Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (682)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Herný priemysel konečne zaslúžene po vyše dvadsiatich rokoch dostal aj druhého hodného reprezentanta, i keď nie síce z jeho najkrajších ér pár rokov späť. Free Guy umne a chytrým spôsobom zobrazuje infantilnosť, šialenosť a prízemnosť dnešného online hrania, jeho občasné krásy, čiastočné naplnenia, ale aj videoherné dedičstvo a históriu. Tých odkazov a pôct je tu v hĺbke oveľa viac, než len väčšinou užívateľov povrchné menovanie ikonickej série Grand Theft Auto či prijebaného Fortnite. Filmárčina v tomto prípade ide bokom a jediná fundamentálna vec je, či ti film umožnil ponoriť sa do jeho virtuálneho sveta. Umožnil. Problém s poslednými dvoma veľkými pozitívami ale nastáva vtedy, keď vieme o existencii Spielbergovho megadiela Ready Player One. To totiž tento počin rozkladá úplne na sračky, či už po stránke virtuálneho sveta, alebo referencií, a k tomu prikladá aj nálož kvalitnej filmárčiny a nádherného vizuálu. A nech môže byť Free Guy akokoľvek dobrý (čo je len trošku) a nech v ňom aj 10x hrá 90s pop R&B hymna 'Fantasy' od Mariah Carey, v tieni RPO bude navždy len druhoradým zastupiteľom hernej scény vo filme. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] Viděno v kině (2D – český dabing). Co se týče dabingu, byl ok – žádný problém jsem s ním neměl. Nyní k filmu. No, sám nevěřím vlastním očím. A ani si nepřipadám, že bych film nějak moc nadhodnocoval. V rámci žánru je to ve všech bodech přiměřené. K tomu skvělý Ryan Reynolds, který si u mě tímto skvostem napravil reputaci, neboť jeho druhý Bodyguard se těžce nepovedl. Reynolds zde sehrál skvělý herecký výkon, k tomu víc netřeba dodávat. Má to super hlášky u kterých jsem se často smál jak blázen. Režisér Shawn Levy se zde pořádně předvedl. Od něj jsem viděl trilogii Noc v muzeu a Ocelovou pěst. První Noc v muzeu je naprostá pohodová komediální bomba, takže asi v tomto obdobném duchu je tento FREE GUY. Nechci to samozřejmě moc srovnávat. Bavilo mě to od začátku do konce. Nápad s fiktivními postavami tvořící součást počítačoví hry, je víc než dobrý. Akční kousky jsou zde jako takový doplněk, jsou samozřejmě klasicky digitální, ale to mi nevadilo. Je to výborně vyvážená komedie a ještě s výbornými scény, které jsou technicky skvěle natočeny. Bavily mě veškeré i jiné vedlejší postavy. Má to i svůj neškodný emotivní nádech s romantickou linií, která se hlavně ve finále skvěle odrazila. Hudba byla též v pohodě. Já nevím, už mě nebaví něco furt okecávat, víc k tomu asi nenapíši. Pro mě to byla nečekaná bomba, musí se to vidět. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka. Zfilmovaný multiplayer gtaček s poselstvím, že si můžeme dělat co chceme, táhne Reynoldsův šílený humor a divoké akční scény. Pohodová, optimistická atmosféra je ve světě Grand Theft Auto docela nečekaná, ale sedlo mi to. Waititiho padouch musel být na papíře extrémní karikatura, ale on si ho dává s takovým přehledem... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co si budem povidat, kravovina to je, ale bavil jsem se. Silenej mix Fortnite, GTA, Matrixu, Ready Player One a buhviceho jeste, kterej ale dost prekvapive funguje. Pribehove to je samozrejme znacne mimo, misty si logika vzala dovolenou, ale nic vylozene hroznyho, pokud clovek pristoupi na hru autoru. Akcni sceny jsou misty fajn, misty znacne videoherni, to samy se da rict vlastne i o tricich a tak nekdy se clovek bavi a jindy je mu spis lito, ze si to nemuze zahrat. Noumovskej Reynolds si jede tu svoji klasiku, kdy se obcas chova jak trotl, obcas sfoukne akci levou zadni a prihodi hlasku, ale sem se to skvele hodi. No a Waititiho zaporak je naprosto libovej. Celkove tak fajnova akcni jizda se spoustou super foru a paradni zabava za hodne slusny 4*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi svěžích úvodních asi 40 minut bohužel vyletí záhy komínem, když tvůrci odhalí velmi tuctovou tradiční romantickou zápletku. Z velmi originálního nápadu se tedy stane ničím výjimečná romantická komedie, kterých jsou k vidění miliony.  Velmi tuctový a předvídatelný příběh neskutečným způsobem sráží tento film skoro až do kolen. Kdo si nějak zvlášť ujíždí na Ryanovi Reynoldsovi, ten si nejspíš přijde na své. Zbytek zajisté nebude chrochtat blahem. Taktéž nešlo přehlédnout enormní množství scénáristických berliček. Ani zdaleka zdejší prostředí a postavy nepřipomínají počítačové hry. Spíš jen v určitých pasážích je tam takové herní pomrkávání a vcelku zřetelná kritika bezduchých online her. Nastíněný herní svět je zde šíleně nedotažený a nedovysvětlený. Samozřejmě se zde nevyhnete tolik otřepaného vstupování hackerů do hry, kteří bláznivě datlují do klávesnice a před očima se jim mění svět. To je vůbec nejdál realitě, jak si to vůbec lze představit. Úplně jsem taktéž nepochopil podstatu nastíněné hry, kde jde o zabíjení NPC civilistů. Nedovedu si představit nic méně zábavného z hráčského pohledu. Dobrodružný film pro celou rodinu, který pravděpodobně splní svůj účel a zabaví na jedno odpoledne. Nejvíce z celého filmu mě oslovil asi mrdnutý ředitel společnosti, kterého hezky ztvárnil Taika Waititi. [55 %] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu se objevuje několik zbraní z herních titulů. Za zmínku stojí například „Gravity Gun“ ze hry „Half-Life 2“ (2004) nebo „Portal Gun“ ze hry „Portal“ (2007). (Laser_Line)
  • Razítko, ktoré používa Guy (Ryan Reynolds) v banke, má miesto dátumu napísané proste Today (Dnes). To poukazuje na fakt, že vo videohre čas v skutočnosti neplynie a každý deň je pre NPC postavy rovnaký. (ČSFD)
  • Luxusní sportovní automobily, tanky, helikoptéry, motocykly a další vozidla, která můžeme během sledování spatřit zaparkovaná v různých prostorách, byla skutečná. (HellFire)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama