Reklama

Reklama

Věc

  • Česko Věc z jiného světa (neoficiální název) (více)
Trailer

Film, jemuž za námět posloužil román Johna W. Campbella, Jr. Tým vědců, podnikající výzkum v izolovaném táboře postaveném hluboko v Antarktidě objeví vesmírnou loď, uvězněnou v ledu. Blízko lodi leží zmrzlé tělo mimozemské bytosti. Všichni jsou přesvědčeni, že jde o objev tisíciletí a vezmou tělo do tábora, aby ho mohli prozkoumat. Mimozemšťan ale není mrtvý - je jen zmrzlý, a teplo ho přivede zpátky k životu, a v táboře začne náhle umírat jeden člen týmu po druhém... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (26)

  • Celý film se odehrává během dvou dnů – od 2. listopadu do 3. listopadu 1950. (Marek06)
  • Detailní záběry na „Věc“ byly odstraněny kvůli nedostatečnému make-upu. (Marek06)
  • Původně bylo zamýšleno udělat z tvora měňavce jako v povídce, ale omezený rozpočet donutil filmaře od tohoto nápadu upustit. (Marek06)
  • Základní posádka na stanici South Pole Telescope má tradici každou zimu sledovat tento film a další dvě adaptace hned první noc po odletu posledního letadla sezóny. (Marek06)
  • Povídku Johna Campbella „Who Goes There?“ vyhlásilo sdružení Science Fiction Writers of America za nejlepší dlouhou povídku napsanou do roku 1965. Sám autor k filmovému zpracování řekl: „Příběh hodně změnili, ale i tak vznikl úspěšný film.“ (Locksley)
  • Howard Hawks při natáčení filmu požádal americké letectvo o pomoc. Byl odmítnut, protože nejvyšší představitelé cítili, že taková spolupráce by kompromitovala oficiální postoj americké vlády k existenci UFO. (Kritick)
  • James Arness údajně považoval svou roli za tak trapnou, že se nezúčastnil premiéry. (Kritick)
  • Některé arktické scény se nenatáčely v zemi věčného ledu, ale na ranči RKO v údolí San Fernanda na jihu Kalifornie v 38 °C. (Epistemolog)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Blumhouse chystá novou Věc

Blumhouse chystá novou Věc

28.01.2020

Studia Blumhouse a Universal společně chystají novou adaptaci hororové povídky Who Goes There? Johna W. Campbella Jr. z roku 1938. Ta se stala předlohou pro filmy The Thing from Another World Howarda… (více)

Reklama

Reklama