord. He's not completely dead? No, he's not completely dead, my lord, no. But he's not at all well. milujem...a John Cleese ma môže adoptovať....the horse chestnut ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Lekce idiotství, kurz sebeobrany proti ovoci, knickers 1917, vtip zabiják, fotbalové utkání filozofů... no dá se zapomínat na ty desítky nezapomenutelných scén prokládaných Gilliamovskou animací? Monty Python je ojedinělá záležitost, britský humor v nejlepší formě. Záležitost, která nestárne a mne osobně vždy výtečně rozjaří a pobaví. Jasných │100% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Vem čert kolísavou kvalitu gagů (veskrze trapné animáky vs. fantastické "hrané" skeče), tihle potřeštění chlapíci maj zkrátka pro humor uděláno. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak okomentovat skeče Monty Pythonova létajícího cirkusu? Geniální! Nadčasové! Neuvěřitelně vtipné! Nedostižné! Nevěřím tomu, že by někdy někdo vymyslel něco lepšího. Je pravda, že poslední série už nebyla tak kvalitní jako tři předchozí, ale když si uvědomím, že seriál vznikal v letech 1969- 1974 a já nad ním řvu smíchy už skoro třicet let, už to o něčem vypovídá. Humor Pythonů je neskutečně nadčasový a hlášky z některých skečů jsou podobně jako hlášky Cimrmanů nádherně použitelné v běžném životě. Ale teď už něco zcela jiného... ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Všechny skeče samozřejmě nemusím, ale těch k po*rání je tam i tak strašné kvantum. Tyhle týpky si prostě musíte zamilovat! Nejlepší skeče pro mě jsou Lamí písnička a Ministerstvo trhlé chůze .) 9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Monty Pythons sú nesúroda šestica pánov, ktorý trefným spôsobom kritizujú, parodizujú a zosmiešňujú každý jeden aspekt obyčajného života, poctivú prácu a vzťahy nevynímajúc a robia to spôsobom aký je nenapodobiteľný a čertovsky vtipný. Existuje veľmi málo serálov, ktoré dokážu byť tak skvelo nad vecou a hlavne takých ktorý systematicky rúcajú zábrany nášho vedomia o tom čo je vtipné, alebo nie. Týmto pánom sa to nejako podarilo. Všetko je to podfarbené grotesknými a nadnesenými animáciami Terryho Gilliama, ktoré tvoria určité Intermezzo k všetkých skečom a príbehom, ktoré sú tu odprezentované. Veci ako španielská ikvizícia, MR. Neutron, ministry of the silly walk, tvoria len hŕstku kultových skečov, ktoré ma neskutočne pobavily a spríjemnili nejedno popoludnie. Všetky 4 série označujem 100% aj keď priznám sa že abscencia Johna Cleesa v 4 sérií bola badateľná a niečo tomu ako celku chýbalo. Kráľovská zábava, ktorú skutočne ocenia ľudia, ktorý si vedia spraviť srandu z čohokoľvek. ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama