Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cela pro odsouzence k smrti a v ní mladá žena Nora Moran (Zita Johann). Ve složité struktuře vyprávění se postupně dozvídáme její tragický příběh jejíma očima i ústy prokurátora Johna Granta (Alan Dinehart). Jako kudrnatého sirotka ji adoptoval starší pár, ale oba tragicky zahynuli. Zkoušela tančit, ale skončila u cirkusu a tam ji znásilnil krotitel šelem Paulino (John Miljan). Jako tanečnice v nočním klubu se zapletla s politikem Dickem Crawfordem (Paul Cavanagh), který se stal později guvernérem. Jeho žena Edith (Claire Du Brey), sestra zmíněného prokurátora, přinesla prokurátorovi velmi významné dokumenty. Nora by mohla prokázat svou nevinu pokud jde o vraždu, ze které je obviněna, ale nechce ublížit osobám, které milovala. Jak se rozhodně tváří v tvář smrti? (Peabody)

(více)

Recenze (3)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Alternativní název - Voice From The Grave, ale moc hororových prvků tady nenajdete. Jde o nízkorozpočtový snímek, na němž ale omezený rozpočet není téměř znát. Největším překvapením pro mě byl zajímavě vystavěný a komplexní příběh. Je vyprávěn tzv. narratage technikou: nechronologicky s množstvím flashbacků, rozdělených do několika rovin, mezi kterými film přeskakuje, přičemž do děje vstupuje vypravěč "z přítomnosti" (podobně jako v "The Power and the Glory" Williama K. Howarda podle scénáře Prestona Sturgese - inspirační zdroj pro Občana Kanea). Právě tento způsob narace, kdy je na omezeném prostoru 65 minut napěchováno až neuvěřitelné množství informací a detailů, je na celém filmu nejzajímavější. Samotný příběh mě nijak zvlášť nezaujal. Na to, že se týká trestu smrti a osudové lásky, je vyprávěn (zdánlivě) neemocionálně a většinu času působí odtažitým dojmem. Škoda, že tvůrci nedokázali vymyslet originálnější zápletku. Ke zhlédnutí na archive.org. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mladá žena s obtížnou a tragickou minulostí je odsouzena k smrti za vraždu, kterou nespáchala. Mohla by snadno vyjevit pravdu a zachránit si život, kdyby to neznamenalo zničení životů, kariéry a pověsti těch, které miluje.(50%) ()

Reklama

Reklama