Reklama

Reklama

Nedotknutí

Trailer 1

Obsahy(1)

Trojice tělesně postižených mladíků se vydává na divokou cestu za prvním sexuálním zážitkem... Americká nezávislá komedie Nedotknutí představuje remake úspěšného belgického snímku Hasta la vista! (2011). V porovnání s původním snímkem však přichází ještě s odvážnějším humorem. Příběh svádí dohromady trojici nesourodých mladých mužů s tělesným postižením, kteří mají jedno společné přání. Konečně přijít o panictví. Jejich plán zní proto jasně – tajně podniknout dalekou cestu do Montrealu, kde existuje noční klub určený pro zákazníky se speciálními potřebami. Nic je nemůže zastavit – dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. Za vysněným cílem je má za úkol dovézt rázovitá zdravotní sestra Sam. Zábavná road movie vyniká laskavým černým humorem, který pro sympatické hrdiny představuje jediný způsob, jak čelit nelehkému osudu. Snímek zabodoval u diváků na filmovém festivalu v Calgary nebo Philadelphii. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Videl som belgickú verziu, tá bola slabšia, mala horších hercov, menej podarené vtipy. Táto prerábka sa podarila viac aj keď stále ostáva len na jednej pointe a jednom vyústení. Pointa je poukázať na veľmi ťažký život hendikepovaných a že si vzhľadom na svoje postihnutie len ťažko hľadajú cestu k láske a radostiam zo života. Vyústenie je trochu prízemnejšie – či si tí chlapci konečne zašukajú, alebo nie. V každom prípade neviem či naozaj existujú bordely pre kriplov, ale ak tam majú takéto prostitútky, tak im „plnohodnotní“ chlapi môžu len závidieť. Záver filmu sa mi ale nepáčil, zbytočné tlačenie na emócie. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Brouzdám si tak po ČSFD a hledám nějakou "netradiční" komedii na kterou bych koukl až narazím na tenhle kousek. Po přečtení zdejšího obsahu jsem si řekl, že tohle prostě musím vidět. Zajímala mě jak ta cesta bude probíhat a jestli nakonec ty tři "hříčky přírody" zasunou nebo ne. No a teď už pár řádků k samotnýmu filmu. Sice vím, že jde o remake filmu Hasta la vista!(2011) ale dle fotek u tohoto filmu mi hrdinové snímku moc sympatičtí nebyli a i proto jsem dal raději přednost tomuto remaku. Každopádně já mám velice bujnou fantazii a tak jsem si představoval všelicos možný a očekával jsem od snímku o5 asi něco víc nebo možná něco trošku jinýho. To je ale jen čistě můj osobní problém. Častokrát od nějakýho filmu očekávám tolik(nemožný), že jsem pak lehce zklamanej. To ale vůbec neznamená, že jde o špatnej film. Právě naopak. Tenhle Road Trip(Road Movie) má určitě co nabídnout. Nabízí sympatický herce, dramatickou linku prokládanou nenásilným ikdyž možná někdy trošku drsnějším humorem. Ani jedna linie(jak ta dramatická tak ta komediální) netlačí zbytečně na pilu což vítám. Takže z toho je nakonec velice povedenej film, kterej dokáže rozesmát ale i chytit za srdce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem hrať drsňáka a priznám, že ma tento film emocionálne dostal. Nič originálne nás tu nečaká, ale ak je kvalitný casting, scenár netlačí na pílu a občas sa vynorí vážne vtipný fórik, tak takémuto malému projektu musíme ísť naproti aj v hodnotení. Ako to skončí, je asi každému jasné od začiatku a aj to, že, zase, je cieľom samotná cesta viac, než práve to, čo čaká hrdinov na konci. I keď aj na tom konci nás čaká jedno prekvapenie a tak trochu sa vzpiera oškatuľkovaniu tohto filmu ako feel good komédia. Ono tých "tŕňov" je tu dosť, ale tak akurát, aby sa človek aj zabavil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nikdy bych si nemyslel, že mi může docela nepatrná slzička ukápnout při poslechu rapu v kostele na pohřbu. V momentu, kdy se k tomu schylovalo jsem si říkal, že tato kombinace nemůže jako důstojné zakončení přeci fungovat, ale opak byl pravdou. Opravdu velmi příjemné překvapení. Citlivá komedie s několika vysoce vtipnými momenty, skvělým tempem, které vás nenechá vydechnout, sympatickou trojicí indisponovaných a dojemnou pointou, která nesklouzla vyloženě do sentimentu. Pokud hledáte nějakou oddechovku, ke které si potřebujete odskočit od přípravy na zkoušky, či po náročné práci, tak věřím, že filmem Come As You Are nesáhnete vedle. [83 %] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, ale je to len otázka času, kedy sa k nemu dostanem. Americký remake je ale veľmi slušný. A to hneď z niekoľkých dôvodov. V prvom rade je správne ujetený. Každá jedna eskapáda ma v sebe nielen wtf moment, ale aj akúsi úsmevnú atmosféru. Druhým kladom je, že je to miestami civilné a tým pádom to dáva divákovi priestor zažiť skutočné emócie. Práve tieto momenty to posúvajú do ľudskejšej roviny. Ľudskejšej v zmysle empatie, ktorá nás núti rozumieť a byť s postavami smutný a zároveň aj veselý. Určite sa to nevyhne tradičným klišé, ale ten mix humoru a úprimnosti je tu skvelo vyvážený. Veľmi prekvapil Ravi Patel. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dva vozíčkaří chtějí naplnit jednu ze základních potřeb, přemluví i svého slepého kamaráda...a vydají se na cestu. Mám občas  docela rád (alespoň ve filmech.:D) tyhlety oslavy života bez ohledu na překážky a to určitě Nedotknutí naplňují. Hlavním hrdinům jsem myslím rozuměl.  Je to milý, vtipný, i dojemný film a navzdory tématu i velmi cudný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako som tak sledoval tento film, stále som mal väčší pocit déjà vu, až mi napokon došlo, že som to už videl - v 8 rokov staršom belgickom prevedení Hasta la vista!. Keď to tak porovnám, tak sa to originálu držalo dosť výrazne, ale v tejto americkej verzii sa mi minimálne postavy zdali o kus sympatickejšie. V tom belgickom origináli to boli čistí tragédi, no táto trojica pôsobila aspoň vizuálne pohľadnejšie. Celkovo mám pocit, že táto americká verzia sa mi páčila v celkovom merítku o kúsok viac, no napriek srdcervúcemu záveru tomu viac ako 3* nedám. Nemôžem si pomôcť, ale táto téma a námet ma nijako nedokázali chytiť za srdce, aj keď s chlapcami samozrejme súcitím... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neznamy reziser Richard Wong natocil krasny film o zdravotne postihnutych ludoch a ich ceste za dobrodruzstvom. Z hercov mu kyvli na spolupracu Grant Rosenmeyer /Hra penez 2016/, dalej Kanadan Hayden Szeto, Ravi Patel a Gabourey Sidibe /Precious 2009/. Tvorcovia netlacia na pilu, scenaristicky je to kvalitne. Ako som si pozeral, je to Wongov treti film, mozno asi pravdepodobne sa zrodil dalsi rezisersky talent, rozhodne budem sledovat jeho tvorbu  : 72 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Výlet byl ale jinak úžasnej. Jak se říká: není to pořádná jízda, pokud se někdo nevrátí v pytli.” - Snímek Come As You Are vypráví o vážných věcech s nadhledem a dost štiplavým humorem, který v daných místech opravdu funguje. Tedy alespoň já jsem si ten road trip tří tělesně postižených mládenců do bordelu docela užila. A kupodivu to na mě v závěru zafungovalo i po emocionální stránce. (80%) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Hlásí. Nutkání údů. Povstanou. Pudy. Půjdou na nezoranou půdu. Zasít pádnou poezii. Pomět se. Poznat nemálo, v lůně vůně květů intimity. Sladce povznést se. Vivat. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Celkom som tých mužov chápala. Chceli si splniť svoj sen za každú cenu. Bolo to milé vtipné, dojemné a malo to spád. Celkovo som sa viacej smiala, ako plakala. Scéna s rodičmi v hoteli mi tam nesedela. 70%., ale zaokrúhlila som hore. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"You're right, ma. Twenty-four years old, you're washing my balls. It's perfectly normal." Zrovna když jsem postrádal tu správnou indie filmovou atmosféru, tak se mi jí bohatě dostalo v odysei (pouti) dvou vozíčkařů a jednoho slepce (a nezapomínejme na jejich velmi impozantní ošetřovatelku) za cílem, který, jak doufají, změní jejich životy. Výborná kombinace humoru a dramatu, nechybí ani velmi dojemné scény. Hlavní hrdinové jsou skvěle obsazení a opravdu si dokáží získat sympatie. Film správně odsýpá, nenudí a má také velmi povedený soundtrack (♪♫). Výtečný oddychový filmeček. "Operation Copulation is a go." ()

vi.cky 

všechny recenze uživatele

Šla som do kina s minimálnymi očakávaniami a odchádzala som veľmi pozitívne prekvapená a potešená z filmu. Veľa vydarených vtipných scén, netradičný príbeh a nechýbali ani dojímavé momenty. Príjemná oddychovka, ktorú sa oplatí vidieť. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé léto mě obohatilo o několik výborných filmů, které mě chytily za srdce. Tentokrát se to však nestalo. S těmi chlapci jsem nedokázala soucítit, vžít se do jejich skutečně těžkého životního údělu a sympatizovat s nimi. Postavy mi připadaly ploché, nebyly psychologicky propracované, herci mě nepřesvědčili, takže se nekonal ani smích , ani dojetí. Nedotknutí se mého srdce nedotkli. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které se člověk zasměje, a přitom stojí na silné dramatické lince a hluboce lidském příběhu skvělé partičky čtyř lidí, kteří jsou v něčem neskutečně odlišní, ale v něčem jiném zase úplně stejní. Je to směsice feel-good a dojáku based on true story. Tohle se fakt povedlo. ()

Reklama

Reklama