Reklama

Reklama

Soudkyně Amy

(seriál)
USA, (1999–2005), 101 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Kamera:

Kenneth Zunder

Hrají:

Amy Brenneman, Richard T. Jones, Jessica Tuck, Marcus Giamatti, Karle Warren, Tyne Daly, Jillian Armenante, Dan Futterman, Kevin Rahm, Reed Diamond (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Svobodná matka, vzpurná dcera, chápající soudkyně. Americký rodinný seriál Soudkyně Amy (1999–2005) sleduje osudy třicátnice Amy Grayové (Amy Brennemanová), která se po krachu desetiletého manželství vrací s dcerkou z New Yorku do rodného Hartfordu v Connecticutu. Začíná pracovat jako soudkyně místního soudu a specializuje se na rodinné právo a problémy dětí a mladistvých. Dalšími hlavními postavami jsou její matka Maxine (Tyne Dalyová), sociální pracovnice se silným smyslem pro spravedlnost a nechutí k ústupkům, a mladší bratr Vincent (Dan Futterman), který se pokouší o dráhu spisovatele a zatím se živí, jak se dá. Amy bydlí s Maxine společně v rodinném domku, což čas od času způsobuje nejrůznější třenice. V práci je Amyinou oporou zkušený soudní úředník Bruce Van Exel (Richard T. Jones), spíš zmatky do všeho vnáší její roztržitá asistentka Donna (Jillian Armenanteová). Do děje často zasahují Amyin starší, upjatý bratr Peter (Marcus Giamatti) a jeho nervózní manželka Gillian (Jessica Tucková), kteří se marně pokoušejí mít rodinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný rodinný seriál se sympatickými postavami, který v naší zemi jen tak proletěl bez povšimnutí (asi to bude tím blbým vysílacím časem...). Není to žádná hardcore záležitost, u které bych musel vidět každý díl, ale fajn oddychová zábava. 70 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Štandardne dobrý americký rodinný seriál o humore a bolesti. Divák je na 60 minút znova rád, že je rád/človekom. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda, mé hodnocení nemůže být objektivní, protože jsem viděl všeho všudy části nějakých čtyř dílů. Je to ale z právního a sociálního prostředí, tudíž mi to nedá nekomentovat. Takže: politicky korektní srajda, kde se vznešeně moralizuje tím nejubožejším a nejlacinějším způsobem. Je jedno, že ty kecy lze rozcupovat dvěma nebo třemi větami racionální argumentace, protože jsou nesmírně hloupé, to scénáristy zjevně netrápí. Příklad: žena v naději tam káže, jak se nepodrobí prohlídkám a kdesicosi, spoléhá na boha všemohoucího, který přece chce, abychom byli zdraví a silní a jeho vůle je neměnná. Už vidím, jak případně její děťátko, které umřelo kvůli senzibilizaci krve (věc, která se dá velmi snadno identifikovat v prenatálním stádiu a vyřešit rychlou transfůzí) jen proto, že to nebylo včas odhaleno, jí pak z ráje zamává a řekne "maminko, díky žes mi nedovolila žít, že ses spolehla na vůli všemohoucího, já teď můžu být v rájíčku." A maminka nad mrtvým děťátkem zaplesá "to je boží vůle, díky ti pámbíčku." A zatímco maminka pěla svou ódu na boží vůli a svobodu rozhodnutí (kterou svým přesvědčením svému očekávanému dítěti zcela vzala), všichni v soudní síni sedí, poslouchají s blaženým úsměvem, jak je to všechny osvítilo, nikdo ani nehlesne slovo námitky, jen se chytnout za ručičky a zpívat koledičky. Bleee. Imbecilita, která předpokládá, že divák je individuum bez mozku a vlastního rozumu. A možná vzhledem k zemi původu nebude tak daleko od pravdy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

I když se v seriálu sem tam objeví nějaký ten zajímavý herec, pořád je to v podstatě pro mě nekoukatelné. Takzvaná přeslazená amerikčnost z toho tak sálá, že se bojím o duševní zdraví mé televize. Na druhou stranu, pustit to manželkám v době oběda také není nápad úplně k zahození. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný aj príjemný seriál, ale po pár častiach mi omieľanie v podstate strašne podobných príbehov už liezlo na nervy a herecký rozsah Amy Brenneman tiež. Osviežujúcim elementom stále zostáva najmä skvelá Tyne Daly. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nuda není nic co by mě dvakrát zaujalo, rodinná pohoda umě nevládla prostě mě to nevzalo. Po pár různých dílech jsem názor nezměnil. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemný a koukatelný seriál. Jediné, co mu bohužel škodí je, že po dvou nebo třech epizodách zjistíte, že se řeší v podstatě ty samé věci pořád do kola. Ale i tak těch vymezených šedesát minut uteče jako voda. Vždycky jsem si myslela, že Amy je ta starší šedovlasá žena. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fajny (rozumej kvalitny) americky serial o jednej sudkyni, ktora opustila velkomesto a zacina pracovat v novom prostredi. 63 % ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (3) - 57. ročník (za rok) 1999, 58. ročník 2000, 59. ročník 2001 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Amy Brenneman ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Soudkyně, která má srdce na té správné americké straně se snaží řešit věci neobyčejně humáním způsobem, jak dojemné.... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý i zajímavý seriál, jež zaujme a dobře se na něj kouká. Avšak o nějakou pecku tedy rozhodně nejde. Časem trochu vyčpí, ale z průměru nevybočuje. Dávám 60% = 3/5 ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

veľmi, veľmi príjemný a konečne uveriteľný seriál s obyčajnými ľuďmi a veľmi sympatickými hercami (najmä Tyne Daly ,Richard T. Jones a Kevin Rahm) ()

SB 

všechny recenze uživatele

Emerycká politicko-korektně-žehlicí sračkoráma. Z některých výroků v soudní síni mi povoluje svěrač. Zajímavé komentáře: Eldrick, MJMilan. ()

Rorie 

všechny recenze uživatele

soudní prostředí..soudkyně co má srdce na pravém místě...matka soudkyně co má srdce napravém místě...jo určitě zasloužené 3* ()

ariari 

všechny recenze uživatele

tyne daly to zahrala ako mama vsetkych mam. Tak dobre rozohranu postavu vnutorne kosatej a bohatej starnucej zeny - zo socialky , uff! mali by to vysielat tomu nemastnemu neslanemu mančaftu v nasom prostredi, malo by to svoj zmysel. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

jeden z mých nejoblíbenějších "hlubokých seriálů" - výchovný, citlivý, plný obyčejných lidských životů, chyb, příběhů a citů......pustila jsem ho každé odpoledne zpočátku z nouze v nemoci....a nebyla to chyba.....potom už jsem ho sledovala pravidelně.... ()

Reklama

Reklama