Reklama

Reklama

Nadace kriminální excelence

(festivalový název)
  • Lotyšsko Kriminālās ekselences fonds (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Retro kriminální komedie se odehrává za dob těžkého socialismu v Lotyšsku. Televizní scenárista Imant dostane za úkol napsat příběh o zlodějích a podvodnících. Ve snaze dodat svému vyprávění větší míru důvěryhodnosti a realismu začne Imants se svým přítelem Harijsem uvádět konkrétní příklady do praxe. Zapomene ovšem, že na konci každého dobrého příběhu dostanou postavy přesně to, co si zaslouží. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

Lotyšské filmové ceny Lielais Kristaps 2018: nejlepší scénář, nejlepší herec ve vedlejší roli (Andris Daugaviņš), cena čtenářů Delfi (celkem 6 nominací). Film, který v Lotyšsku krátce po uvedení vzbudil nebývalý rozruch. Absurdní kriminální komedie plná brutálního násilí a bizarních postaviček byla pro mnohé naprostým zjevením. Velice povedený je mimo jiné soundtrack, složený (s nadsázkou řečeno) z klenotů lotyšské populární hudby. Film nesedne zdaleka každému, ale pokud je divák alespoň trochu zvrácený, měl by v něm nalézt zalíbení. Tato geniální společenská satira má ambice zaujmout daleko za hranicemi Latvijas galvaspilsēty. Upozorňuji akorát na nepřesnost v popisku: film se rozhodně odehrává v devadesátkách, protože "za dob těžkého socialismu" by se sotva dal vykrást McDonald's :D (projekce: Forum Cinemas Riga - 8. 9. 2018) ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Febiofest 1: Pěknej úvod až po scénu v McDonalds, pak nebetyčná nuda, a opět "živej film od přepadení pošty. Kdyby Lotyši ten prostředek vystřihli, dám jim čtyři hvězdy, škoda... ()

Reklama

me_george 

všechny recenze uživatele

Film hlavně v počáteční fázi trochu tratil na tempu, přeci jen 126minutvou stopáž je docela dost. Ale ve výsledku se jednalo o dobrou zábavu, překvapivě dobře zahranou na to, že herci byli vlastně neherci a film byl financován crowdfundingem a sponzorstvím. Za mě silnější 3*. Možná časem čtvrtou hvězdu přihodím (až budou mít fitko, concierge a směnárnu). ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama