Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit… (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (417)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Sakra, to byl ale LOV! Po technické stránce (tím konkrétně myslím detailní úmrtí postav) to bylo snad téměř DOKONALÉ. Takže vyvražďovačky neměly chybu – krev, nekompromisnost, hustý look na jednotlivé scény atd – to vše mě na maximum uspokojilo. Tímhle krvavým až ujetým vizuálem mi to připomnělo spoustu nadlehčených filmů, včetně nedávné KRVAVÉ NEVĚSTY. Celkovým obsahem děje to bylo ale dost chaotičtější. Když tento film vezmu jako celek, tak po dějové stránce moc nefungoval. I to bylo celé tak nějak divně poskládané. Úvod v letadle super, následně se to rozjíždělo do nějaké cca 1/3 snímku, mělo to opravdu drive, vysoké tempo a nepředvídatelné až moc rychlé úmrtí postav. Prostředek byl takový umírněnější, vážnější a přijatelnější, ale ta 3/3 filmu byla už horší. Jednak ten flashback o rok nazpět byl úplně zbytečný nebo špatně podaný. Finální ženský fight byl kvalitní, ale zase trochu dlouhý. Hudba ve filmu nebyla podstatná, nevšiml jsem si jí. Herecké obsazení na tom bylo tak nějak optimálně resp. jsem ho moc neřešil. Hlavní rádoby hrdinka byla chvílemi divná, ale zase na druhou stranu byla řádně drsná a hustá. Hodnotím to zcela nezaujatě a lehkým nadprůměrem. Na 1 shlédnutí to bylo v téhle době apokalypsy způsobené virem COVID-19 ucházející. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V první polovině sympaticky nepředvídatelná skoro-parodie, která sází na divácké obeznámení s pravidly subžánru a nebojí se je zábavně obracet (a nepůsobí to nijak nepatřičně). V druhé polovině a po odkrytí zásadních karet už se ale film přeci jen propadá do vlastního zrcadla a navzdory přetrvávajícímu kvalitnímu řemeslu a nadhledu už nepřekvapí. Hlavní hrdinka je dost přesvědčivý badass, ale z atraktivní postavy (metaforicky i doslova) Hilary Swank se asi dalo vytěžit trochu více a vzhledem k protlačovanému konceptu přepisování očekávání bych zvolil i odvážnější zakončení. Ale v součtu překvapivě pohoda a spokojenost. 65% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Do lesíčka na čekanou se vydá parta zvrhlých myslivečků, jejichž účast na lovu není nijak věkově omezena a jejichž kamizolky budou záhy potřísněny krví. Šéfuje je jim sličně zvrhlá Hilary Swank. Tenhle kousek odvážně mísí sociální kritiku, satiru i parodii na sebe sama v jednom a proslavil se ještě než vešel do kin tím, ze bylo zakázáno jeho promítání z důvodu násilného obsahu. Z mého pohledu mu odklad nikterak neublížil a ani extra neprospěl. Produkční společnost Blumhouse určitě nehýří přehnaně inteligentně posazenými filmy, tudíž si film po svižné hodince lovení nemusí zbytečně dokazovat, že má na to sdělit publiku svůj kritický přesah. Navíc konkrétně v této fázi film působí zkratkovitě a při své stopáži 90 minut snadno vyvolá dojem, že byl razantně prostříhán. Chtěli-li se tvůrci uchýlit k přetřesu současných politických a sociálních poměrů, měl být vzniklý celek podstatně delší, aby byl prostor k otočení celého dosavadního dění co nejvíce dostatečný. Takže závěrečná půlhodina může být vnímána, že se bere najednou značně vážně, načež je to spojeno i s tím, ze napětí opadne za cenu toho, aby byl divák nějakým způsobem vpraven do pozadí organizace, co loví a zabíjí lidi z různých názorových vrstev. Ta přemýšlivá složitost tolik nezabírá a nefunguje. A určitě se závěrečné dění docela vzdálilo osnovám hororu. Ovšem ta předcházející hodina je značně šťavnatá a krvavě propečená. A hlavně je nápaditá. Hned není zřejmé, s jakou lovnou kořistí bude divák trávit většinu bloudění nebezpečným terénem neznámé krajiny, kde můžete raz dva zařvat. Emma Roberts určitě tetičce Julii Roberts i taťkovi Ericovi sdělila, že tohle je její zlomová role. Ovšem hrozí, že neteř a dcera v jedné osobě tak trochu mystifikovala své příznivce, a je docela možné, že její krátkodobý pobyt měl být originálním tahem. Většina lovených obětí, co se stihne představit, je zajímavě postavena vzdor ustáleným klišé. Takže sotva některé z nich začnete fandit, je dobré také počítat s tím, že se konce nedožijí. A rovnou je dobré vědět, že životu nebezpečným prostředím vás provede (překvapivě) drsně disponovaná Betty Gilpin. Rozvržení postav je poměrně neotřelé. A ještě neotřelejší je zábavný satirický nadhled, jakým dění od počátku vládne. Režie Craiga Zobela se vyznamenává a respektuje i záměr scenáristů nehrát jen na prudce vážnou notu a do jisté míry dění vystavět na výživné nejistotě, kdo je lovec a kdo kořist. Pro mě platí to, že jsem si to hororové dění vychutnal, a ta nastrčená kritika už tolik rozruchu nenatropila. Ovšem globálně vzato je to příjemně svérázná brutální nálož. 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $5,812,500Tržby Celosvetovo $6,512,500Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Samotný nápad, nie je zlý, podobné vyvraždovačky sme tu už mali, možno o niečo účelovejšie (Hunger game, Hard Target). Samozrejme na záver aj príde nejaké to vysvetlenie, objasnenie, prečo to ako že podnikli tamtí trubadúri, tie čistky. Nuž ale príde mi to také necelistvé, rozhárané, strelené od boku, netrefné, mňa to minulo. No a trochu ma nahnevalo že tam Emma Roberts bola len na skok, úplne zbytočne sa tak ukazovala. /45%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Hunt" je v určitých aspektoch dosť uspokojivý, v iných by som povedal, že si to zaslúžilo trošku prepísať. Možno sa tvorcovia snažili, aby to bolo trošku iné, aby sme nenasledovali tradičné koncepty a proste sa sústredili na to, čo bude film najviac ťahať. Neviem. No každopádne si povedzme pár mínusov, ktoré ma mrzia. Niektoré súvisia s marketingom. Napríklad nerozumiem prečo sme v traileri mohli Hillary Swank od začiatku vidieť, pričom vo filme ju dlho ukazujú len zozadu, ako keby jej identitu chránili. Ak ste ju chceli nechať inkognito a ukázať až na konci, nemali ste ju ukazovať ani v traileri. Potom to bolo celé zbytočné. Ďalej nerozumiem prečo je Emma Roberts v tomto filme. Je jej rola vo filme len na to, aby sme ju uvideli v traileri? Pretože vo filme ju dokopy uvidíme na 5 - 8 minút max. A nemyslím si, že by tomu nemohla niečo pridať. Tvorcovia akosi nechceli nechať svoje obete nažive a tak sa hneď na začiatku veľkého počtu zbavia a potom sa sústredíme už hlavne na Crystal v podaní Betty Gilpin. A ja si myslím, že je to škoda, lebo by to dalo filmu trošku iný podtón. A mohlo by to byť zaujímavejšie. Spoznať viac našich hrdinov. Prípadne aspoň keď počas poslednej tretiny dostávame info, prečo si ich naši zloduchovia vybrali. Okey, toľko k mojim mínusom, poďme sa pozrieť na plusy. Betty Gilpin je excelentná vo filme. Ako naša hlavná hrdinka je zaujímavá, je chytrá, je tvrdá a správne sebavedomá. Priam kamenná. A je vskutku fascinujúce ju sledovať počas tejto cesty. Hillary Swank ako Athena je podľa mňa tiež super. A keď majú naše dve herečky záverečnú konfrontáciu, je to dosť dobre zvládnuté. Po stránke akcie a aj nejakého toho humoru. Musím pochváliť. Film má dobrú atmosféru, chceme vidieť Betty Gilpin vyjsť zo situácie so zdravou kožou a okrem toho sa nebráni ani nejakým násilnejším vizuálom. Musím ešte povedať, že náš seniorský pár na pumpe bol geniálny. Toto sú proste úžasná dvojka. Neviem čo k tomu viac povedať. Keď si pozriete film, pochopíte. Myslím si, že ak sa film mal vyvíjať takým smerom, akým sme išli, mohli pokojne loviť naši zloduchovia len Crystal. Myslím si, že dokonca by to bolo chytrejšie. Prakticky by to vyriešilo skoro všetky problémy. No na druhú stranu by to mohlo priniesť nejaké ďalšie. Ale dalo sa na tom zapracovať. Chcelo to niečo asi viac na spôsob "Ready Or Not". Nepotrebovali sme tam všetky ostatné postavy na to, aby to fungovalo. Najmä ak si zvolili tento štýl rozprávania príbehu. Ja som rád, že som film videl, ale videl som potenciál na niečo silnejšie. No rozhodne dokážem film oceniť viac ako napríklad "Assassination Nation" alebo "The Purge". Mám z výsledku pocit, že tento film má viac inteligencie. Hodnotenie: B ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli zavření kin, v březnu 2020, po vypuknutí COVID-19 pandemie Universal ohlásil, že film bude dostupný online za určitý poplatek. (TheEvilTwin)
  • Studio Universal Pictures oznámilo 10. srpna 2019, že ruší premiéru filmu v USA poté, co došlo k dvěma masovým střelbám v daný měsíc. (hansel97)
  • Film sa mal údajne volať "Red State vs Blue State", no producenti zo spoločnosti Universal to popreli a potvrdili fakt, že nad takýmto názvom sa ani nikdy neuvažovalo. (MikaelSVK)

Související novinky

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Universal zrušil premiéru The Hunt

Universal zrušil premiéru The Hunt

11.08.2019

Necelý týden od masové střelby v amerických městech Dayton a El Paso se studio Universal rozhodlo zrušit premiéru snímku The Hunt / Lov a odložit jej na neurčito. Rozhodnutí padlo zároveň pár dní… (více)

Reklama

Reklama