Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Některá jména ze špičky Formule 1 teď jezdí pro nové týmy. Rok 2019 přinesl sezónu porušených spojenectví a obnovené rivality. (Netflix)

Recenze (26)

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni zúčastnění asi pochopili, že tahle dokumentární série je pro F1 učiněnou spásou a tak se nám ve druhé sérii, které mapuje sezonu 2019 objevují i dvě vládnoucí stáje Ferrari a Mercedes. Nevidíme u nich zas až tolik pod pokličku jako u ostatních stájí, ale jejich přítomnost dává sérii punc kvality. Je asi evidentní, že sezona 2019 nebyla na události tolik výživná jako ta 2018, a tak ubylo trošku osudovosti a šokujících momentů, ale i tak se jedná o naprosto výbornou dokumentární sérii, kvůli které si snad tu F1 zase zapnu až se rozjede sezona omezená coronavirem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zřejmé, že PR oddělení jednotlivých stájí i FIA pochopilo, že Netflix je pro tenhle sport gamechanger a vstupenka zpátky na vrchol. Jednoznačně tak přibylo momentů, kdy piloti i manažeři hrají pro kamery divadlo. Nicméně výhodou je, že se už podíváme i do zákulisí Ferrari a Merglu a také to, že když se podaří dokumentaristům zachytit rozkol mezi PR a realitou (Renault, Williams), jsou to furt strašně silné momenty. O střihové a dramaturgické vyzrálosti se už snad ani nemá cenu se zmiňovat, lepší sportovní seriál v současnosti neexistuje. Jak to funguje epizodicky i jako celá sezóna s jedním příběhem - tvůrci hraných věcí by měli sledovat a učit se. Wow. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série dokazuje, jaký má dnes televize (a Netflix) vliv. Pochopili to i „slavní“, takže se dočkáme i Ferrari a Mercedesu, ovšem v jejich podání je to furt „vlažný“. Ti ostatní se z toho snaží vytřískat co možná nejvíc. Lepší PR si nejen oni, ale celá Formule 1 nemohla přát… ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to trochu dramaticky přibarvené, je zveličeno napětí a rivalita. Ale celkové je to pravdivé.Kromě peněz, které Netflix týmům platí, přivádí také nové publikum a mecenáše. Pandemie mnoho sportů okleštila, ale týmy F1 podepisují další majetné partnery. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

díky první řadě jsem zase začal po letech F1 víc sledovat a tohle je tak ona pověstná třešnička na dortu,která je úplně stejně dobrá jako série předchozí.Nechybí tak dynamika,drama,trocha vtipu a přetrvává to,že Williams jsou momentálně tragédi a Verstapen je idiot.I když rychlej idiot...90% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si jsou jistější v kramflecích a ve vybraných tématech dokážou nefalšovaně strhnout, protože jak se štáb Netflixu již stal bezmála organickou součástí padoku a zákulisí, závodníci i týmové vedení se více otevírají (ať už to hrají, či ne). Největší výtka z minula s plnohodnotnou účastí Mercedesu a Ferrari padla (zase kvůli omezené ploše se vůbec nedostalo na jiné – ani zmínka o Racing Point nebo Alfě Romeo), ovšem nějaké ucelené představení startovního pole 2019, závodů či aspoň souhrn finálních výsledků by to opravdu chtělo – kromě 6. titulu pro Lewise Hamiltona a Mercedes v řadě nevím po skončení nic, nada, musím si dohledat. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk skoro nedoufal, že by onu druhou vysněnou sérii dostal. A ono se stalo. Chvíli to ale trvalo. Než člověk zase najel na onen zvláštní styl vyprávění a přijímání příběhu skrze stáje a jejich jezdce než v rámci chronologie. Člověk to docení až skoro ke konci, kdy mu opět dojde, že v tom byla určitá gradace k nějaké pointě a podobně. Obecně vzato se skoro nedá říci nic extra špatného o tomto pokračování, ale i přesto člověka naštvaně určité flákačství, že o nějakých jezdcích se ani nedozvíte a musíte si to hledat přes Wikipedii, abyste věděli. V tomto bodě seriál naprosto zbytečně selhává, protože každý díl nemá snad více než 30 minut a přitom opomene tolik věcí, že je až stydno. Velká a zbytečná škoda- ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V S2 už pěkně všechny týmy, zase tu není nouze o drama (přestupy, nevraživost mezi jezdci atd) a nečekané zvraty (neviděl jsem žádný závod toho roku). Pořád ale člověk musí mít na paměti, že kamerám ukážou jen to, co chtějí ukázat a řeknou jen to, co chtějí (můžou říct). Jenže je to fakt zase zatraceně skvěle natočené (sestříhané). 9.5/10 ()

seko0408 

všechny recenze uživatele

Predstavoval som si to trocha inak. Nechcem tvrdit ze serial je zly ale ! Nebolo by lepsie zobrat napr 5 timov, povedat nieco o ich minulosti, sucastnosti. Taktiez zobrat z tych timov oboch jazdcoch, predstavit ich a ukazat ich najvecsie preslapy a najvecsie uspechy v sezone. Dalsi rok spravit to iste s druhou polovicou timov. Mne napr. vadilo ze sa zamerali len na jedneho jazdca z timu a o druhom nepovedali nic aj napriek tomu ze bol lepsi, resp ze sa mu v sezone darilo viac. Cele casti venovane timom ktore su na chvoste pretekov a skoro nikoho nezaujimaju. Vo velkej cene napr. Nemecka sa toho udialo tolko a oni nam ukazali doslova omrvinku. Nie zle ale urcite nevyuzity potencial ! ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha seria ma pre mna dva take celkom zasadne momenty. Mozno nie su uplne pre kazdeho, ale podelim sa. Prvy, pozitivny - Ucast Mercedesu a Ferrari bola nutnost. Som rad, ze sa umudrili. K tomu by som naviazal epizodu z VC Nemecka, ktoru ako fanusik cervenych beriem ako take male zadostucinenie za poslednych 7 rokov utalku striebornych/ ciernych sipov. Clovek sa uspokoji aj s malom, ked nejde karta :). Druhy, negativny - hranie niektorych scen vyzeralo miestami dost trapne. Ale aspon teraz dokazem viac ocenit hercov vo filmoch. Tento druhy moment nie je tak zasadny, ale v prvej serii som si to neuvedomil, a tu v druhej to bolo myslim v kazdej casti. Vitazom druhej serie je podla mna Gasly, ktory svojim pribehom a stratou kamarata odrovnal ostatnych. Serial je to ale skvely, padlo mi dobre zrekapitulovat si minule sezony z trochu ineho pohladu. Snad sa dockame aj dalsich sezon. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na díly s Ferrari a Mercedesem a byly vlastně nejslabší v sérii. Tyto stáje totiž zasadni problémy netíží a pokud ano, tak na ně nedali štábu nahlédnout. Sérii tak opět táhne druhý sled a je opět na co koukat. Už se těším na koronavirovou třetí sérii. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem si myslel, že první řadě se další nedokáží vyrovnat, ale ta druhá je podle mě ještě lepší! Nevěřil jsem, že pohled na vedoucí týmy dokáže udržet to napětí a zážitky z první řady, ale to jsem se hodně spletl. Netflix zkrátka dává všem z dokumentárního oboru velkou lekci v televizní zábavě. Lepší reklamu si F1 těžko mohla přát. Některé díly, hlavně ten poslední, jsou strašně silná podívaná! 95% ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně poutavé a skvěle dramaticky vypointované jako první sezóna s tím, že v téhle máme konečně všechny týmy, včetně těch největších. Navíc sezóna 2019 byla nabitá dramatickými momenty, takže je to našlapané k prasknutí. Skvělé! ()

Bajo. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita je pořád excelentní.Konečně jsme se mohli podívat i na Ferrari a Mercedes ,což mě hodně potěšilo,ale jedna výtka tu přeci je a to celková stopáž,vůbec bych se nezlobil kdyby každej díl měl plnohodnotnou hodinku... ()

Reklama

Reklama