Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin má rád žluté růže, fotbal a básně od Parverse. Na plovárně, kde pracuje, se seznámí s učitelem plavání Lucou. Je z toho láska na první pohled. Luca jej doprovází až k němu domů, kde je srdečně přijímán jeho kamarádkou Lise. Lucas je heterosexuál, čím dál tím více vystrašený z toho, co děje, ale nastalá situace mu není nepříjemná. Naopak. V průběhu příběhu se dovídá, že Martin umírá na AIDS. I přesto se rozhodne sdílet poslední měsíce života své první lásky. (jack.hnut)

(více)

Recenze (5)

rt12 

všechny recenze uživatele

Jsem už unavená stejnými náměty jako jsou AIDS a gayové. Přesto přiznávám, film je natočen tak, že mi nedovolil od něj odejít. Velmi jednoduše a lidsky. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Je několik způsobů, jak se na film dívat. Martin je živá voda, takové lidi jsem nikdy neměl rád, takže mám od začátku trochu problém nejen s hlavní postavou, ale i s poměrně dietním a úsporným stylem vyprávění. Není to hravé, není to hluboké - je to stroze praktické. Což neznamená, že to je na škodu... Takže ten "problém" ale nebyl natolik zásadní, abych film vypnul - zvědavost, co se bude dít dál, byla silnější. Nakonec z toho mám celkem milý dojem, hlavně díky nádhernému prostředí Marseille a totálně sexy Lucovi, kterému to (nejen) v pruhovaném svetříku zatraceně sluší :). ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, takový evropský Jeffrey v komornějším vydání, s výborným výkonem Martina (Marcial Di Fonzo Bo), určitě doporučuji ... 7867 ()

zona 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně obyčejný film o lásce dvou kluků, z nichž jeden je smrtelně nemocný a druhý teprve postupně přichází na to, že je gay. Bezprostřední herecké výkony a nenápadná režie, chvílemi zapomínáte na to, že sledujete film, a nikoliv výseky z reálného života. FIlm se citlivě a velmi věrohodně dotýká témat uvědomování si sexuální orientace, lásky a smrti. ()

Zrsch3 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám citový vztah, takže se neubráním zcela subjektivnímu hodnocení. Takže, co mě opravdu dostalo? Jízda na kole, hledání místa pohřbení, matka a konec. Víc neřeknu, raději se podívejte :-) ()

Reklama

Reklama